Telegram

Jason Watt: Spænd sikkerhedsbæltet

Tvillinger er en stor mundfuld, men også en kæmpe glæde, siger Jason Watt, der har tvillinger på otte år.
Telegram
8. januar 2011 kl. 13:11

Racerkøreren Jason Watt kender alt til livet med tvillinger i huset. Han deler tvillingerne Noah og Filuca på otte år med sin ekskone, tv-værten Mai-Britt Vingsøe, og hans råd til de nybagte kongelige tvillingeforældre lyder:

- Spænd sikkerhedsbæltet, ler Jason Watt.

- Hvis man tror, det er dobbelt så hårdt at have to børn, så er tvillinger tre gange så hårdt. Og jo - også tre gange så fantastisk, siger Jason Watt.

Ligesom kronprinsparret har han også tvillinger af hver sit køn, og han gør meget ud at at sikre, at han som far fordeler sin opmærksomhed lige mellem de to tvillinger.

- Hvis de var af samme køn, og begge ville gå til ridebanespringning eller fodbold, var det måske nemmere, så ville jeg ikke spekulere så meget på, hvordan vægtskålen balancerer, siger Jason Watt:

- Omvendt slipper de for at konkurrere mod hinanden, fordi de ikke er samme køn. Jeg tør slet ikke tænke på, hvilket pres, det kan give at være tvillinger af samme køn. På den måde er mine børn heldige og har nok lidt lettere ved at blive set som to individer.

Han understreger, at lige så store udfordringerne er med tvillinger i huset, lige så store er glæderne.

- Den største glæde er, når de hjælper hinanden, når de hjælper mig med at få vægtskålen til at balancere og under hinanden noget. Når de er der for hinanden, siger Jason Watt.

/ritzau/

Opdateret 8. januar 2011 kl. 13:30