Telegram

Lene E. tager afstand fra ungarsk censur

Danmarks udenrigsminister, Lene Espersen (K), retter nu også sin kritik mod den nye ungarske medielov.
Telegram
5. januar 2011 kl. 11:34

EU-lande som Frankrig, Tyskland og Storbritannien har allerede udtrykt sin kritik af Ungarns omdiskuterede medielov. Nu retter den danske udenrigsminister, Lene Espersen (K), også sin kritik mod landet, der netop har overtaget formandskabet i EU.

- Det er klart, at alle EU-lande, og det gælder selvsagt også formandskabslandet, skal leve op til de demokratiske principper og værdier, som EU-samarbejdet bygger på.

- Ytringsfrihed er blandt disse værdier. Det er derfor foruroligende, når OSCE (Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, red.) kommer med en skarp kritik af den nye ungarske medielov, siger Lene Espersen.

Den ungarske regering kritiseres for at give sig selv nye beføjelser til at overvåge og straffe de ungarske medier gennem et politisk udpeget kontrolorgan.

Lene Espersen betegner det som en alvorlig sag for både EU og Ungarn, hvis det viser sig, at medieloven ikke er i overensstemmelse med EU's grundlæggende værdier.

- Jeg er derfor tilfreds med, at medieloven nu i første omgang vil blive taget op i EU ved, at Kommissionen nu iværksætter en nærmere undersøgelse, så vi kan sikre os, at medieloven ikke er i strid med EU-retten, lyder det fra den danske udenrigsminister.

I Ungarn har man valgt ikke at stritte imod Kommissionens undersøgelse, hvilket Lene Espersen også ser som et godt tegn.

- Det er i øvrigt positivt, at Ungarn har hilst den nærmere undersøgelse velkommen, således at vi kan få sagen belyst fuldt ud hurtigst muligt, for der må ikke være nogen tvivl om at alle EU’s medlemslande skal overholde EU’s lovgivning, siger hun.

/ritzau/

Opdateret 5. januar 2011 kl. 11:45

Godt Lene, det er flot at du kan saette EU på plads!
Ytringsfrihed? Mente du ogsaa det, da du tordnede mod Wikilieaks?

Ulrik Nielsen

Man må sige L. Espersen at den værste censur der findes til dags dato er den danske medier. Problemet med de danske medierne er at den danske befolkning tror at medierne er frie, med det er de ikke, medierne er styret af VKO. Den sved!
Grunden til at medierne i Danmark er censuret skylds at så kan VKO gennemføre deres politik uden kritik af befolkning, og man må sige at det er lykkes temmelig godt.
I Kina og Nordkorea ved de at medierne er censureret, men det er den danske befolkning åbenbart for snæversynet til at forstå, at vi i Danmark ikke har frie medier.