Telegram

SF: Tag elefantordenen fra Mubarak

SF mener, at den egyptiske præsident, Hosni Mubarak, skal have frataget sin elefantorden.
Telegram
31. januar 2011 kl. 11:08

Det er en præsident udstyret med den fineste danske hædersbevisning, som befolkningen i Egypten i disse dage gør oprør mod.

For præsident Hosni Mubarak modtog i 1986 elefantordenen, da dronning Margrethe var på statsbesøg i Egypten.

Men står det til SF, skal Mubarak hurtigst muligt sende sin orden tilbage til Amalienborg.

- Det skal være sådan, at Danmark skal stå for nogle værdier. Det skal være menneskerettigheder, ligestilling og demokrati. Når Danmark hædrer nogen, skal de personer stå for de værdier.

- Hosni Mubarak står det for stik modsatte end demokrati, ligestilling og menneskerettigheder, siger SF's menneskerettighedsordfører Kamal Qureshi.

Det er kongehuset, som uddeler elefantordenen, men Kamal Qureshi frygter ikke, at kongehuset kan blive politisk, hvis Danmark kun skal uddele ordener til dem, der står for værdier, som Danmark ønsker at fremme.

- Man skal ikke være naiv og tro, at kongehuset ikke repræsenterer den danske stat, når de er på statsbesøg. Der foregår en sortering, og man kunne jo aldrig finde på at give en elefantorden til Irans præsident, Ahmadinejad, siger Kamal Qureshi.

Der er fire modtagere af elefantordenen, der har fået tilbagekaldt deres orden. I nyere tid er det kun Rumæniens daværende præsident Nicolae Ceauşescu, der er blevet bedt om at levere hæderen tilbage.

SF'eren mener ikke, det er en undskyldning, at det i forbindelse med officielle statsbesøg er en tradition at give elefantorden til landets statsoverhoved.

- Det er en tradition, vi må gøre op med. Det er et problem, når ledere, som undertrykker deres befolkning, kan fremvise en orden, de har modtaget fra den danske stat som en hædersbevisning, siger Kamal Qureshi.

/ritzau/

Opdateret 31. januar 2011 kl. 11:10

Er det ikke bemærkelsesværdigt, at mens danske venstrefløjspolitikere bliver afkrævet bod og anger pga. deres fortid, har nogle af verdens demokratimodstandere modtaget Danmarks fineste ordener. ;-)

Kim Øllgaard

Kongehusets og ordenskapitlets uddelinger af kors og bånd og stjerner er vel noget af de mest ligegyldige, der findes.
Den danske regent er ikke valgt, og er derfor pr. definition at sammenligne med diktatorer, der heller ikke er valgt. Vi er bare så heldige, at den danske regent kun har minimal indflydelse.
Så lad hende dog bare.

»SF: Tag elefantordenen fra Mubarak«

Så kan han lære det!

Felix Zelda Xavier

Har Henriette Kjær ikke også en eller anden orden?

Eller hvad med George W. Bush og Tony Blair?

Knud Jespersen

Underskriftsvindleren Kamal Q gør sig nu også i symbolpolitik helt uden betydning ---- har den mand ikke noget vigtigere at tage sig til ?

Martin Kaarup

@SF

I skal ikke blive forvirrede over hvad elefantordenen i virkeligheden er. Den gives af den danske diktator til andre diktatorer i byttehandel med lignende skrammel når disse indbyrdes har bevidst de er fuldstændig ligeglade med deres respektive befolkninger. Det bedste bevis er at det er befolkningen som har betalt for ædelmetallet og arbejdskraften som skulle anvendes til at lave den slags luftkasteller.

Visse særligt hensynsløse mennesker og som samtidig (eller på grund deraf) er venner med den danske tyran, modtager også anerkendelse for deres lyssky bidrag til at holde milliardnasseriet kunstigt i live.

Klasseeksemplet er såklart vaneforbryderen Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller.

For at fremstå en lille smule anerkendt, ligesom Nobels fredspris, dannebrog-ordenen m.v., gives den engang i mellem til rigtige mennesker der har ydet en rigtig indsats, såsom Niels Bohr. Men der er himmellangt mellem disse; det er jo ikke nødvendigt at spolere den fornemme klub med opkomlinge fra de nedre klasser.

Anne Marie Jensen

Uha. Der røg fløjlshanskerne da ellers lige af, hva'? Kan Mubarak SÅ give VORES monark den broche tilbage, og det med det vuns!

"- Man skal ikke være naiv og tro, at kongehuset ikke repræsenterer den danske stat, når de er på statsbesøg. Der foregår en sortering, og man kunne jo aldrig finde på at give en elefantorden til Irans præsident, Ahmadinejad, siger Kamal Qureshi."

Sådan, Kamal. Det er godt at høre, at SF bekymrer sig om kongehusets politiske imagepleje.

Tak til SF for det radikale bidrag til revolutionen.

Nu er der vel ingen der tror, at Dronningen aflægger statsbesøg og uddeler Danmarks vistnok fineste orden uden regeringens samtykke og måske endda på den forslag. Vel ?

Regeringen i 1986 var den K og V ledede firkløverregeringen ... spørg Rasmussen (III) og den politiske leder af eller formanden for K eller måske K's Fru Udenrigsminister om de stadig er enige i ordensuddelingen fra 1986 !

Knud Jespersen

@Kaarup:
"vaneforbryderen Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller." --- hvilke domme har den gamle skibsredder, som berettiger ham til at blive tituleret vaneforbryder ---- min nysgerrighed er stor :o)

Martin Kaarup

@Jespersen

Jeg er nu også nysgerrig. Jeg kan nok ikke svare dig fyldestgørende før du beretter hvad der får dig til at tro domme er det samme som forbryderi?

Slettet Bruger

Jeg ved ikke om det er SF eller Ritzau, der er de største royalister når det omtales som den fineste danske hædersbevisning. Men SF er øjensynligt blevet stuerene i de kongelige gemakker, så derfor lyder kravet ikke på at tage kronen fra konen. Og så ligger det vel netop i konstellationen, at det ikke er et specielt demokratisk anliggende, når den slags overhoveder bruger deres tid på at uddele titler og ordener til hinanden eller til andre fine folk, og så passer det vel i sidste ende ret godt til hvad man dermed signalerer af demokrati, kultur og værdier.

@Per Thomsen
Har Blair og Bush virkelig fået Elefantordenen? I så fald kan jeg ikke se noget problem med, at Mubarak beholder sin. Vi mangler et par stykker endnu.. hvad med ham Uzbekistans præsidenten, som koger sine politiske modstandere.
Nobel Fredsprisen er vist også blevet lidt udvandet, eftersom folk som Kissinger - og Obama - er blandt modtagerne.

Bo S. Nielsen

Per og Anne Marie:

Ironi og humor, skønt ;)

Hmmm...
Jeg vil nu godt ha' en orden - af en eller anden slags.
Altså bare en lille en, forstås. Blot lige stor nok til at jeg kan sætte den der, hvor der mangler en knap i min jakke. Så slipper jeg for at find en knap og sy på....
Nååh nej, jeg holder jo af musik!
Tænk nu hvis jeg var så heldig at min omfangsrige brystkasse var totalt dækket til med sildesalat, så ville jeg altid kunne høre bjælde-klag - det må da være dejligt.
Hit øjeblikkelig med et par stykke - gerne brugte, det gør ikke noget.

Jeg er nu også nysgerrig. Jeg kan nok ikke svare dig fyldestgørende før du beretter hvad der får dig til at tro domme er det samme som forbryderi?

Han sejler jo våben ud til de andre elefanter.

Chris David Bonde Henriksen

Hvor er det dog dejligt at bo i verdens mest demokratiske land: http://www.b.dk/globalt/danmark-topper-i-demokrati-test

Det kommer sikkert som en overraskelse for alle de mennesker på Informations blog, som elsker at hade Danmark..

Slettet Bruger

Ja, Chris. Det er en gammel traver ligesom verdens lykkeligste land, men det har vel næppe meget at gøre med dronningens elefantkorset.

>>- Det er en tradition, vi må gøre op med.<<

Helt enig.

Luk derfor også Langegrethe & Co.

Pip, pip.

Martin Kaarup

Ja, den var sjov den undersøgelse - sikke nogle udvælgelseskriterier for et folkestyre. Man kan godt forstå mange ikke ved hvad såkaldt repræsentativt demokrati i virkeligheden er for en størrelse.

En god tommelfingerregel: Repræsentativt demokrati repræsenterer ikke befolkningen og har intet med demokrati at gøre. Det er et fagteknisk navn for almen stemmeret (og hvad der så stemmes på fortælles der intet om; oftest blot grupperinger af den samme forretningsplan)

Søren Mikkelsen

Sagen er jo at Danmark har verdens lykkeligste elefanter.

Og vi skal passe godt paa at de ikke bliver kede af det, hvilket let kunne ske hvis de faar deres fine ry besmudset i pressen, f.eks. naar en tabertype faar problemer og vifter med sin uretmaessigt opnaaede orden nede fra bunden af fedtefadet.

Herefterdags skal ordener kun uddeles med lang elastik. Now you see it - now you don't!

Gad vide hvilken orden Kamal Q faar for dette malmfulde indlaeg i debatten?

Og blev Ceauşescu henrettet foer eller efter hans elefant var annulleret? Og var der en aarsagssammenhaeng?...

Ceauşescu fik meget belejligt (og helt uden fortilfælde) nuppet elefanten to dage før sin død. Japans kejser Hirohito beholdt sin, selv om vi teknisk set kom i krig med ham senere. Shahen af Iran beholdt også sin, selv da hans undertrykkende regime blev erstattet af noget tilsvarende. Endelig var det DDR-leder Honecker kun få måneder fra også at få en elefant, men murens fald kom i vejen, så de borgerlige i stedet fløjtende kan pege fingre af Ole Sohn.

VKO har omhyggeligt sørget for at gemme billederne væk af den Honecker-kyssende Poul Schlüter, men det er en helt anden historie. Måske kan VKO nu finde nogle bagklogt belastende billeder frem af statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der fik sig en statsmiddag med Mubarak i Cairo, dog helt uden ordner.

Der er naturligvis ingen som helst demokratisk anerkendelse i at få hængt denne mange hundrede år gamle orden på sig. Den er i dag betydningsløs, og blot en del af de automatiske tvangshandlinger, regenten foretager under statsbesøg. Qureshi viser her blot sin uvidenhed om det danske monarki.

Thomas Nielsen

Den elefantorden burde bare sløjfes. Kigger man listen igennem er der yderst få på venstrefløjen der får den, eller siger ja til den, og de fleste er fra udlandet. Resten er "noble", adelige, firmafolk og masser af højrepolitikere og diktatorer. Der er faktisk mere end 30 diktatorer og korrupte statsledere på listen, de seneste ti af dem er fra siden midt-80erne. Der er garanteret flere. Men tjek ud hvilke røvere der sidder med elefantordenens broche. Til og med, mere eller mindre, alle de nuværende ministre har fået tildelt titlen, hvilket er meget mystisk da de ikke har siddet i regering i særlig lang tid. Hvordan kan de ha' udmærket sig når de er så inhabile? Den elefantorden er bare noget værre røvslikkersymbol. Ud med lortet - og ta' det infame, snylter-kongehus med jer!