Telegram

Lykkepiller kan dræbe spædbørn

Mindst to spædbørn døde efter deres mødres brug af antidepressive piller. Lægerne vidste intet om det.
Telegram
27. februar 2011 kl. 02:34

Mens antidepressiv medicin i form af de såkaldte 'lykkepiller' hjælper på en kommende mors psykiske tilstand, kan medicinen få fatale konsekvenser for barnet. I værste fald kan det faktisk slå det ihjel.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Siden 2005 er mindst to danske spædbørn døde som følge af mødrenes brug af det antidepressive middel Fluoxetin. Men der er en risiko for, at antallet af dødsfald i Danmark er langt større.

- Vi ved, at der er en generel underindberetning af dødsfald og af alvorlige bivirkninger. Derfor må vi regne med, at der kan være flere tilfælde end dem, vi ser også på dette område, siger overlæge i Lægemiddelstyrelsen, Doris Stenver.

i den medicindatabase, som de praktiserende læger hyppigt anvender, er der ikke oplyst noget om dødsfald eller risici for alvorlige bivirkninger hos nyfødte som følge af moderens indtagelse af antidepressiv medicin. Snarere tværtimod.

- Der står ingen oplysninger om dødsfald i vores medicindatabase. Tværtimod står der, at præparaterne kan anvendes af gravide, siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Henrik Dibbern, til avisen.

/ritzau/

Opdateret 27. februar 2011 kl. 02:45