Rejseleder forstår ikke ulykke i Vietnam

Rejseleder undrer sig over, at 12 personer kunne drukne i Halong Bugten i Vietnam. Vandet er meget roligt.
17. februar 2011 kl. 10:50Opdateret 17. februar 2011 kl. 11:00

Mindst 12 personer er druknet, da en båd fyldt med turister kæntrede i Halong Bugten i Vietnam. Det undrer Peter Porskjær fra Cybertravel, at det kunne gå så galt. Han har rejst i Halong Bugten 15 gange og er nu på vej dertil igen.

- Det er et meget roligt farvand, og der er som regel mange både i nærheden, fordi det er så populært et turistmål. Ulykken må skyldes dårlig skibskonstruktion. Bådene er typisk lokalt-byggede træbåde, som sejler med 15-30 mennesker, fortæller Peter Porskjær.

To danske turister blev reddet i land efter ulykken. De har det efter omstændighederne godt og har selv ringet hjem til deres pårørende i Danmark. Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser derudover, at de to danskere stadig er i Vietnam.

Halong Bugten er et populært turistmål cirka 170 kilometer øst for hovedstaden Hanoi. En stor del af bugten er optaget på Unescos liste over bevaringsværdige områder.

Det er en utrolig smuk skærgård med mange små øer, som skyder op af vandet som grønne sukkertoppe, fortæller Peter Porskjær fra Cybertravel.

Han vurderer, at den kæntrede båd har sejlet med backpackere og turister på egen hånd. For rejsebureauerne lejer typisk større og sikrere både.

- På de større både, som rejsebureauerne typisk lejer, er der som regel redningsveste og redningsbåd. De er mere sikre, men de lever jo stadig ikke op til dansk standard, siger Peter Porskjær.

Ifølge Peter Porskjær er det meget sjældent, at der sker ulykker i Halong Bugten. Han husker, at der skete en lignende ulykke tilbage i 90'erne.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu