Venstre ignorerer kritik fra FN

Efter tre konventionsbrud i 2010 siger Venstre, at FN ikke skal diktere Danmarks udlændingepolitik.
5. februar 2011 kl. 00:58Opdateret 5. februar 2011 kl. 01:00

Tre gange i løbet af 2010 overtrådte Danmark FN-konventioner om tortur, racediskrimination samt civile og politiske rettigheder. Det viser afgørelser fra de FN-komiteer, der overvåger konventionerne.

Det til trods afviser regeringspartiet Venstre, at Danmark skal tage kritikken alvorligt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi vil ikke deponere dansk udlændinge- og integrationspolitik i hænderne på en eller anden FN-komité, hvor halvdelen af medlemmerne kommer fra dybt udemokratiske lande og regimer, siger integrationsordfører Karsten Lauritzen (V).

Også integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) afviser kritikken, og DF's Søren Espersen kalder FN's menneskerettighedskomitéer for "det rene og skære pjat".

Netop Søren Espersen er centrum for en af de tre sager, hvor Danmark overtrådte FN-konventionerne. Det drejer sig om en manglende politisag for racisme mod den fremtrædende folketingspolitiker.

De andre sager handler om en iraner, der skulle hjemsendes trods torturfrygt, samt en marokkaner som ikke kunne blive familiesammenført med sin far.

FN's menneskerettighedskomité finder det skadeligt, hvis et land som Danmark nægter af følge FN. Det siger professor Nigel Rodley, der er medlem af menneskerettighedskomitéen.

- Det budskab, der ville blive sendt, ville være, at selv lande, der klæder sig i menneskerettighedernes banner, kun forpligter sig i det omfang, som er dikteret af deres egne interesser, fortæller Nigel Rodley.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jette Abildgaard

"Tre gange i løbet af 2010 overtrådte Danmark FN-konventioner om tortur, racediskrimination samt civile og politiske rettigheder."

Ja, og saa er den maade Danske statsborgere bliver behandlet paa ikke engang medtaget!!

Sikke et land at komme fra......!!!! Her kunne jeg bruge bandeord etc., men ved I hvad Danmark? I er ikke engang disse ord vaerd!

Casper Kennild

Øhh, skal man så føle sig truffet, fordi man ikke har været fornuftig nok til at forlade landet, eller hvad?

For vi er jo mange, der ikke deler højrefløjens arrogante tilgang til magt eller demokratiopfattelse, men har en opfattelse af, at en aftale er en aftale! Og det burde fjolserne fra bl.a. Venstre jo kunne vide, nu hvor de har lavet et samfund, hvor f.eks. arbejdsløse skal overholde en masse aftaler; ellers falder hammeren; og lad den selvsamme hammer falde over VKO og folkene fra LALALA ved næste valg - de fortjener det sgu!

Thomas Thomsen

Når Danmark har skrevet under på diverse FN-traktater, er vi også forpligtet til at følge dem! Pinligt at være dansker

Thomas Knudsen

Det er kun de andre der skal følge traktaterne ikke os, hvorfor skulle vi det?

Det mener nogen ihvertfald, men det behøver vel ikke yderligere kommentarer

VKO tér sig som var Danmark en bananrepublik. De samme partier holder sig ellers ikke tilbage med kritik og en lille krig i ny og næ, når andre lande begår grundlovs- og konventionsbrud og krænker menneskerettighederne. Man græmmes og væmmes.

...tortur & racediskrimination er det nye sort ( V )

...borgerrettigheder, hva´er det? ( V )

...FN er pjat ( DF )

...sådan ligger landet!

Hvis Venstre mener, at de ikke skal overholde de menneskeretighedeskonvensioner som Danmark har underskrevet saa kan de ikke danne regering.

Som regering handler de paa Danmarks vegne, og ikke paa nogle tilfaeldige, folketingsmedlemers vegne. Hvis en minister ikke overholder de af Danmark underskrevne konvensioner, maa det vaere oejebliklig fyrings grund.

Danmark er vel ikke en bananrepublik, maaske det kommer med den global warming hvis der ellers er noget der stikker ovenvande..

Det eneste overraskende er, at da BRH tiltrådte, som minister, havde hun et image, som en person med en højere integritet på området; men hun har løbende vist sig parat til at danse efter nationalisternes pibe -og nu kan hun selv spille den værste melodi: Danmarks arrogante holdning overfor internationale konventioner. Husk at konventionerne er tiltrådt af Folketinget, derfor må der være tale om overtrædelser af danske love!
Altså: hun får Danmark til af fremstå internationalt, som "banan-kongedømme" og administrerer ulovligt. Straf hende!

Nu har Danmark (læs regeringen) to gange offentligt fastlagt ikke anerkende FN. forest i forbindelse med Irak krigen og nu I 2003 i forbindelse med overtrædelser Danmark FN-konventioner om tortur, racediskrimination samt civile og politiske rettigheder. Argumentet er arrogant og direkte ulækkert: Vi vil ikke deponere.....hvor halvdelen af medlemmerne kommer fra dybt udemokratiske lande og regimer". Ja men hvorfor melder vi os så ikke ud af FN?

Lars-Bo Abdullah Jensen

- Vi vil ikke deponere dansk udlændinge- og integrationspolitik i hænderne på en eller anden FN-komité, hvor halvdelen af medlemmerne kommer fra dybt udemokratiske lande og regimer, siger integrationsordfører Karsten Lauritzen

Så for at fremstå som et eksempel på den internationale arena som FN jo er, vælger man at vise disse udemokratiske land og regimer, at aftaler er ikke noget man har behov for at overholde, at menneskerettigheder, som jo ofte er det der bliver kritiseret i netop disse lande, ingen betydning har. Så kan de da virkelig også lære, hvor vigtig internationale forpligtelser og regler er, hvor vigtigt det er at behandle deres borgere rigtig. På den anden side, er der jo et eller andet sted, ingen grund til at omvende dem alle, hvor skal man så selv få udført ens beskidte arbejde, når man vil have fanger til at tale.

Det virker helt nede på børnehave niveau, når han må så vil jeg også, der må da være nogle i tinget som har været forældre, og ved hvordan man lære ungerne af med den opførsel.

Johannes Lennar

Når man sætter brænd og bål i gaden og dermed ødelægger ting så trodser man landets love og regler og det kalder de for anarkisme

Når man sætter brænd og bål i et liv og dermed ødelægger et helt liv så trodser man menneskerettighederne og det kalder de for regeringsmagt.

Regeringen viser bare med sin arrogance at den ikke er et dyt bedre end den anarkistiske bevægelse.

Hvad vil du helst udsættes for, at dine ting bliver ødelagt eller dit liv?

Sadam skulle afsættes fordi Venstre vurderede at han ikke overholdt en FN resolution.

Men nu hvor DK ikke overholder traktater så tæller det ikke.....

Det er egentlig fantastisk: landets repræsentanter deltager i forhandlinger og udformning af en konvention. Den besluttes og vi tilslutter os. Så bliver konventionens bestemmelser til dansk lov via en ratifikationsproces i Folketinget. Og når nogen peger på mangler i Danmarks overholdelse af reglerne, tager man afstand fra de lande man har forhandlet med?
Det er da ikke en seriøs metode til forvaltning af Danmarks internationale engagement.
Stop VKo, NU!

Jette Abildgaard

Casper Bach Juncker Kennild

Nej, selvfoelgelig skal du ikke foele dig truffet...medmindre du er VKO for da skal du i hoej grad!!

Det er lige netop det om er essensen i dette Casper.....der er tonsvis (hvis man kan sige saadan) soede og dejlige Danskere, men desvaerre overskygges I af disse individer som oedelaegger vort land saa helt og fuldstaendigt og, Casper....naar man sidder vaek fra sit land, og dette stort set er det eneste der er synligt udadtil, da er det til at graede over, bande over, blive dybt frustreret over.......alt ialt er det billede landet sender ud, desvaerre meget lidt positivt og, det bliver i hoej grad lagt maerke til - ogsaa af andre end 'blot' os som tilfaeldigvis er Danske...

God weekend!

Karsten Laurizen viser sig igen som inkompetent
hvor har de dog støvet den person op?
Han forholder sig slet ikke til indholdet af kritikken men tror det er nok at vrænge 'æv bæv I er selv dumme!'
Dansk politik har nået et nyt historieskt lavpunkt
Hvis Venstre ikke mener de skal 'deponere' vores politik i FN - dvs. overholde de vedtagelser vi selv har skrevet under på, så må konsekvensen vel være at vi opsiger alle konventioner og melder sig ud af FN?

John Christensen

Hvis ikke vi overholder konventionerne, kan vi ikke kræve, at andre skal gøre det. Har vi ikke råd til at holde en iraner i Danmark, hvis han risikerer tortur i sit hjemland og har vi ikke råd til at familiesammenføre en enkelt marokkaner? Har vi ikke råd til at overholde vores aftaler? Så synes jeg vi skulle nedlægge vores retssystem, det er også bare regler...

Det kunne være interessant at høre regeringens officielle evaluering af FN. FN konventioner, som vi har tilsluttet os og tilhørende kontrol-organer. Man kan læse sig til at socialministeren er tilfreds med en ikke helt ukritisk evaluering af børns forhold set ifht børnekonventionen.
Den komité er øjensynligt ikke besat med repræsentanter for stater, som har kopieret den vestlige demokratimodel

peter fonnesbech

De nævnte politikere ønsker endnu engang at udstille deres egen umenneskelighed.

Signalet er forstået .

I får ikke min stemme.

Ole Willy Pedersen

Løgn, fortielser,vildledninger og direkte ulovligheder har været kendetegnende for VKO regimet.
- Hvor længe endnu skal det vare ..?