Telegram

Sarkozy og Cameron: Gaddafi må gå af

Frankrigs præsident og Storbritanniens premierminister opfordrer oberst Gaddafi til at træde tilbage.
Telegram
10. marts 2011 kl. 22:21

Libyens leder, Muammar Gaddafi, og hans regering har mistet sin legitimitet og må træde tilbage for at få sat et stopper for kampene i landet. Det meddeler Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, og Storbritanniens premierminister, David Cameron, torsdag.

I en fælles erklæring stilet til formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, efterlyser de to ledere en plan for hjælp til de libyske oprørere og siger, at disse kan indbefatte etableringen af en flyveforbudszone.

- Det er klart for os, at regimet har mistet enhver form for legitimitet, det måtte have haft, hedder det i erklæringen.

- For at gøre en ende på den libyske befolknings lidelser må Muammar Gaddafi og hans klike træde tilbage, skriver Sarkozy og Cameron videre.

De to ledere opfordrer til, at EU anerkender Libyens Nationale Råd, der repræsenterer oprørerne mod Gaddafi, som en levedygtig, politisk enhed.

/ritzau/Reuters

Opdateret 10. marts 2011 kl. 22:30

henrik hansen

Så fornemmer man atter Thatcher's ånd over De Konservative i England!! Det var nok ikke uden grund, at vælgerne valgte Konservative og Labour fra ved sidste valg og derved skabte grobund for den første koalitionsregering i England i rigtig mange år! Vælgerne skulle i hvert fald ikke risikere et genvalg af Labour, som Blair havde formået at gøre næsten lige så konservativ som de konservative selv. Samtidig ville de heller ikke risikere et nyt "Thatcher-regime", Og nu ser vi hvorfor!!! ....Forhåbentligt må det lykkes de Liberale at få gennemført kravet om forholdstalsvalg, så bliver der ikke mange pladser til hverken Konservative eller Labour i fremtidens England