Danske Bank: Efterlønnen skal væk

Efterlønnen skal afskaffes helt, hvis Danmarks økonomi skal rettes op, fastslår Danske Bank.
12. april 2011 kl. 12:17Opdateret 12. april 2011 kl. 13:15

Grundelementerne i regeringens 2020-plan bør bestå, uanset om det er rød eller blå blok, der indtager Statsministeriet efter næste valg.

Det mener cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian.

- Det er naturligvis langt fra sikkert, at 2020-planen bliver gennemført. Men efter vores opfattelse så bør grundelementerne i planen bestå - også selv om, vi får et regeringsskifte, siger Steen Bocian.

Han understreger, at det ikke er nok at fremrykke den højere pensionsalder og efterlønsalder.

- En fuldstændig afskaffelse af efterlønnen over de kommende år er efter vores opfattelse et skridt i den rigtige retning, siger Steen Bocian.

Han havde gerne set, at planen lagde op til lettelser i marginalskatten. Skattelettelser kommer kun på tale, hvis de kan finansieres krone for krone, fremgår det af planen.

- Der er ikke plads til yderligere skattenedsættelser frem mod 2020, som ikke er finansieret krone for krone, hedder det.

- Man kunne have ønsket sig, at regeringen ville have lagt op til yderligere lettelser i marginalskatten end dem, der allerede er gennemført, men vi deler vurderingen af, at skattelettelser ikke bør være ufinansierede, siger Steen Bocian.

Cheføkonomen understreger dog, at det afgørende er, at der kommer styr på de offentlige udgifter. Han roser derfor regeringens forslag om et udgiftsloft.

- Der er behov for at styre udgiftsvæksten i den offentlige sektor. Derfor er et afgørende element i dagens forslag det såkaldte udgiftsloft, som kan være med til at sikre, at udgifterne ikke endnu engang løber regeringen af hænde, siger Steen Bocian og tilføjer:

- Hvis man lader de offentlige udgifter stige mere, end der her er lagt op til, så er der en ikke ubetydelig risiko for, at dansk økonomi i mange år fremover må trækkes med et gældsproblem, siger Steen Bocian.

Han hæfter sig ved, at der stadig er plads til at lade det offentlige forbrug vokse med 0,8 procent om året efter 2013, hvis 2020-planen gennemføres, som den ligger nu.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Forkert! Danske Bank skal væk. Hvem tror i er ansvarlige for kanalisere penge til skattely? Jeg er sikker på Steen Bocian ved lidt mere end de fleste...

Thorsten Lind

."Gør det du er bedst til - Det gør vi"

Hvad er Danske Bank bedst til?
Tydeligvis er det jo ikke bankdrift.
Hvis ikke staten var trådt ind med hjælp,
havde Danske Bank været fortid nu.

Og hvad politik angår, så er Danske Banks
utidige indblanding at betragte som endnu et tågehorn, blandt mange overforkælede "liberale"
erhverv. Danske Bank er en lobbyvirksomhed på linie med CEPOS!

Ifølge diverse ordbøger betyder
'fastslå' at ’påvise eller hævde som afgjort, utvivlsomt, sikkert’ ..
Kan man fastslå et postulat, oven i købet sit eget ??

Danske Bank skal betale efterlønnen sådan som de har skaltet og valtet med andre folks penge. De skal holde sig væk fra politik!!

Olav Bo Hessellund

Steen Bocians udtalelse er i bund og grund politisk, og ikke funderet i nogen økonomisk faglighed – medmindre man da definerer økonomisk faglighed uhyre snævert.

Typisk eksempel på udtalelse fra en bankøkonom, der har solgt både sin faglighed og sin sjæl til det foretagende, der lønner ham. Men de fleste medier sluger jo idag den slags råt og ukritisk .