Telegram

Fransk minister: Rigtigt at smide Trier ud

Frankrigs kulturminister mener, at von Trier må have været "blød i bolden", da han fremsatte sine udtalelser.
Telegram
19. maj 2011 kl. 15:31

Frankrigs kulturminister, Frédéric Mitterrand, mener, at Lars von Trier må have været "blød i bolden", da den danske instruktør onsdag fremsatte sine udtalelser om nazister, Adolf Hitler og jøder under filmfestivalen i Cannes.

Over for avisen Le Figaro bakker Mitterrand den beslutning op, som festivalens bestyrelse har truffet om at erklære von Trier uønsket på festivalen.

- Sådan en udtalelse er uacceptabel og hører ikke hjemme inden for rammerne af en begivenhed, som blev sat i verden for at fremme udveksling af kunstneriske og kulturelle værdier, understreger den franske kulturminister.

Han støtter også bestyrelsens beslutning om fortsat at lade von Triers ny film, "Melancholia", være en del af festivalen.

- Der er en vigtig forskel mellem en film, som er blevet udvalgt i en fredelig atmosfære og inden for en kunstnerisk ramme, og en instruktør, der går helt ud af sit gode skind, som det også er sket ved andre lejligheder, mener Frédéric Mttterrand.

/ritzau/

Opdateret 19. maj 2011 kl. 15:40

Kaspar Olsen

Komedien fortsætter.
Interessant at en fransk minister nu går ud og udtaler sig - tydeligvis uden at fået alle detaljerne med i forbindelse med Lars von Triers yderst forventelige svar på et stillet ledende spørgsmål fra en Times of London journalist om Triers holdning til bl.a nazi-emnet.

Poul Ottesen

Kaspar, hvorfor er det 'interessant' at en fransk minister udtaler sig ? De har en præsident der i brede kredse kaldes Sayan Sarkozy .
Nej, du kan ikke se på wiki hvad Sayan betyder, det er nemlig blevet slettet ! 'Sayanim' er pluralis for 'Sayan', der på Hebræisk (ja, jeg ved godt hvad jeg lige skrev, bæhæhæh) betyder 'hjælper' og begrebet anvendes til at beskrive diaspora-jøder der hjælper Mossad .

Det er mig ubegribeligt at 18 millioner mennesker kan have så stor magt over alle os andre 6.5 milliarder ..

Christian Olesen

Reklame eller ej så, laver man altså ikke sjov med det! det er storhedsvanvid og i bedste fald sygt.

Mads Kjærgård

Når man ikke må lave sjov med noget, så gør man det netop interessant! Det her booster nazismen, latterliggør den i stedet for, så mister den magt over folk! Efter min mening er politisk korrekthed nazisme, handler om nogle mennesker, der mener de skal bestemme, hvad andre må tænke og gøre! Jovist var Tries udtalelser malplacerede, men enhver idiot kan regne ud, at han ikke mener, desuden sagde han jo flere gange, at han ikke var nazist.