Telegram

Sass Larsen: Støtte beskæres ikke

Det var en joke, da Henrik Sass Larsen talte om at beskære støtte til "borgerlige" dagblade.
Telegram
26. maj 2011 kl. 14:39

De danske medie er skævvredne i deres politiske overbevisning, men det er ikke meningen, at der målrettet skal skæres i mediestøtten til bestemte medier, der skriver kritisk om venstrefløjen.

Det var en gemen vittighed, slår Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, nu fast.

- Det var jo en joke. Jeg prøvede at sige det humoristisk. Der skal man følge med i tonefaldet, hvis man skal forstå det. Det var en humoristisk bemærkning, som ikke skulle have stået alt for meget alene, siger Henrik Sass Larsen.

Tidligere på dagen kunne man i Dagbladet Information læse, at den socialdemokratiske ordfører ønskede at skære i mediestøtten til aviser, der var for højreorienterede, fordi de skævvred debatten og agerede udemokratisk.

Det fik tidligere på dagen De Konservatives medieordfører til at true med at formene Socialdemokraterne adgang til mediestøtteforhandlingerne til foråret, hvis partiet gik ind i forhandlingerne med Sass Larsens oprindelige holdning.

Selvom beskæringen af mediestøtte til bestemte medier var en vittighed, fastholder Sass Larsen dog sin oprindelige kritik af de danske medier.

- Jeg synes, at man har et kæmpestort problem med, at der i stor grad er sket en højredrejning af de folk, som kommer til orde, og som er herskende i forhold til en opinion i medierne i Danmark, siger Henrik Sass Larsen.

Efter at Sass Larsens udtalelser spredtes i de danske medier torsdag, skabte det furore over hele det politiske spektrum. Blokfællerne hos Enhedslisten og SF har taget afstand fra den humoristiske bemærkning.

/ritzau/

Opdateret 26. maj 2011 kl. 15:01

Hvis Henrik Sass Larsen har ret i, at hans bemærkning var ironisk - a la Lars Von Trier? - så står journalisten da vist med et forklaringsproblem.

Selv en politiker skal vel have lov til at joke - selv om det ikke er særlig smart at gøre det i en situation, hvor han burde vide, at det kan misbruges.

Niklas Monrad

Jamen det kan vel ikke undre, når Sass selv er en omvandrende dårlig vittighed.

Bill Atkins

At S og SF-ledelsen ikke tør lægge sig ud med den magtfulde blå mediemafia er endnu et anslag mod det ved ellers højt besungne danske demokrati.

Thomas Thomsen

Sass, du er en vittighed!

Det bør ikke være svært for et parti som Soc.dem. med stolte traditioner at finde en intelligent politisk ordfører, der ikke kun tænker på at komme til magten. Det er skræmmende, at jeg foretrækker Claus Hjort som finansminister fremfor Sass Larsen! Lykketoft, hvor er du?

Jacob Lindberg

Var det en joke? Det fremgik da overhovedet ikke af den forsidenyhed Information har kørt med hele dagen!

Elendig journalistik eller elendig kommunikation fra Sass Larsen. Jeg hælder mest til det sidste.

Sass er en klovn!

Peter Lassen

Sass Larsen er frustreret over at ingen gider høre på ham - men hvorfor skulle man lytte til det evendelige sludder han lukker ud. At han er højre hånd for HTS siger noget om hendes lederevner og niveauet på hendes hold. Skræmmende.

Mette Hansen

han fik et væsentligt budskab ud, som jeg mener er rigtig. Tak for det Sass Larsen og godt at vide, han har humor til forskel fra de borgerlige politikere, som bliver ååh så forargede, når de siges imod. .
Det var vel en borgerlig journalist, der behændigt undlod at fortælle, det var en joke.

Mette Hansen

Peter lassen : klap hesten. Det kan ikke blive værre end det allerede er.Vi har nået bunden.

Thomas Thomsen

@Mette Hansen

Jeg synes nu, at du bør klappe hesten. Du skriver, at det nok var en borgerlig journalist, der undlod at fortælle, at der var en joke? Mener du, at journalisterne ved dagbladet Information er borgerlige?

Peter Lassen

@Mette Hansen - enig i at vi har nået bunden... med Sass Larsen. Det er ikke journalistens skyld, at Sass ikke kan finde ud af det, men må efterrationalisere sig til en joke...pinligt

Måske var det en kluntet joke. Men det har da tjent et formål, nemlig at gøre opmærksom på den urimelige ensidighed i dansk presse. Og det er der bestemt brug for.
Information gengiver på side 3 en faktaboks med titlen "Det skrev de om den røde plan", og citerer her ledere fra Jyllandsposten, Berlingske og Jydske Vestkysten. De pågældende citater viser en tendentiøs pressedækning på et meget lavt plan, hvor tonen nærmest er at omtale modparten så hånligt og nedladende som man overhovedet kan.
Hvis Sass Larsen er dybt frustreret over det, så er det med god grund. Og hvis han udtrykker sin frustration med en lidt mislykket joke, så er det også godt. Ingen, uanset politisk ståsted, bør finde sig i at blive omtalt i pressen på et så lavt og urimeligt niveau. Vi er jo nede på børnehaveniveauet, hvor de pågældende avisers bidrag til den politiske debat nærmest er at forvrænge modpartens udspil og sige "du er dum".
En hvilken som helst protest imod det, uanset hvor den kommer fra og hvor kluntet den er formuleret, er velbegrundet.

Mikkel Hansen

@ Kåre Fog

Istedet for at komme med det sædvanlige tudefjæs og det sædvanlige piveri, så burde venstrefløjen da istedet komme igang med at skabe nogle venstreorienterede medier selv.
Hvis man kun kan fokusere på hvad andre gør og ikke kommer med noget selv, så kan det jo være ligemeget.

Så se at komme igang med at lave nogle venstreorienterede medier der kan give de borgerlige modspil.
Det kræver bare initiativ!!!

Peter Lassen

Holger K SF: "- Staten skal ikke ind og blande sig i den fire presse i Danmark. Det er et totalt skråplan, siger han." Præcist og korrekt.

Hvorfor er S ikke kommet med et lignede udsagn i stedet for stiltiende, at acceptere Sass Larsen tåbelige udtalelser. Som sædvanlig usynlig og svag S ledelse.

Peter Lassen

Mikkel: Problemet er at ingen gider læse den venstreorienterede presse. Børsting har lige trukket st millionstøtten til netavisen Avisen.dk tilbage. Det var jo en satsning på arbejdslivsjournalistik.

Avisen.dk er i dag delvist ejet at A-pressen, og hjemmesiden har kostet LO omkring 6-7 millioner kroner årligt. Men når den sidste million kroner i A-pressens Udviklingsfond er opbrugt, ophører samarbejdet.

Vi har nogle ret neutrale aviser (som Information) og nogle højreorienterede aviser. Vi har ikke længere nogen venstreorienterede.
Det vil sige at vi har nogle neutrale aktører og nogle aktører der forsvarer det ene mål på banen. Men ingen til at forsvare det andet mål på den modsatte banehalvdel.
Hvis den ene part så frit kan skyde bolden i de andres mål gang på gang, og juble hånligt hver gang, fordi der er ingen til at forsvare det mål, så har de vel ret til det, men samtidig er det dybt usympatisk.
Hvis de borgerlige opførte sig som gentlemen og håndhævede de gode gammeldags borgerlige dyder, så ville de tage det ansvar på sig, at deres medier er alene om debatten, og derfor lægge ekstra vægt på saglighed og balance. Desværre er det ikke tilfældet. For tiden opfører de sig nærmest som gadedrenge.

rikke jakobsen

Så stå det vel tilbage om 3F-formanden også jokede og hvis han ikke gjorde, må han da føle sig til grin.

Jeppe Brogård

Kedeligt at S lader sig censurere og at de konservative knægter yttringsfriheden.

Denne såkaldte joke at afdækket et megaproblem i det danske samfund.

Jeg går fortsat ind for at ligestille fagbladene med de andre medier.

For en gang skyld kommer Sass Larsen med en udtalelse som er baseret på en korrekt iagttagelse, så trækker manden den sgu tilbage, båtnakke.

Mikkel Hansen

@ Kåre Fog mf.

" Vi har nogle ret neutrale aviser (som Information) og nogle højreorienterede aviser. Vi har ikke længere nogen venstreorienterede."

Igen og igen og igen for prins Knud. Hvad venter I på?
Kom nu igang! Tag initiativ istedet tudekiks!!!

@ Mikkel Kaels

Jeg abonnerer på Information, bl.a. fordi den nogenlunde neutrale linje tiltaler mig. Jeg er ikke specielt venstreorienteret (og heller ikke specielt højreorienteret). Så hold mig udenfor.

Jeg har i øvrigt heller ikke nogen speciel sympati for Sass Larsen. Men han stiger da lidt i min agtelse, når han tager fat om et reelt problem.

Jeg konstaterer blot, som en observation, at vi ikke længere har nogle venstreorienterede aviser. Hvis der var nogle dygtige mennesker, som ville lave en salgbar venstreorienteret avis, ville det da være et stort plus for demokratiet. Men indtil videre er det ikke tilfældet, og i det tilfælde synes jeg at modparten skulle opføre sig som gentlemen.

Johannes Lennar

Jeg forstår ikke når nogen siger der ikke er venstre aviser herhjemme. Der er både arbejderen og Direkte Aktion, en ny avis der indtil videre kun udkommer få gange om året, men tilgengæld kan tages helt gratis.