Advokat: Mladic blev behandlet for kræft

Ratko Mladics forsvarsadvokat fremstiller forud for første retsmøde Mladic som en syg mand.
2. juni 2011 kl. 13:29Opdateret 2. juni 2011 kl. 13:35

Den tidligere bosnisk-serbiske hærchef Ratko Mladic blev behandlet for kræft på et hospital i Beograd for to år siden.

Det siger hans advokat forud for Mladics første retsmøde ved FN's Krigsforbrydertribunal for det tidligere Jugoslavien.

- Jeg har lægejournaler, der viser, at han blev behandlet for lymfekræft i 2009 på et hospital i Beograd, siger advokaten Milos Saljic.

Fredag vil Mladic, der har fået øgenavnet "Slagteren fra Bosnien", blive bedt om at erklære sig skyldig eller ikke-skyldig i 11 anklagepunkter om folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden ved FN-domstolen i Haag.

Den 69-årige Mladic, der længe har været Europas mest eftersøgte mand, blev anholdt i den nordøstlige del af Serbien for en uge siden og blev udleveret til Haag tirsdag.

Det serbiske dagblad Press skriver torsdag, at Mladic ifølge advokaten Salic har haft "tre slagtilfælde og to hjerteanfald og har tilbragt fire måneder på en klinik i Beograd, hvor han blev behandlet for kræft".

Press' artikel var ledsaget af et dokument med Mladics navn, fødselsår og andre personlige detaljer samt diagnosen non-hodgkin's lymfom, som er en type lymfekræft.

Under sit første retsmøde fredag vil Mladic blive bedt om at identificere sig selv og svare på spørgsmål om helbred. Han kan derefter vælge at lade domstolen oplæse det 62 sider lange anklageskrift mod ham for forbrydelser, der blev begået under krigen i Bosnien, der kostede 100.000 mennesker livet.

Mladic står blandt andet tiltalt for at have stået bag massakren i Srebrenica i 1995, hvor 8000 muslimske mænd og drenge blev dræbt, og for den 44 måneder lange belejring af hovedstaden Sarajevo fra maj 1992, der kostede 10.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Gert Romme

Selvfølgelig skal det gå rigtigt og humant til. Alt andet vil da være helt utænkeligt.

Måske har nogle af hans ofre også været ramt af alvorlige sygdomme. Men han løste det med chokolade og et venligt ord til børnene, og derefter en kugle i nakken på alle drenge og mænd over 6-7 år. Løste dette ikke problemet med sygdommene, klarede man resten med jernrør og store sten.

Brugerbillede for Michael Knudsen
Michael Knudsen

Hold kæft hvor er det sørgeligt, at sidde og læse en kommentar som din, Gert Romme.

Hvilke ofre? Han er mistænkt for det! Ikke dømt! Der er en forskel! Den yngste de påstår blev slået ihjel var 14!

Brugerbillede for Nic Pedersen
Nic Pedersen

Fængslet lyder iøvrigt som et OK plejehjem, hvis man skal tro Mladics "kollega" fra bosnisk side Naser Oric (i fl. JP idag)!

Så måske har gamle Radko bare overvejet vilkårene for sin aftægt?

Brugerbillede for Qëndrim Faz
Qëndrim Faz

@ Michael Knudsen

Nej, det virkelige sørgelige er, at mennesker som dig ganske enkelt benægter at der findes ofre?

Vi tager Srebrenica som et eksempel lige nu. 8.000 mænd og drenge - slagtet. Men der findes ingen ofre - for han er jo ikke dømt.

Hvis hr. Knudsen skulle blive udsat for vold el. lign., Gud forbyde det, så vil det ikke være eksisterende, hvis man ikke finder en gerningsmand.

Logik på allerhøjeste plan.

Brugerbillede for Michael Knudsen
Michael Knudsen

@ Qëndrim Faz

Jamen hvor er beviserne for det? Hvor er beviserne for at 8000 mænd og drenge blev slået ihjel?
Folk, muslimer, der boede i Srebrenica området og i selve Srebrenica, blev skrevet på ''dødslisten'', selvom de stadig var i live. De var flygtet til en anden by eller et helt andet land, men kom tilbage efter krigen. De har selv udtalt at folk havde erklæret dem døde. Hvad er det et bevis på? At man drager for hurtige konklusioner. Det er det medierne gør og folk som dig suger det til sig! Der er altid to sider af en sag!
Hvor lang tid har de været i gang med Seselj som også er beskyldt for grove ting? Han kom til Hag i 2003 og skulle vente 4 år før retssagen kunne begynde. De bliver snart nødt til at lade ham gå, for de har absolut intet på ham! 8 år har han været i Haag uden at de har kunnet dømme ham!

Brugerbillede for Qëndrim Faz
Qëndrim Faz

@ Michael Knudsen

Deres grave er beviserne. De tusinder af mødre, som har mistet deres sønner - det er beviserne. Ikke din propaganda, som er gennemsyret af serbiske eventyr.

Kom med evt. beviser istedet for historier uden nogen form for beviser, hr. Knudsen. Lad os se hvem der blev skrevet på disse dødslister.

Måske du skulle tage at se på den anden side af denne sag, når du mener, der er to. For du er ikke på den side, hvor sandheden er.

Jeg kender ikke noget til Seselj - Jeg ved kun, at han er en serbisk fascist. Men lad os nu se, hvad der sker.

Brugerbillede for Michael Knudsen
Michael Knudsen

Serbisk fascist?
Man kan være nationalist, men ikke fascist i Serbien. Der er noget du lige skal have styr på der.
Hvilke grave? Alle de tomme grave? Hvordan kan de hvert år blive ved med at begrave 1000 mennesker? Den såkaldte massakre fandt sted 16 år side, så de må snart have begravet 16.000 lig, ikke sandt?

Brugerbillede for Qëndrim Faz
Qëndrim Faz

Jo, man kan sagtens være fascist i Serbien. Der eksisterede engang også et fascistisk parti i Serbien: ZBOR- Jugoslovenski narodni pokret "Zbor".

Min argumentation er hermed afsluttet. Ingen grund til at spilde mere tid på at diskutere. Jeg håber, at alle som læser disse kommentarer kan se de ting, som jeg kan.

Du er uden for pædagogisk rækkevide og du er en benægter af et folkemord.

Brugerbillede for Michael Knudsen
Michael Knudsen

Jeg benægter det ikke direkte. Det kan godt være det fandt sted, men hvis det gjorde, så var det ikke i så stort et omfang, som de prøver at få det til at fremstå.
Ja diskussionen er slut, for du har ikke mere at komme med. Jeg kan have lige så meget ret som du kan. Men nu får vi at se hvad der kommer til at ske i Haag. Lad os se hvilke beviser de kommer med. De personer man har set bliver skudt på video i nærheden af Srebrenica, blev skudt af Crvene beretke, de røde baretter, som IKKE var under Mladic, men Milorad Ulemek ''Legija''.

Brugerbillede for Qëndrim Faz
Qëndrim Faz

@ Michael Knudsen

Jo, du benægter det faktisk direkte. Men selv hvis det er indirekte, så er det nok.

Jeg har udbedt mig dokumentation for påstandende, som De er kommet med, men ikke én gang er de kommet med dokumentation for noget af det, De har skrevet.

Yderligere, så debatterer jeg ikke med yderligtgående serbiske nationalister.

Farvel herfra.

Brugerbillede for Michael Knudsen
Michael Knudsen

Jeg har sendt 3 links, du måske burde kigge på. Eller skal jeg sende dem igen?

Flot afslutning. Jeg må være den første serber med et dansk navn?

Brugerbillede for Qëndrim Faz
Qëndrim Faz

Ingen links herinde ;-)

Fordi du hedder et dansk navn herinde, så er det nødvendigvis ikke sandt. Ligesom ingen af dine påstande indtil videre har været.

Men for sidste gang - Hej hej :-)