Al-Khawaja er dømt for seks oprørsanklager

Abdulhadi al-Khawaja er dømt for seks forbrydelser, herunder forsøg på at indføre republik med magt i Bahrain.
22. juni 2011 kl. 13:02Opdateret 22. juni 2011 kl. 13:10

Den dansk-bahrainske Abdulhadi al-Khawaja er dømt for seks anklagepunkter ved militærdomstolen, erfarer Ritzau.

Han er blandt andet dømt for at være del af en gruppe, der vil omvælte regimet og kongefamilien og med magt forsøge at ændre forfatningen og indføre en republik.

Den 50-årige Al-Khawaja er også dømt for i tale og skrift at opildne befolkningen til regimeforandring. Retten fandt også, at al-Khawaja offentligt har fornærmet hæren og landets sunnibefolkning.

Fornærmelserne mod sunnibefolkningen skal ses i lyset af, at Bahrains styre arbejder aktivt på at skabe sunnimuslimsk indvandring for at kunne overgå landets shiamuslimske flertal i antal hoveder. Kongefamilien og regeringen består af sunnier.

Sidste punkt i dommen mod Al-Khawaja er, at han har været med til at arrangere ulovlige demonstrationer.

Dommen på livstid mod al-Khawaja betyder maksimalt 25 års fængsel. Det fortæller Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau. Dansk-bahraineren har 15 dage til at anke sin dom.

Datteren Zainab, der blev anholdt for at have protesteret højlydt i retten mod faderens dom, bliver angiveligt sigtet for foragt for retten.

Hun opholder sig ifølge sin søster Maryam al-Khawaja på en politistation og hendes advokat taler i øjeblikkelig med myndighederne.

Maryam al-Khawaja fortæller også, at onklen Salah Al-Khawaja, der er bahrainsk statsborger, er blevet idømt i fem års fængsel i samme retssag som faderen, hvor i alt 21 stod anklaget for at ville vælte styret.

Abdulhadi al-Khawaja har tidligere boet i Danmark i 12 år.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Som dronning Margrethe sagde på pressemødet i Bahrain, efter hun havde tildelt kongen den næsthøjeste danske orden:

"Det er klart, at man også her i Bahrain bekymrer sig om situationen i hele regionen. Det var ikke til at tage fejl af, at kongen er meget opmærksom på, hvad der foregår."

Ja, kongen er meget opmærksom på, hvad der foregår. Mere opmærksom end den danske dronning og hendes regering.