Telegram

Bare numser på stranden vækker forargelse

Kun 24 procent synes, at det er i orden at bade nøgen på en offentlig strand. Især de unge er imod.
Telegram
30. juni 2011 kl. 05:27

Der er ingen love i Danmark, der forhindrer folk i at bade og sole sig iført sandaler, solcreme og intet andet. Alligevel føler størstedelen af landets befolkning sig stødt over synet af nøgenbadere på offentlige strande.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for 24timer, viser, at kun 24 procent af danskerne synes, det er i orden, at mænd og kvinder bader nøgne på offentlige strande.

Holdningen gør sig især gældende hos de unge. Hele 68 procent af de 18-29-årige mener ikke, at mænd skal have lov til at bade nøgne i offentligheden. Tallet er 60 procent for kvindernes vedkommende.

Kim Bindesbøll Andersen, der er næstformand for foreningen Danske Naturister Nord, mener at danskernes negative holdninger over for nøgenbadning skyldes, at de fokuserer for meget på seksualitet.

- Nøgenhed bliver næsten entydigt brugt til at signalere noget seksuelt i medier og reklamer. Den udvikling kan være med til, at folk siger nej til at blive overfodret med flere seksuelle hints og antydninger, end de gør i forvejen, han til 24 timer.

Han mener ikke, der er grund til at indføre særlige regler og afspærrede områder til nøgenbadere, men han synes, at skiltning fra kommunens side er en god idé.

- På de strande i Danmark hvor der er meget lidt plads, er det en god idé, hvis kommunen foreslår naturister at bruge den ene ende af stranden. For så kan dem, der har et problem med nøgenbadning, tage hen i den anden ende, siger Kim Bindesbøll Andersen til 24 timer.

/ritzau/

Opdateret 30. juni 2011 kl. 05:35

Per Holm Knudsen

Ak ja - puritanismen breder sig!

Karsten Aaen

Er det ikke interessant at det er mænd! som man ikke mener skal have lov til at bade nøgen offentligt på offentlige strande? Hvorfor mon? Noget handler måske om ny-puritanisme, men mon ikke det også handler om angsten for noget helt andet - en angst som medierne puster godt til i de her år...

Og´det at være nøgen har intet at gøre med noget seksuelt, desværre har vi set og vil stadig se en sådan kobling, ikke mindst under indtryk fra de mange serier fra USA, som kobler det sammen.

Niklas Monrad

Så lykkedes det at blande USA ind i dansk nøgenbadning.

Må jeg i al venskabelighed henvise til en hjemmeside, som synes at være relevant for en stor gruppe af Informations kommentatorgruppe: http://wwww.ocd-foreningen.dk/

Claus Oreskov

@ Karsten Aaen. Ja Karsten der sker en dæmonisering af den maskuline seksualitet i disse år.

Martin Kaarup

Sikken en overskrift. Det er numsen som vækker forargelse!?

odd bjertnes

Det er absolut folks personlige problem med deres tankegang og det input af sex-på-hjenen som man tillader sig selv.
Man er mindst lige så meget sine egne associationers smed som sin egen lykkes - hvilket naturligvis vil sige : 'ikke sådan bare', men helt uden indflydelse er man ikke.
Naturligvis findes der erotisk exhibitionisme, men den udøves nu mest af par der vil eh... dele deres kærlighed med verden ;-D ... ikke nøgenbadere.
Men .... vi lytter vel så til multikulturen og den 'internationale forståelses' lave fællesnævnere, og forbereder os på at lovgive mod fysisk kontakt mellem køn i det offentlige rum overhovedet. Så skulle den sexuelle krænker-ged vel være barberet ?
Næppe... it cant get no satisfaction.

John Houbo Pedersen

Det næste bliver vel at vi skal have et beklædnings kodex

Martin Knudsen

Nu må det da snart stoppe! Tag lige og opdrag på de der mennesker, og lær dem en lillesmule om gensidig respekt. Jeg har da aldrig hørt mage! Så kig da den anden vej tosser. Jeg kan da godt tænke "brrr" hvis jeg ser en behåret bjørn gå nøgen rundt med sin lillebjørn klaskende men jeg har da MULIGHEDEN FOR AT KIGGE VÆK.

Så længe folk ikke ligefrem gør sig umage for, at gå tæt på en og stille sig i vejen(og det gør de færreste vist), så kan jeg slet ikke se problemet.

I har helt ret, dem af jer der siger, at dette skyldes et forkvaklet og mærkeligt forhold til den menneskelige krop, og en overreageret sexualisering af alt omkring sig.

Jeg er også enig i, at det er deres hjerne der er noget i vejen med - det er åbenbart dem der ikke kan undgå at koble tingene til sex? Opdrag dem venligst hurtigst muligt, så jorden ikke går under. Hvis den "jeg kan ikke tænke selv, og skal give alle andre skylden for mine følelser"-mentalitet ikke snart stopper, så dør baby.

Det er vel meget et spørgsmål om hvilken numse det er tale om... :)

I VKO's Kontroldanmark har borgerne mistet selvkontrollen. Tolerancens forudsætning er selvkontrol.

@ Lars,

Du leverer dagens sludder... ALT er ikke VKO's skyld...

Dan Johannesson

Enig med Chris, og vi skal hertil huske at VKO er vores egen skyld. Vi har selv stemt lortet ind, udfra et et griskhedsmotiv, og vi har selv ændret vores sindelag til at blive fjendligt over for alt der ikke ligner et grundigt indepakket, implosivt, arisk og selvundertrykt medlem af DF.

Hvis man ikke kan klare en lille mås på den store strand, så kig dog i en anden retning eller gå til terapi, inden den sidste rest af simpel naturlighed ved det at være et menneske helt kvæles af frygt, forsimplinger og reklame slogans.

Nyrups spørgsmål er i dag mere relevant end nogensinde: Kan vi ikke gøre det bare LIDT bedre..

Per Holm Knudsen

Meget kan kan man sige om VOK, men puritanismen står de nu ikke for! Den trives desværre i fuldt flor hos forbudssocialister som Pernille Vigsø Bagge, Balder Mørk Andersern, Mette Frederiksen, S og SF o.m.fl.
ØV!!!

Karsten Aaen

I 24timer siger en af dem som ikke bryder sig om nøgne mennesker på stranden, at 'børn kan jo tage anstød af det.'

Og netop dette 'won't anyone of you please think of the children' argument er meget brugt af personer i USA, når de skal argumentere for at a) nøgenhed skal begrænses b) voldelige computerspil skal væk og c) groft sprog skal væk fra offentligheden.

Og jeg kan se tråde og mønstre nu her i 2011-2012, som jeg så eksistere i USA, da jeg var udvekslings-student derovre engang i min ungdom.

Hvis det havde været Vorherres mening, at vi skulle være nøgne, var vi vel blevet født uden tøj?