Danmark får nyt nationalistisk parti

Nyt nationalistisk parti, "Danskernes Parti", forventer at stille op til kommune- og regionsvalgene i 2013.
14. juni 2011 kl. 10:08Opdateret 14. juni 2011 kl. 12:15

Et nyt nationalistisk parti, "Danskernes Parti", har set dagens lys.

En række hovedsagelig yngre udbrydere fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB) stiftede lørdag partiet, der blandt andet vil hjemsende ikke-europæiske udlændinge, trække Danmark ud af EU og kæmpe for miljøet.

I første omgang planlægger Danskernes Parti at stille op ved kommunal- og regionsvalgene i 2013.

- Jeg tror, der er en rigtig god chance for at opnå valg, fordi politikerne har svigtet danskerne. Vi oplever stadig en massiv indvandring, og vi er stadig styret fra EU på trods af løfter om det modsatte. Og det er så der, vi kommer ind i billedet, siger den 21-årige partileder, Daniel Carlsen.

Daniel Carlsen og flere andre medlemmer af DNSB's landsledelse brød i april med partiet, og i dag betegner han sig som en "moderne nationalist", der er tilhænger af et frit folkestyre, og som skal tage vare på det danske folks interesser. Deraf partinavnet.

- Vi er alle danskere, før vi er noget andet. Før man er akademiker er man dansker, før man er arbejder, er man dansker, og selv om jeg er studerende, er jeg først og fremmest dansker, siger Daniel Carlsen og tilføjer:

- Men på trods af det så hører vi kun om partier, der kæmper for enten arbejderne eller akademikerne, "de rige" eller "de svage". Vi hører aldrig om nogen, der kæmper for danskerne. Men det gør vi.

Daniel Carlsen meldte sig som 16-årig ind i DNSB, og det vakte opmærksomhed, da han aftjente sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde.

Der er blevet lavet flere portrætter af ham i aviserne, han er blevet interviewet til flere tv-stationer, og hans forældre har været i DR's Aftenshowet for at fortælle om sønnens nazistiske tilbøjeligheder.

De to venstreorienterede foreninger og researchgrupper Demos og Redox, som følger den yderste højrefløj tæt, vurderer begge, at det nye parti vil kunne overtage førertrøjen på den yderste højrefløj.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Mosbak

Peter Hansen

Der er ikke alene tale om "danskhed" der jo består af nye kartofler og jordbær, og Vesterhavet, men om manglende afnazificering af nationen.

jens peter hansen

Hvad mener du Niels Mosbak, hvad med dine egne åbne grækere:

Død over makedonier!
Også det græske LA.O.S kæmper som højreparti med sin fortid. Partiet har fjernet nogle antidemokratiske, antiparlamentariske tekster fra sin hjemmeside og fik valgt to medlemmer til Europa-Parlamentet. De får plads i gruppen for et Europa for demokrati og frihed.

Partiet er imod Lissabon-traktaten og ønsker ikke Tyrkiet med i EU og er imod indvandring. Grækenland skal ikke tage imod flere udlændinge, end landet har plads til.

Det mest problematiske ved partiet er imidlertid dets forhold til Republikken Makedonien, som aldrig må hedde Makedonien, hvis det står til LA.O.S.

Det ene medlem af Europa-Parlamentet Athanassios Plevris er gået så langt, at han ifølge flere medier har krævet dødsstraf for medlemmer af det etnisk makedoniske parti i Grækenland, Vinozito (regnbue). Brøden er, at Vinozito på sin hjemmeside viser et kort, der kalder hovedstaden for Macedonia og ikke Skopje. Partiet har også klaget til udenrigsministeriet over, at Grækenland støtter Helsinki Watch, der taler om, at der findes et makedonsk sprog. Det er et slavisk sprog, mener LA.O.S, der udelukkende vil tale om den græske region, Makedonien.

Det er vist ikke alle grækere der er lige hyggelige heller.

Karsten Jachs

En demagogisk fløjkrig i det ekstreme højre mellem Dansk Fundamentalistisk Parti (DF) og så det her nye endnu mere rabiate parti er faktisk kærkomment.

Hvis det nye parti virkelig kan lave et massivt indhug i DF viser det jo bare hvor disse vælgere står, og at de blæser på DF's påståede sociale profil (ældre, efterløn m.m.)

I bedste fald skræmmer sådan en udvikling resten af DF's vælgere tilbage til hvor de kommer fra, nemlig Socialdemokratiet. Alternativt sofaen.

Uanset hvad så er Pia K færdig i politik.

Den græske tragedie med Macedonija går helt tilbage til Alexander den store, og drejer sig i bund og grund om hvem, der "ejer" den græske kultur.

Om "Danskernes parti" vil starte sin ideologiske danske baggrund 300 år f.k. ved jeg ikke, men så bliver der jo god plads til billeder i deres historiebog.

Til gengæld er det godt, de organiserer sig, for så ved man, hvor man har dem.

Lars Poulsen

Manden er naiv hvis han tror han kan opnå mere end et par håndfulde stemmer, selv i dagens DF skabte racistiske miljø.
Ikke om jeg forstår hvorfor medierne giver ham så meget spalteplads. Enhver idiot kan påstå at lave et 'nyt parti' og gerne ville vælges ind flere år ude i fremtiden.

Niels Mosbak

jens peter hansen

Vi har diskuteret FYROM's forsøg på territorialkrav mod Grækenland før.

L.A.O.S. er ganske rigtigt et parti uden indflydelse i Grækenland, og kæmper ikke alene mod sin fortid, men også sin nutid.

De har 15 medlemmer af det græske parlament, der har 300 pladser.

Deres repræsentation er altså halvt så stor som det ekstremt højreorienterede Dansk Folkeparti i Danmark, ud af en befolkning der er dobbelt så stor som Danmarks.

Så andelen af "ikke hyggelige grækere", er mindre end uhyggelige danskere.

Morten Kjeldgaard

En fantasiløs pendant til "Svenskarnas parti", som tidligere hed "Nationalsocialistisk Front". En flok små, bange, utilpassede tabere.

jens peter hansen

Ja Grækenland har også sine nationalister, som ikke er en pind værre eller bedre end de danske. Det er blot hvad jeg konstaterer.

Niels Mosbak

jens peter hansen

Ja, det gør du - men de findes altså forholdsmæssigt kun i det halve antal, af hvad du finder i Danmark.

Anders Reinholdt

"Vi er alle danskere, før vi er noget andet. Før man er akademiker er man dansker, før man er arbejder, er man dansker, og selv om jeg er studerende, er jeg først og fremmest dansker"

Før vi er danskere er vi først og fremmest mennesker. Selv idioterne.

Lars Lindgren Chrsitensen

Sgu da rart at se at DF nu får konkurrence i at være snæversynede og fremmedfjendske.
Hvad der er knap så rart er det faktum, at sort nationalisme bedst bekæmpes med uddannelse af kritiske, reflektoriske og kreative mennesker, og dem bliver der tilsyneladende færre af.
Først og fremmest er vi verdenborgere, og med globaliseringen er vi lige så påvirket af hvad der sker i Nordafrika, som det der sker i Gentofte ved Pia K. køkkenbord.

Chris Natale

Hvad angår værdidebatten og grænsekontrolle og indvandringspolitik o.s.v. gør det ikke nogen forskel, om der findes kun et enkelt eller 203 "nationalistiske" partier i Danmark.

Det kan man se allerede i dag, når Venstre, K, og selv SF trækker udlændingskortet til stor succes.

Problemet er at Danskernes (også de, som stemmer på rød) nationalidentitet er alt for stærkt og på historisk grund er Danmarks koncept af hvem er dansk (i modsætning til "nydansk" eller "af anden etnisk herkomst") alt for smal.

"En række hovedsagelig yngre udbrydere fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB) stiftede lørdag partiet, der blandt andet vil hjemsende ikke-europæiske udlændinge.."

Omfatter det hvide amerikanere som mig? Hvem var det for nylig, der foreslog at netop Canadiere, Amerikanere og folk fra visse andre verdensdele skulle favoriseres?

jens peter hansen

Den danske identitet er for stærk, skrives der. Ja der kan man se. Det må der så laves om på. Har du et forslag Chris Natale. Skal vi være mere somaliske, tyrkiske,kurdiske eller hvad synes du ?

Kristian Jensen

Det interessante er, at det nye parti går ind for frit folkestyre, hvordan det så skal forstås...? Et klart brud på nazistisk ideologi.

Problemet for Daniel Carlsen er nok, at med en fortid i DNSB, er han stemplet mange år ind i fremtiden. Mange mennesker sympatiserer antageligt med tankerne, men det er de færreste, der betragter sig selv som nazist henholdsvis racist.

Chris Natale

@jens peter hansen

"Skal vi være mere somaliske, tyrkiske,kurdiske eller hvad synes du ?"

Hvad med at være mere europæiske eller nok bedre bare statsløse?

Man starter med at holde op med at tro på etiketten "Dansk kvalitet" på sine jordbær...

Henning (og andre):

De højrenationalistiske jubeltosser har overtaget maoisternes barfodsprincip, fordi de i bund og grund godt ved de ikke får parlamentarisk indflydelse sådan lige med det samme (helst aldrig, men det er en helt anden snak).

De af dem, der har bare et minimum af intelligens, er foreningsaktive. De træner fod- og håndbold, de træner svømmere, de er spejderledere og så videre. De færdes i landets American Football-klubber, motionscentre og bokseklubber. Og det er der, de spreder den form for gift der virker. Hvad der foregår i medierne er sådan set bare toppen af et isbjerg.

Den bedste måde at bekæmpe dem på er at gå dem i bedene. På barfodsplan.

Sider