Formand skal i fængsel for terrorstøtte

72-årig formand for Horserød-Stutthof foreningen skal to måneder i fængsel for pengegave til PFLP.
16. juni 2011 kl. 14:06Opdateret 16. juni 2011 kl. 14:40

Den 72-årige formand for Horserød-Stutthof Foreningen er idømt seks måneders fængsel for terrorstøtte til den palæstinensiske militante bevægelse PFLP.

Fire af månederne er gjort betinget, hvilket vil sige, at den aldrende formand skal to måneder i fængsel.

Anklageren havde krævet otte måneders ubetinget fængsel til den 72-årige Anton Nielsen, fordi han som formand for Horserød-Stutthof Foreningen stod bag indsamlingen af 17.700 kroner til PFLP, der står på EU's terrorliste.

Dermed brød han terrorloven, vurderede justitsministeren og rejste tiltalen.

Anton Nielsen mener selv, at indsamlingen var for at støtte PFLP's humanitære arbejde, og at det er "skrupforkert" at beskrive pengegaven som en støtte til terror.

Han havde derfor krævet frifindelse i Københavns Byret.

Også talsmanden Viggo Toften-Jørgensen fra sammenslutningen Den Faglige Klub i København var tiltalt i sagen for at indsamle 10.000 kroner til Farc.

Han blev ligesom Anton Nielsen idømt seks måneders fængsel, men i modsætning til den meddømte blev hele hans straf gjort betinget.

I forbindelse med domsafsigelsen antydede retsformand Ulrik Finn Jørgensen, at dommen ikke var den nemmeste at afsige.

- Nogle gange er der forskel på retten og retfærdigheden. Og her lægger vi vægt på retten, sagde han i forbindelse med domsafsigelsen.

En af sagens tre dommere stemte i mod at gøre straffen til Anton Nielsen ubetinget.

Ud over fængselsstraffen skal Anton Nielsens forening betale 20 dagbøder af 500 kroner.

Også her var flertallet 2-1, da den sidste dommer mente, at det var tilstrækkeligt med en enkelt, symbolsk dagbøde på en flad tikrone.

Tidligere er aktivister fra foreningen Fighters + Lovers og Patrick MacManus fra Foreningen Oprør idømt betingede straffe for at sende penge til organisationer, der står opført på terrorlister.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Kaarup

Så fik sikkerhedspolitiet alligevel ram på ham. Hmprf!

Findes der plads i nabocellen til mig? Jeg tager den gerne i 2 måneder!, hvis jeg kan få lov at udtrykke min allerhøjeste sympati overfor den beundringsværdige indsats som formanden for Horserød-Stutthof Foreningen (og de andre onvolverede) har gjort.

Godt gået!

Gorm Petersen

Vores egen historie må skrives om, og Mindelunden nedlægges.

Disse terroristers uansvarlige oprør mod besættelsesmagten var terror.

Sådan er definitionen på terror simpelthen i dag: At gøre oprør mod en besættelsesmagt - hvis det gøres med andre midler end det ikke-voldelige martyrium.

I golfstaterne har folket måtte indse, at demonstrationer for demokrati blot medføder akut blyforgiftning - og ind imellem en forkølet opfordring til "begge parter om at vise mådehold". Her er der ingen sympati fra omverdenen.

Disse golfstater er monarkier - ligesom Danmark - og vi kan da kun bifalde monarkens ret til at slå hårdt ned på "gadens parlament".

Martin Kaarup

@sikkerhedspolitiet

Ring gerne et par minutter forinden, så jeg når at låse døre op op åbne alle mine vinduer som i så kan springe igennem - der er jo ingen grund til yderligheder, vel?!

Niels Mosbak

Endnu en skamplet på regeringens eftermæle - deres hysteriske terrorlovgivning trukket så langt ud, at modstandskampens veteraners organistationsformænd i deres stadige kamp mod fascismen, nu igen kastes i fængsel som politiske fanger af den samme type gummistemplende dommere som under besættelsen.

Vi venter på retsopgøret.

Aksel Gasbjerg

At overføre 17.000 kr til PFLP giver 8 måneders fængsel.

At overføre 17.000 til Israel giver fradrag i skatten....

Henrik L Nielsen

Det er da helt galt, når selv retten oplyser, at det der denne dag skete i retten ikke var retfærdigt. Stor tak til VKO for at lave en sådan lov som selv PET sagde der ikke var behov for.
Mvh Henrik

Bo S. Nielsen

Endnu en gang må man bøje hovedet over denne skammelige måde at behandle (læs: mishandle) folk, der gør en indsats for at udøve solidaritet med forfulgte medmennesker ude i verden.

Forbryderne er det israelske Apartheid-regime.

Tak til Enhedslisten, landets eneste virkeligt liberale parti, der vil skrotte denne pilrådne og dybt autoritære terrorlov, der fremfor at beskytte, undertrykker borgerne.

Hvad er status over terrorloven?

Miljøforkæmper dømt for at demonstrere
Frihedskæmper dømte for humanitært arbejde
Sindsforvirret mand med økse er dømt
Etbenet man det sprængte sig selv i luften dømt
X stk. udvist uden dom

Det går sgu strålende i demokratiets højborg, fy for f...

Som man siger; er der forskel på spøg og på alvor. Og hvis ikke denne sag var så tragisk, ville dette absolut være alvor.

Jeg fatter faktisk ikke, at sådan en sag kan finde sted i mit fædreland! - I øvrigt er jeg holdt op med at fortælle, jeg er dansk. Og jeg fatter faktisk ikke, at danske dommere, vil være med til den slags politiske sager.

Hvis danske dommere nægtede at deltage i politiske sager, vil justitsministeren og han lumre regering ikke kunne gennemføre dem.

Måske er det på tide, at danske embedesmænd begynder at opstille en klar grænse for, hvad de vil acceptere at være medskyldige i.

TV2's dækning af dommen er ganske tankevækkende. Her omtaler man - i Nyhederne kl. 19 - at 'en 72-årig mand', der er 'formand for en antifascistisk' forening er blevet dømt.

Kun i billedteksten i forbindelse med en udtalelse fra den dømte oplyser man, at manden hedder Anton Nielsen, og at han er formand for 'Horserød-Stutthof Foreningen'.

Nu kan TV2's journalister jo næppe være uvidende om, hvilken slags forening der er tale om - det kunne man i hvert fald let have konstateret ved opslag på foreningens hjemmeside - så mon det har været ubelejligt for Fox News Denmark at skulle oplyse, at formanden for en forening af tidligere KZ-fanger nu skal i fængsel for påstået terrorstøtte, nøjagtigt som det skete for foreningens medlemmer under en tidligere besættelse af landet?

Henrik Bentzer

Gad vide hvad der sker hvis tilstrækkeligt mange enkeltpersoner donerer 1 krone hver til PFLP. Gad vide hvor mange der ville være med på idéen og hvordan det ku arrangeres...

Niels Mosbak

Henrik Bentzer

Du er allerede fanget i forsøg på at yde støtte til en terrororganisation.
Du kan godt gøre dig klar til en opbyggelig samtale med PET ;-)

@gorm petersen

skrev:

Sådan er definitionen på terror simpelthen i dag: At gøre oprør mod en besættelsesmagt - hvis det gøres med andre midler end det ikke-voldelige martyrium.

--------------------

nu begynder altså også du nu at melde lidt tvivl på: kristen/hedensk marxisme fremfor marxisme, om det kan være tilstrækkeligt.

menneske først og menneske næst

Martin Kaarup

@Henrik Bentzer

Seriøst, hvis du arrangerer det, så tror jeg sgu jeg vil betale en krone hver time den første måned...

Og så kan vi ovenikøbet tjene lidt flere bistandspenge til en god sag på væddemålene om hvornår døren bliver sparket ind.

Heinrich R. Jørgensen

Konti og overførselsmuligheder lukkes, konfiskeres m.v.

Selv WikiLeaks er det svært at donere penge til, på trods af at det ikke er terrororganisation.

Lars R. Hansen

Ja - det er for galt at formanden ikke har lov til at indsamle og sende penge til kammeraterne i udenlandske røde terrorbevægelser - formanden, der var omkring seks år gammel i 1945, bør være fredhellig.

Foreningen for Stalins svende og arvtagere i Danmark - der ikke højtideligholder 9. april, men brudet mellem Hitler og Stalin den 22. juni 1941, som førte til kommunisternes internering i det 'fredsbesatte' Danmark, hvis 'fredsbesættelse' kommunisterne indtil da ikke havde modsat sig - må selvfølgelig tildeles immunitet i kraft af deres stærke tro på egen ideologiske ufejlbarlighed.

Kaspar Olsen

'Sommerfuglen' har endelig basket med vingerne
og nu må selve den orkanagtige storm forventes, der ´vil afskaffe alle fascistoide regeringer på den hele jord.

Kaspar Olsen

Jeg kan siden denne sag iøvrigt ikke blive spor overrasket, hvis der som konsekvens af mit overstående debatindlæg stilles lovforslag af DF i næste uge om; at alle vingebaskende (og dermed naturligvis antifascistiske) sommerfugle skal indfanges med net af befolkningen og afleveres hos nærmeste politimyndighed for at blive aflivet.

Kaspar Olsen

Marianne Mandoe

Ja - og det nævnte ordsprog er helt givet - nej, helt tydeligt opfundet af "idioternes" propagandamaskine.

Kaspar Olsen

Marianne Mandoe

Men måske er diagnosen - "infantile djævlerier" langt mere rammende end ordet "idioter".
Altså kan nævnte herskende "fascistoide idioti" teoretisk fjernes med midler som exorcisme og djævleuddrivelse.
Forsøget burde gøres snarest.

Leif Højgaard

Marianne - "Dette er en skammens dag for Danmark
Godt man er næsten ude af landet" - hvor er det ærgerligt hvis landet affolkes af personer med hjertet på rette plads. Bliv lidt endnu! Landet stander i våde og har brug for dig.

Sider