Telegram

Danske film kommer hurtigere ud på dvd

Biograferne bevarer førsteret på nye spillefilm. Men nu kan de ses andre steder fire måneder efter premieren.
Telegram
6. juli 2011 kl. 18:29

Nye danske spillefilm vil nu fire måneder efter deres biografpremiere kunne ses på dvd og på video-on-demand.

I enkelte tilfælde vil der endda kun gå mellem tre og fire måneder, før filmene er tilgængelige uden for biograferne.

Det er resultatet af en aftale, som Fafid, filmudlejernes forening, og Danske Biografer har indgået om den såkaldte holdback på nye film.

- Indtil nu har denne periode været fire måneder for udenlandske, men seks måneder for danske film, siger Kim Pedersen, formand for Danske Biografer.

Han tilføjer, at de danske producenter havde forlangt et holdback på seks måneder for deres film.

- Nu har vi så valgt at imødekomme producenterne, blandt andet fordi de på det seneste har oplevet en markant nedgang i dvd-salget. Samtidig er biograferne afhængige af, at det går producenterne godt. Ellers kan de ikke lave de film, biograferne skal tjene penge på at vise, tilføjer han.

Der går 12 måneder, før de nye spillefilm kan vises i dansk tv.

Kim Pedersen kender udmærket argumentet om, at det på grund af den teknologiske udvikling er urimeligt at lade biograferne beholde eneretten til premieren på nye film.

- Biograferne overlever det ikke, hvis den dag kommer, hvor en helt ny spillefilm vil kunne ses alle mulige andre steder fra den første dag. Samtidig vil det også betyde et farvel til mange af de film, der produceres i dag.

Som et eksempel nævner Kim Pedersen fantasyfilmen "Avatar".

- Med alle de tekniske detaljer, der i den grad var møntet på oplevelsen i en tiptop moderne biograf, vil intet selskab fremover poste 250 millioner dollar i en sådan film, vurderer han.

Den ny aftale mellem de danske filmudlejere og biografer gælder fra den 1. juli og kan først opsiges til om tre år.

/ritzau/

Opdateret 6. juli 2011 kl. 23:50

fra artiklen:

- Med alle de tekniske detaljer, der i den grad var møntet på oplevelsen i en tiptop moderne biograf, vil intet selskab fremover poste 250 millioner dollar i en sådan film, vurderer han.

---------------------

h.m næppe noget at bekymre sig pga.;

( måske lettere overdrevet )

formodentlig: indenfor maks' et år er hardwaren og softwaren til forholdsvis let, for hver, at lave tilsvarende film, anskaffelig, for hver, for maks. 10.000 kr.

Anne Marie Pedersen

Kim, folk tager jo primært i biffen for at socialisere. Helt ærligt. Hvor mange gange tager folk alene derind vs. sammen med nogen?

@anne marie pedersen

det gik mere på at fremstillingsomkostningerne, tiden osv, ved selve fremstillingen af s.k. storfilmsproduktioner, snart er overkommelige for selv små grupper af "nørder"

det er jo ikke så meget communisterne som capitalisterne,

som p.t. frembringer de teknologiske forudsætninger: for mange flokke af glade kvartprofessionelle og amatører, som såvel teknolgisk og kunstnerisk vil måle sig med og udconcurrere storfilmsproduktioner, tilsv. for musik, bøger, osv.,
og således proletarisere de ellers så økonomisk rige kunstnere og boblerne; som derfor nu klogeligt bør begynde at reklamere helt vildt for,( eller i det mindste foreslå ) en samfundsorden hvor hver nyder efter behov, osv...

Bo S. Nielsen

Haha endnu et guldkorn fra Cim Gram :-)

Anne Marie Pedersen

Kan du så være sød Bo!

@bo s. nielsen , anne marie pdersen

nu bør i ikke grine, også forskere kan såmænd snart se sig prolatarisrede af glade kvartprofessionelle eller amatører.

--------------------------------------------

som dårlig delfisc "visdom"

lyder det: at søge det faste i dybet: solidum petit in profundis

petition. bøn, at udkaste en forespørgsel, bøn, forsøge, eksperimentere, udforske,
( lidt ydmygt )

med håb om svar, respons, ecco og det eccoet giver af oplysninger,

især hvis: med eccolod, eller anden sonar :-)

------------------------------------

kilder oplyser:

Before the echolocation abilities of "porpoises" were officially discovered, Jacques Yves Cousteau suggested that they might exist. In his first book, The Silent World (1953, pp. 206–207), he reported that his research vessel, the Élie Monier, was heading to the Straits of Gibraltar and noticed a group of porpoises following them. Cousteau changed course a few degrees off the optimal course to the center of the strait, and the porpoises followed for a few minutes, then diverged toward mid-channel again. It was obvious that they knew where the optimal course lay, even if the humans didn't. Cousteau concluded that the cetaceans had something like sonar, which was a relatively new feature on submarines.

------------------------

aarhus universitets logo med delfiner blev tegnet af Gudmund Holme i 1934

måske ingen nævnværdige sammenhænge

og den officielle opdagelse af delfiner's ekkolod,

1953

og hvis der var, så måske gudmund holme fik et tip fra et eller andet oracel ?

eller kilderne har et par enkelte fejl eller fortielser ?

såvidt: den oraclisce materialisme

DVD, en teknologi fra forrige årtusinde.

hvor brødsikkert er symbolarbejde egentlig i en verden hvor mange, og flere og flere, kan lave symbolarbejde, og hvor efterspørgslerne efter symbolarbejde jo næppe ligefrem vokser uendeligt ?

sammen med de kommende
flere og flere grupper af amatører,
vil mulighederne for: brød, penge, m.m.
for symbolarbejde, tememlig sikkert bortsvinde.

10.

Den gamle materialismes standpunkt er det "borgerlige" samfund; den nye materialismes standpunkt er det menneskelige samfund eller den samfundsdannende menneskehed.

11.

de fleste blandt it-arbejderne har kun fortolket verden forskelligt, i forhold til hvad de kunne gøre for at forandre verden; og hvad det kommer an på, er jo at forandre den.

bla. at gøre meget copyrigth til copyleft,
og til pkt. 10 ovenfor burde de oftere vedhæfte
it-udgaverne af det kommunistiske manifest

så længe der er capitalister i concurrence vil de forsøge at automatisere mere og mere, meget industriproduktion er allerede automatisreret, det næste bliver formodentlig derfor it-branchen, de boglige faggrupper i det hele taget,

og de aner jo selv hvor meget der kan rationaliseres og automatiseres, i deres fagområder, hvor mere og mer proletariering så er meget forventlig, så også de bør jo også allerede nu melde sig under de røde faner.

rød it