Telegram

Justitsminister: Folkemødet er ikke i fare

Trusselsvurdering er uændret i Danmark efter norsk terrorangreb, så folkemøde fortsætter, siger Lars Barfoed.
Telegram
27. juli 2011 kl. 12:16

Folkemødet i Allinge på Bornholm trues ikke med aflysning næste år efter terrorangrebet i Norge, understreger justitsminister Lars Barfoed (K).

Han påpeger, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) ikke har ændret trusselsvurderingen i Danmark, siden Anders Behring Breivik dræbte 76 mennesker med en bombe i regeringskvarteret i Oslo og henrettede unge socialdemokrater på øen Utøya fredag.

- Der er ingen ændring i trusselsbilledet og sikkerheden i Danmark. Derfor vil folkemødet på Bornholm komme an på en konkret vurdering, siger Lars Barfoed gennem sin presserådgiver.

Ved folkemødet talte flere politikere anført af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og oppositionens kandidat, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Tilhørerne kom tæt på dem og andre politikere.

Efter et møde med partierne meddelte Bertel Haarder for nylig Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), at folkemødet får en halv million kroner.

- Alle deltagerne på mødet var enige om, at folkemødet i Allinge i år havde et godt forløb, og at det bør gentages næste år. Dermed har jeg opbakning til at støtte folkemødet økonomisk, sagde Bertel Haarder.

Ifølge Bornholms Kommune holdes folkemødet fra 13. til 16. juni 2012.

Bertel Haarder tør ikke vurdere, om folkemødet bliver en fast sommertradition i Danmark ligesom i Sverige. Her taler svenske politikere hver sommer en uge i juli i parken Almedalen i Visby på Gotland.

Det begyndte i 1968, da Socialdemokraternas leder og senere statsminister Olof Palme talte fra en lastbil i Almedalen. I år talte politikerne fra 3. juli til 10. juli.

/ritzau/

Opdateret 27. juli 2011 kl. 12:25

Per Jongberg

" ... presserådgiver."

Er det mon valg-speak for medarbejdere i propagandatjeneste ?

haha...Barfoed er på ferie (i hvert fald når det gælder kritiske spørgsmål!). Dog kan man med få dages mellemrum læse større udtalelser fra LB i Berlingske her i ferien...Det der ligger i mellem "ingen kommentarer" og "konservativt valgflæsk" vare tages af en "presserådgiver...

Er der andre ting som ikke bliver aflyst en gang ude i fremtiden?????

Det var da mest malplacerede telegram jeg længe har set.

Karsten Jachs

Hvorfor skulle folkemødet også være truet?

Der kommer jo ingen folk alligevel.

Finn Årup Nielsen

"...i 1968, da Socialdemokraternas leder og senere statsminister Olof Palme..."

Jeg er forvirret: I 1968 var Tage Erlander da vel stadig Socialdemokraternas leder? Leder blev Palme da vist først i 1969!?