Telegram

Politi skal sikre tidsplanen for Østerild

En rydning i Østerild skal i gang nu, understreger Naturstyrelsen, der har bedt om politiets hjælp.
Telegram
20. juli 2011 kl. 06:25

Naturstyrelsen har nu bedt om politiets hjælp, så man kan gå i gang med at fælde de første 12 hektar plantage i Østerild i Thy i denne uge.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Heri understreges nødvendigheden af at opfylde tidsplanen bag verdens største testcenter for vindmøller.

30-40 aktivister har slået lejr i plantagen for at protestere mod etableringen af testcentret. Såvel lørdag som mandag morgen måtte Naturstyrelsen opgive at få gang i træfældningen på grund af aktivisternes blokade.

- Hvis projektet udskydes yderligere, vil Miljøministeriet hverken leve op til sine kontraktlige forpligtelser med vindmølleindustrien eller handle i overensstemmelse med lovgrundlaget, hedder det i pressemeddelelsen.

Loven om anlægsprojektet er vedtaget af et bredt politisk flertal, og Danmarks Tekniske Universitet har tilkendegivet, at det er af afgørende betydning for at opfylde tidsplanen, at en rydning af de 12 første hektar klitplantage sker inden den 1. august.

Men Danmarks Naturfredningsforening har klaget til EU-Kommissionen, og en gruppe borgere har lagt sag an ved danske domstole - i begge tilfælde med påstand om, at projektet blandt andet ikke er i overensstemmelse med EU's habitatdirektiv.

Naturstyrelsens chefjurist Oluf Engberg understreger, at "der ikke ses et fortilfælde, hvor et stort offentligt anlægsprojekt er standset alene fordi, der er modtaget klager":

- Det står enhver frit for, at klage til Kommissionen eller anlægge sag ved domstolene, siger han.

- Der er ikke i forbindelse med de to sager kommet noget frem af betydning, som ikke også er indgået i forbindelse med forberedelsen og vedtagelsen af anlægsloven, siger Oluf Engberg.

Onsdag morgen åndede alt endnu fred og idyl blandt aktionisterne i plantagen, fortæller deres talsmand, Tom Vilmer.

- Vi har fået lov af to naboer her til at færdes på deres grunde. Så kan vi lige hoppe over hegnet, hvis det bliver nødvendigt, siger Tom Vilmer.

/ritzau/

Opdateret 20. juli 2011 kl. 06:35

Jesper Wendt

Hvis man ikke kan se det modstridende, i at man klager, inden, samtidig med projektet fortsættes, hvad er så pointen? og hvis jeg har forstået det ret, for et helt år siden, må der være andre faktorer der gør sig gældende.

Michael Skaarup

fedt..

lad endelig politiet anvende magt (frit brug af vold), til at få de skide træ-aber, til at makke ret.

Hvad fanden skal man med orden, og respekt for demokratiet, når man har fjolletingets tåber i ryggen, og juraen siger god.? hvorfor fatter de ikke i østerild, at hele dks mulighed for økonomisk vækst, ja lige frem landets fremtid ,afhænger af de skide træer bliver fældet.

sarkasme kan forekomme...

måske lærer at man ikke kan æde plastikkort.

Mona Blenstrup

Helt udemokratisk beslutning. Hvorfor lader man dog ikke vente på den landsretsdom, der kommer allerede i august 2011 vel at mærke?

Boe Carslund-Sørensen

"Hvis projektet udskydes yderligere, vil Miljøministeriet hverken leve op til sine kontraktlige forpligtelser med vindmølleindustrien eller handle i overensstemmelse med lovgrundlaget, hedder det i pressemeddelelsen."

Hvordan kan et ministerium indgå en kontrakt med vindmølleindustrien, når det endnu ikke er afgjort, om opførelsen af testcentret er lovligt?

torstein krebs niclasen

I betragtning af at 63% af Danmark er under plov er det forstemmende at Østerild ikke bare er blevet udvalgt til testcenter ,men at processen nu skal hastes igennem medens regeringen stadig har magten .Beslutningen om ny skovrejsning sendes bekvemt videre til efterfølgeren .
Hvilke herlighedsværdier skal beskyttes på industrilandbrugets jorde ?