Telegram

Jysk boligselskab forbyder 59 hunderacer

Et nordjysk boligselskab forbyder nu 59 forskellige hunderacer for at skabe mere tryghed blandt beboerne.
Telegram
3. august 2011 kl. 07:11

Beboerne i boligblokkene Skelagergårdene i Aalborg må fortsat have gravhund eller Golden Retriever, men Rottweilere og Dobermann er nu blevet forbudt.

I alt er 59 forskellige hunderacer uønskede i bebyggelsens 400 lejligheder, fortæller DR Nordjylland. Et stort flertal af beboerne har stemt for at holde racer beslægtet med kamphunde væk fra området.

Listen omfatter regeringens 13 forbudte hunderacer plus 46 flere, som afdelingen forbyder for at skabe mere tryghed.

- Der er mange små børn herude og mange ældre. De skal også kunne være her, siger Claus Hein, der er formand for Skelagergårdene, afdeling 6 under Hasseris Boligselskab.

Beboerne har fået besked på at aflevere en attest på, at dyrene ikke har kamphunde-blod i årerne. Fristen var 1. august.

Også i Frederikshavn Boligselskab er der indført et lignede forbud mod 61 hunderacer i de 751 boliger, hvor man må holde hund.

I boligselskaber i andre dele af landet er der positive erfaringer med at lave hundeforbud. Blandt andet i Fredensborg Kommune, hvor det har skabt mere ro i boligområderne og fået beboere med kamphunde til at flytte.

Regeringen indførte i 2010 et forbud mod i alt 13 hunderacer under stor debat.

/ritzau/

Opdateret 3. august 2011 kl. 07:15

Forbuds Danmark...

Hvor 'pænt' kan det blive?

Man må gerne have gravhunde og golden retrievers. Gravhunde forstår jeg simpelthen ikke; de er af natur ekstremt agressive, da de tidligere blev anvendt til at gå i grave og jage ræve og grævlinger ud af deres - nå ja - grave. Det er faktisk derfor, de hedder - nå ja -
gravhunde.

Golden retrievers forstår jeg en smule; hvis man passer den godt er det altså en dejlig familiehund. Her skal man dog huske på at golden retrievers er eksperter i at hente noget - (re-trieve something).

Her kan læse mer om Golden retriever-racen (på engelsk)

http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Retriever

Ifølge info behøver en golden retriever masser af plads, masser af lange, friske gå-ture mm. Nok ikke lige noget, man finder i en lejlighed i et boligselskab.

Tja, nogen steder må man hverken have hund eller kat.
Men det handler vel om efterspørgsel, hvis ikke de kan leje hytten ud ændrer de vel reglerne igen.

Lennart Kampmann

Så har vi nået niveauet hvor en sjusket lov gennemført med 90 mandater bliver omsat til aktiv diskriminering på baggrund af pøbelvælde.

Det er baseret på udokumenterede fordomme. Hvad er der nu galt med en doberman eller rottweiler?

At en enkelt privat udlejer opstiller regler er ikke så slemt, da man kan gå andre steder hen, men her er det åbenbart beboerne der stemmer andre ud.

Der er tale om social kontrol af værste skuffe - det næste bliver at de kun må køre på cykel og i bil - ikke knallert. Kun høre Mozart og ikke Metallica.

med venlig hilsen
Lennart

Per Ulrik Hansen

En lang glidebane .....

Vi oplever fra folketinget stramning på stramning, for det meste uden saglig belæg.

Stramningerne sker på grundlag af stemninger og enkeltsager, og på den måde får vi ikke de nødvendige saglige debatter og analyser.

Desværre kan vi se, at stramningerne ikke møder megen modstand, og menneskerettigheder og demokratiske rettigheder ikke har den store interesse.

Nu sker der åbenbart det, at tendensen føres videre i boligforeninger. Hvad bliver det næste?

Per Ulrik Hansen

Stramningerne i hundeloven hviler iøvrigt på det tyndeste mulige grundlag, ligesom for mange andre stramninger.

Se:
http://videnskab.dk/kultur-samfund/muskelhunde-lov-hviler-pa-historisk-t...

Lad os de på talgrundlaget:
Politiet i Ishøj standsede over to dage 54 mennesker, der så ud til at have en farlig hund (især de 13 nu forbudte racer), for at se, om de havde hunden registreret hos Dansk Hunderegister (DHR). Kun hver fjerde havde. Idet der stod 6000 farlige hunde i DHR måtte der være 24.000 farlige hunde i Danmark. Tallet blev blandt andet brugt som argument i en betænkning, der er grundlaget for loven mod muskel- og kamphunde

Se, det er hvad jeg mener, at saglige debatter og analyser tilsidesættes, når vi strammer den ....

Slettet Bruger

Hvad angår tættere bebyggede områder, lejligheder og den slags, så har jeg nu aldrig følt mig truet bortset fra af en senildement collie, der viste tænder hver gang den så mig, og som jeg satsede på at kunne uskadeliggøre med en sten. Til gengæld er jeg ofte blevet generet af egoistiske menneskers gøende hunde, og når de først går i gang kan de blive ved temmelig længe.

Den slags er der sikkert allerede regler for ligesom vedr. et vist segment af motorcyklister, der køber særligt larmende potter, fordi de selv elsker støjen. Et problem vedr. skybruddet af regler og love er imidlertid, at myndighederne ofte efterfølgende virker komplet ligeglade med at tilse en bare nogenlunde overholdelse, hvis det da ikke står på forsiden af dagens aviser, og så kan det nemt efterlade modsatrettede indtryk i befolkningen som f.eks. manglende retsfølelse eller populistisk folkestyre med voksende bureaukrati til følge.

Lidt længere nede på listen af gener kommer høj musik, udskiftning af toiletter og køkkener uden hensyn til husorden eller forældre, hvis børn på ingen måde må begrænses. Jeg gætter på at der er en fællesnævner bag fænomener som den slags, f.eks. at tænke mest muligt på sig selv og ellers kræve højere straffe for alle de andre.

Det er altid "nemmere" at lave et forbud end at gå i dialog med hundeejerene.

Jeg bor i et boligselskab hvor vi har tilladt hund, fordi er hund tilladt, så bor her i det mindste ingen ulovligt registrerede hunde, og hvis ejerne ikke overholder reglerne tages der skridt mod lejerne.

Hvad jeg selv mener om hunde i tætte lejlighedsbebyggelser er en anden sag.

Jeg forstår ikke alle de her forbud.

Hvis det er larmen der er et evt. problem (altså det at en hund kan finde på at gø), så lav et forbud mod larm.

Hvorfor er katte forbudt nogle steder? De larmer ikke. Men så kan det jo være de kradser hul i tapetet, jammen herregud man har jo allerede lagt et depositum (hvis det er en leje lejlighed).
Hvori består problemt?

Hvis det er det faktum at en uopdragen hund kan finde på at bide, så lav et forbud imod det istedet for bare at forbyde alle mulige tilfældige hunderacer. Altså, forbuddet kunne lyde sådan at man skal i hunde-skole og have et certifikat der siger at ens hund er velopdragen og så skulle den være god nok.

Det andet er noget generaliserende pjat.Skal vi allesammen gå rundt og ligne en konservativ fredensborg-borger? Det ville da være for kedeligt.

Er svinehunden med på listen?