Myndighed sår tvivl om politiskud i London

Britisk klageinstans kan ikke fastslå, at Mark Duggan affyrede et våben mod betjente, som skød og dræbte ham.
9. august 2011 kl. 19:46Opdateret 9. august 2011 kl. 20:45

Der er ikke fundet bevis for, at Mark Duggan, hvis død udløste de voldsomme optøjer i London, skød mod politiet, da han blev stoppet af betjente i sidste uge.

Det siger Den Uafhængige Kommission for Politiklager (IPCC), der behandler klagesager over politiet.

- På nuværende tidspunkt er der ikke bevis for, at det håndvåben, der blev fundet på stedet, blev affyret under hændelsen, siger IPCC om begivenhederne i torsdags.

Retsmedicinere skal nu foretage yderligere undersøgelser for at fastslå, om våbnet har været i brug.

Den 29-årige Mark Duggan, der har indvandrerbaggrund, blev dræbt af bevæbnede betjente i Tottenham-bydelen i det nordlige London, da betjentene stoppede den taxi, han kørte i.

Det skete som led i en igangværende politikampagne, der er rettet mod kriminalitet i nogle af Storbritanniens indvandrerkvarterer.

I de første meldinger efter episoden lød det, at Duggan havde skudt mod politibetjentene, som derfor valgte at trække deres våben. Et håndvåben blev fundet tæt på Duggan, og en kugle var gået ind i en af politiets radioer.

Avisen The Guardian skrev allerede mandag, at der er tvivl om hvorvidt den kugle blev affyret af Mark Duggan - og at den kan være en af politiets egne kugler.

I kølvandet på hans død blev Tottenham-bydelen skueplads for omfattende uroligheder, som siden har spredt sig til flere kvarterer i London samt til andre byer i Storbritannien.

Retsmedicinske undersøgelser har tidligere vist, at Duggan, der var far til fire børn, blev dræbt af et enkelt skud i brystet.

I en meddelelse siger Londons politi, at det er i alles interesse, at "IPCC får fastslået alle kendsgerninger i forbindelse med begivenhederne torsdag, så der er fuld klarhed over, hvad der foregik", skriver BBC.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er altså konstateret, at den kugle der ramte politimandens radio, stammer fra politiets Heckler og Koch - hvilket er en maskinpistol mage til den det danske politi anvender.

Søren - se lige nedenstående.

The IPCC's statement said the bullet lodged in the police radio was a "jacketed round". This is a police-issue bullet and is "consistent with having been fired from a [police] Heckler and Koch MP5", it said.