Telegram

Rød bloks monster-føring skrumper ind

Da valgkampen startede førte oppositionen med 96 mandater mod blå bloks 79. Nu står den 93-82 i rød favør.
Telegram
30. august 2011 kl. 09:00

Regeringen og dens støttepartier haler langsomt ind på oppositionen med Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i spidsen.

Ifølge den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, opnår rød blok 93 mandater mod regeringssidens 82 mandater.

Da valgkampen blev skudt i gang fredag stod den 96-79 i rød favør. I procenter svarer det til 52,7 procents opbakning til oppositionen mod 46,7 procent til blå blok.

I målingen går Venstre 1,3 procent frem i forhold til søndagens måling, og partiet nyder nu en vælgeropbakning på 24,5.

Men den fremgang bliver stort set spist op af en tilbagegang på en procent til Dansk Folkeparti, der nu er nede på 11,5 procents opbakning.

Også Socialdemokraterne kan notere en fremgang på 1,3 procent i den seneste måling, men lige lidt hjælper det for rød blok som helhed, fordi SF taber tilsvarende.

Alle forskydninger ligger dog inden for målingens statistiske usikkerhed på 2,8 procent.

Målingen kommer efter en turbulent mandag, hvor især De Konservative var i fokus.

Det er fortsat forårsfornemmelserne mellem de Radikale og De Konservative, der trækker overskrifter, og aftalen fik mandag Dansk Folkeparti til at true med at trække sin støtte til efterlønsforliget, hvis De Konservative rendte fra VKO-forlig om eksempelvis efterlønnen.

Ikke desto mindre kan De Konservative notere en spinkel fremgang i Voxmeter-målingen, hvor partiet nu står til 7,6 procents vælgeropbakning mod 6,4 procent i søndagens måling.

/ritzau/

Opdateret 30. august 2011 kl. 09:15

"Alle forskydninger ligger dog inden for målingens statistiske usikkerhed på 2,8 procent."

Hvilket oversat til letforståelig dansk betyder: Der er ingen reel dækning for overskriften; ritzau er bare atter ude med løse rygter og pladder. Det må være bureauet og dets mange praktikanter selv, som er på skrump. Lad os håbe det.

Anne Marie Jensen

Enhver måling, der giver tilbagegang for racisterne i DF, er en god måling.

Får Enhedslisten stadig 11 mandater? Hvorfor ikke nævne alle partierne? Det er en unødvendigt selektiv journalistisk form det der.

Gorm Petersen

Gnæk gnæk.

Ikke fordi jeg ønsker en fortsat VKO-regering men fordi folk ikke plejer at være lydhøre når jeg prøver at gøre opmærksom på, at man ikke kan få en rød regering under et blåt pressemonopol.

Det mest sandsynlige bliver en VKR regering - støttet af LA - hvor R og LA i skøn samdrægtighed forsøger at trække fordelingspolitikken mod højre - mens VK prøver at holde dem i nærheden af midten.

Det næstmest sandsynlige bliver en S-SF mindretalsregering, hvor S-SF kører rundt i deres ministerbiler, med ansigter som mejslet i sten.

De må nemlig ikke udtale sig om noget som helst før Margrethe Vestager (som de har i deres øresnegl) har set på sagen.

Det ville give en endnu mere blå fordelingspolitik end en VKR-regering, fordi VK - i modsætning til Helle T. - kan stille modkrav til R.

Først pluralisme i nyhedsformidlingen - så kan der komme pluralisme i politikken.

Brian Pietersen

@Gorm Petersen

Man får ikke en ny regering før efter et valg, hvis man har stemmer nok.

Jeg kan ikke betale et medie for at have en sober upolitisk holdning.

Men jeg kan støtte dem der gør, f.eks Information, jeg kan støtte arbejderen, jeg kan se Norsk tv i stedet for dansk.

det er så det jeg gør.

så håber jeg på det bedste, og krydser alt hvad krydses kan.

Hvis det ikke lykkedes, ja så er det at blive ved med at støtte dem der vil have et ordentligt land at leve i.

Meget mere kan jeg ikke gøre.

c¨,)

Brian Pietersen

""hvis man IKKE har stemmer nok.

Karsten Jachs

Som jeg ser det tegner der sig et bredt flertal for en ny regering, der baseres på et parlamentarisk grundlag bestående af S, SF, R, K og Ø. Og hvor selve regeringen formentlig kommer til at bestå af S, SF og R, og med to alternative flertal med hhv. K eller Ø.

Som tilhænger af Ø er det selvfølgelig lidt bekymrende at K blander sig, men omvendt gør det regeringen stærkere og i længden mere stabil.

Og så er indsparkene fra K (og R) om fx nedlæggelsen af integrationsministeriet ikke så tossede. Det er helt nye toner at man vil gøre indvandring til en ressource i stedet for en belastning.

Karsten Jachs

Og det bedste ved det hele er at de 3 klart mest usympatiske partier (DF, V, LA) holdes udenfor.

I går så jeg (i DR) en kontorassistent fra Hvidovre. Hun ville gerne have mere tid til sine børn - og betale 40% i skat. Hun var i tvivl om om hun skulle stemme LA.

Anders Samuelsen brugte mindre end 4 min. på at overbevise hende! Med den slags vælgere er det ikke sært at blå blok går frem!

Kontorassistent fra Hvidovre! Med to små børn. Men hun tænker da ud over sin egen næse og behov ;-)

@ Ursula Nielsen

Jeg tror også Anders Samuelsen fik solgt hende en støvsuger.

Karsten Jachs

Jeg turde sq ik købe en støvsuger af den mand!

Gorm Petersen

Den eneste avis der giver venstrefløjen taletid er Information.

Den er bare uinteressant for arbejderen, fordi arbejdere vil have fodbold og patter (BT og Ekstrabladet) mens Information dels skriver i et elitært sprog med lange sætninger, dels er nødt til at tænke på hattedamerne og fortælle om finkultur (ballet og kulturradikalisme fra 50-erne).

Den gider arbejderne ikke læse (jeg har spurgt dem).

Hattedamer stemmer enten K eller R - er i virkeligheden godhjertede, men uvidende om "de faktiske forhold i jernindustrien":

"Hvis folket ikke kan få brød, kan det vel bare spise kage."

Der må laves et venstreorienteret alternativ til BT og Ekstrabladet med folbold og patter.

Ellers uddør venstrefløjen sammen med hattedamerne.

Det er nu ikke alle dagens målinger, der tyder på, at rød blok går tilbage.
Og i Ekstra Bladet gør Hans Engell sig visse bekymringer over Enhedslistens store succes.

For muligvis bliver partiet så stort, at det får et medlem af Folketingets præsidium - og hvad skal Johanne så gøre? Vil hun udpege Frank Aaen - og skal han så være med til at modtage dronningen?

Måske får vi svar på dette og mange andre spørgsmål, når Enhedslisten holder pressemøde i dag.

Hm... Jeg ved ikke om tråden her kan bære det, men jeg har brug for at vide hvordan EHL ser på forskellige ting.

Jeg hører til dem der mener at vores lønninger i DK er alt for høje. Det er klart at en høj løn kræver at man producerer en masse. En høj løn kræver at man er effektiv, og jeg mener at det fx er roden til stress, med deraf følgende angst og depression. Det er også årsagen til de mange førtidspensioneringer. Og kunne man dele arbejdet
ville det også påvirke ledigheden positivt?

Sådan som jeg ser det, så må vi gå ned i levestandard. Og det vil også have en positiv effekt på forbruget.

Jeg hører også til dem der mener at vi har brug for det private erhvervsliv... ( Ok, det er muligt at Staten kan overtage produktionen på LANG sigt, men det er slet ikke et tema for mig- jeg forholder mig til den virkelighed der er ligenu)

Selvfølgelig mener jeg at vi skal sikre os at de multinationale selskaber betaler det de skal i skat. Men jeg tror ikke på at flere skattemedarbejdere er vejen frem. Jeg tror på at DYGTIGERE skattemedarbejdere er vejen frem. At nakke de multinationale kræver skatterevisorerer med lange uddannelser og hårde kompetencer - og dem vil erhvervslivet hellere end gerne betale for.

På skatteområdet går jeg faktisk ind for den svanske model, hvor man straffes hårdt for skatteunddragelse - og et forhold forældes aldrig. Dvs at hvis du har fusket med din selvangivelse så ved du at du kan risikere straf, og det kan ske MANGE år efter. På den måde behøver man ikke at kontrollere borgernes ligning med en tættekam. Man kan nøjes med at vælge et eller flere indsatsområder hvert år. Og så kan man koncentrere sin energi om at sætte sig ind i de store virksomheders MEGET kompliserede regnskaber.

Nå, det blev vist lidt rodet;-) Men jeg mener at EHLs omtale af erhverslivet er meget negativt. Erhvervslivet er ikke kun APM. Det er også små virksomheder, der aldrig kunne drømme om at snyde i skat, og som behandler deres medarbejdere MEGET bedre end det offentlige gør.

Håber at I hardcore EHL folk har lyst til at bidrage med et overblik over Jeres politik. :-)

Henrik Darlie

Ursula:
"Men jeg mener at EHLs omtale af erhverslivet er meget negativt."
Det kunne jo skyldes at erhvervslivet tegnes af en bestemt type personer. Det er netop det der skal laves om på, ikke EHL's retorik.

Henrik Darlie

Og hvad mener du så med det? Er du så også enig med DF i at alle muslimer er islamister?

Ok, så mange af EHLs vælgere er der altså heller ikke her på sitet :-(

Brian Pietersen

@Ursula

Her er kopieret de ting som EHL går til valg på, de er fra Ritzau fra i dag, så skal tages med forbehold, men..

Enhedslisten går til valg på at trække Danmark i en grøn, solidarisk og anstændig retning, skriver partiet i sit valgudspil. Her er partiets fem mærkesager:

* Ud af krisen med nye arbejdspladser og finansiel sikkerhed:

- 56.000 nye arbejdspladser i 2012 gennem en “grøn jobplan”, som blandt andet indebærer: klimarenovering, omdannelse af energiproduktion til vedvarende energi og at omstille al landbrug til økologi.

- Udenlandsk arbejdskraft skal udføres på overenskomstmæssige vilkår.

- Samfundsskadelig spekulation skal stoppes blandt andet ved at oprette en almennyttig, offentlig ejet bank.

* Solidarisk omfordeling med mindre til de rige og mere til lavindkomstgrupperne:

- Skattereform der tager fra de rige og giver til de fattige ved at: fjerne skattelettelser, øge skat til multinationale selskaber og give ekstra skat på 10 procent på indkomster over 500.000 kroner.

- Bedre vilkår til arbejdsløse ved: blandt andet at forlænge dagpengeperioden til fire år og ændre reglerne om aktivering, så der er mindre kontrol.

- Afskaffe alle fattigdomsydelser.

* Genopretning af velfærden:

- Flere voksne i børnehaverne

- Beholde lokale sygehuse og akutfunktioner, løfte psykiatrien og afskaffe skattefradrag for private sundhedsforsikringer.

- Færre elever i klasserne.

* Anstændigheden tilbage i udlændingepolitikken:

- Nej til pointsystemer ved familiesammenføring.

- Asylpolitikken skal ændres så blandt andet: kvoten på flygtninge fordobles fra 500 til 1000 om året, og at ventetiden i et asylcenter maksimalt må være et halvt år.

- Forbedring af borgernes retsstilling ved at ændre det sociale system.

* Grøn omstilling:

- En havvindmøllepark om året, udbygning af solceller, udbygning med bølgekraft, klimarenovation, erstatte fjernvarmesystemet med vedvarende energi.

- Billigere og bedre kollektiv trafik ved blandt andet: en betalingsring om København og udbygning af jernbaner.

- Forbud mod farlige kemikalier i hverdagsprodukter som sminke, legetøj og mademballage.

@ Brian Pedersen

Jeg bidrager med musikalsk akkompagnement til dit indlæg..

http://www.youtube.com/watch?v=pkNCpsTyKD4

Brian Pietersen

@Chris

Mange tak, men jeg har faktisk spillet og lavet meget musik igennem livet.

Det er nu ikke mig der har skrevet det, men Ritzau.

Jeg tror hun vil have en som Niels-Holger eller Mønniche eller anden erfaren og dygtig herre til at forklare en masse om EHL