Telegram

S efterlyser 5 gode idéer til Folketinget

Rosenkrantz-Theil vil høre danskernes forslag til forandringer i en konkurrence. Latterligt, mener Venstre.
Telegram
27. august 2011 kl. 14:31

En ny konkurrence, som Pernille Rosenkrantz-Theil (S) står bag, skal give danskerne mulighed for at stille forslag i Folketinget.

Det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten mener, at regeringen står for magtarrogance og en fladpandet debatkultur. Og for at trække i en anden retning giver hun nu danskerne mulighed for at bidrage med gode forslag til forandringer.

- Der skal være kortere mellem borgerne og politikerne. Vi skal udnytte aktivt, at folk er godt uddannede, højt begavede og har masser af holdninger, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ved konkurrencens afslutning vil Rosenkrantz-Theil udvælge de fem bedste forslag og fremføre dem i Folketinget.

- Forslagene skal vælges ud fra to parametre. Der skal være en regulær problemstilling og et godt løsningsforslag. Og så skal jeg selvfølgelig være enig i forslaget, siger hun.

Venstres politiske ordfører Ellen trane Nørby er dog langt fra positivt stemt over for konkurrencen.

Hun spørger, om ikke Rosenkrantz-Theil selv har nogle politiske forslag.

- Det er da bekymrende, at hun har brug for andre til at formulere idéer for sig. Politikere skal jo selv fremlægge åbne og ærlige idéer, og så kan vælgerne beslutte sig ud fra det, siger Ellen Trane Nørby.

Den køber Pernille Rosenkrantz-Theil dog ikke.

- Jeg synes, at flere hjerner tænker bedst. Det er ikke min opgave at sidde isoleret og tro, at jeg kan komme på alting selv, siger hun og fortsætter:

- Demokratiets værste fjende er de folk, der tror, at de kan sidde i lukkede kontorer og finde på regler til resten af befolkningen.

Hun understreger samtidig, at de borgerlige partier skal være velkomne til se nærmere på de forslag, som stemmer overens med deres værdier.

Det tilbud vækker dog ikke synderlig begejstring hos Ellen Trane Nørby.

- Der er allerede mange danskere, der sender forslag og idéer ind til os politikere. Og hvis Pernille Rosenkrantz-Theil har nogle gode forslag liggende, så kan hun sende dem ligesom alle andre, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

Opdateret 27. august 2011 kl. 14:40

En fin begyndelse, men ikke godt nok. Der er brug for partipolitisk oprustning, hvor befolkningen har magten tilbage og dikterer deres repræsentanter de ønsker, den har. Repræsentation kræver, at repræsentanterne er og forstår sig som toppen af isbjerget. Vi skal væk fra den mærkelige holdning blandt politikere, at der findes et objektivt samfundshensyn uafhængigt af borgernes ønske for udviklingen.

peter fonnesbech

Rigtig godt initiativ.

Endelig en som faktisk tager demokratiet alvorligt, og som har tillid til at andre end professionelle politikere kan frembringe gode forslag.

Godt gået Pernille.

Sören Tolsgaard

Regeringen har i hvert fald mestret øvelsen, at have nok i egne ideer og for enhver pris undgå at lytte til almindelige menneskers - og fx de kommunale jobcentres - erfarninger.

Som arbejdsløs bliver man visiteret på samlebånd ud fra forordninger fra beskæftigelsesministeriet, og uanset landets største kommuner i fællesskab har beklaget sig over forordningernes stivhed, har reaktionen udelukkende været negativ, hvilket har medført, at kommunerne langtfra kan drage fordel af det potentiale, som de ledige har, men ofte må sende folk ud i tilfældig og ganske meningsløs aktivering.

Min egen situation er et udmærket eksempel:

http://www.gejrfuglen.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=90...

Uheld eller ulykke.
1. Flere optimister
2. Mere gummi til cyklister
3. Andre boller på suppen
4. Ingen klokker i kirken
5. Ikke flere renegater

Oooh Ellen Trane dog: "Det er da bekymrende, at hun [Pernille Rosenkrantz-Theil] har brug for andre til at formulere idéer for sig. Politikere skal jo selv fremlægge åbne og ærlige idéer, og så kan vælgerne beslutte sig ud fra det, siger Ellen Trane Nørby."

Hvad har du lagt frem Ellen? Dialog er at lære gennem samtale. Og Ellen valgkampen går på at komme ud af Anders Fogh's vi alene vide-vælde.

Ellen, har ikke tid til politik, der er formaninger der skal strømlines.

Det er da en glimrende ide' med mere direkte demokrati.Det kan da undre at man ikke udnytter de muligheder der i IT til at give borgerne en mulighed for at give deres besyv med.Undskyldningen for ikke at lægge flere ting ud i vejledende folkeafstemninger er, at problemstillingerne er for komplicerede til, at menigmand har mulighed for at sætte sig så grundigt ind i tingene, at det kan danne grundlag for et beslutningsforslag.Løsning - Lad ministeriernes embedsmænd give de samme oplysninger til befolkningen, som de giver til ministerne i forbindelse med lovforslag.Grunden til at man ikke gør det - Hvis alle fakta om et lovforslag skulle fremlægges for befolkningen, ville man i processen være nødt til at afsløre de særinteresser og lokumsaftaler der omgærder det pågældende lovforslag.Vi har en lang tradition, for direkte demokrati i Danmark gennem bytingene i oldtiden, men der' havde trællene selvfølgelig heller ikke noget at skulle have sagt

Marianne Rasmussen

Vi er ganske enkelt nødt til at begynde at tænke i helt nye baner. Både Danmark og verden som helhed står med en type krise, man aldrig før har set mage til, hvor de gængse økonomiske teorier har vist ikke at være ret meget værd. Nytænkning er det eneste fornuftige, og dette forslag er en rigtig god start. :-)

Jeg foreslår, at hun tjekker LA's hjemmeside:)

Når man ikke går på kompromis i politiske sammenhæng, så mener jeg ikke man kan tale om at tage ansvar. Det er for let at placere alt humanisme som moralsk ansvar i socialdemokratiet.

Mangler man selv politiske visioner og lederskab, så er det vel vejen frem..

Heinrich R. Jørgensen

Et parti der tog befolkningen alvorligt, og gjorde brug det potentiale der ligger i at efne borgere med gensidig hjælp fik omsat intentioner til beslutningsforslag, som tingsmedlemmerne kunne fremsætte, ville sende et meget positivt signal.

Heinrcih R. Jørgensen, jeg havde faktisk engang udarbejdet et forslag om et demokrati, der udgik fra kommunerne med udpegning af en repræsentant til i folketinget at varetage lokale synspunkter og interesser.

Johnny Werngreen

Al håb, om at man i videnssamfundet kan opleve en intelligent og anstændig valgkamp, er ude. Man tør næsten ikke lade sine børn følge valgkampen, tænk om de begyndte at tale sådan til og om hinanden. Det er skamfuldt, at voksne, "ansvarlige" mennesker ikke formår at være bedre rollemodeller for en opvoksende generation, som vi ønsker skal tale pænt og tage hensyn til hinanden.

Jette Abildgaard

Jeg kan rigtigt godt lide at Pernille Rosenkrantz-Theil tager dette initiativ!! For foerste gang i mange aar, et menneske med initiativ i stedet for diktatur.

Hvad Ellen trane Nørby angaar, saa boer hun tage et kursus i hvordan man lytter...lytter....LYTTER til danskerne!!!

I et repraesentativt demokrati, som vort land skal forestille sig at vaere (har ikke vaeret det der ligner dette i de sidste 10 aar) er det jo netop IKKE diktatur folket beder om!! Hvis hun ikke er klar over forskellen, da boer hun gaa i gang med at laese!!

@ Jette,

Ja, løber man tør for egne forslag og visioner må man vel 'spørge publikum'.. det er godt nok mangel på politisk lederskab.. for øvrigt noget der mangler i begge stuer.

Martin Pedersen

Green,

Det er nøjagtigt det samme som politikerne laver til dagligt når de er ude og snakke med deres valgkreds. Demokrati er ikke kun, forhåbentligt, en stemme på et stykke papir hver 4. år. Det er en samtale mellem vælgerne og deres repræsentanter. Theil sætter fokus på netop det aspekt. At du har svært ved at forstå den pointe siger en del om din manglende forstand.

Hvis det blot er lederskab uden samtale du vil have så tag en tur til Nordkorea.

Jette Abildgaard

Chris Green

At lytte er jo - forhaabentligt - det vi alle goer i vore job og, i vore private liv!! Den dag man mister evnen til at lytte til andre mennesker,og deres ideer og meninger, da er man ilde stedt - eller diktator!!

Jette Abildgaard

Chris Green

At lytte er jo - forhaabentligt - det vi alle goer i vore job og, i vore private liv!! Den dag man mister evnen til at lytte til andre mennesker,og deres ideer og meninger, da er man ilde stedt - eller diktator!!

@ Jette,

JA, man lytter til forslag... og kommer så med løsninger til forbedringer... det er lederskab.. at ensidigt spørge om forslag... er populisme... eller mangel på lederskab.. de store udfordringer og opgaver kan næppe løses med en forslagskasse i kantinen...

Thorvald Andersen

Hvis Socialdemokraterne og Pernille Rosenkrantz-Theil synes de står og mangler fem gode forslag, skal de da sandelig også have dem:

1. Jeg synes Helle Thorning Schmidt skal hold op med at anvende ordet ”danskerne” i hver anden sætning hun udtaler. Der er tale om en klam og ulækker leflen for Dansk Folkepartis vælgere.

2. Jeg synes Helle Thorning Schmidt skal forholde sig til den højreekstremistiske terror i Skandinavien. Der er tale om en klam og ulækker leflen for Dansk Folkepartis vælgere, når partiet ikke engang efter massakren på Utøya tør sætte ord på den udvikling der er sket i Skandinavien.

3. Jeg synes Helle Thorning Schmidt skal love vælgerne at rulle VKOs brutale udlændingelovgivning tilbage.

4. Jeg synes Helle Thorning Schmidt skal droppe partiets usmagelige pointsystem for danske statsborgere, der gifter sig med udlændinge.

5. Jeg synes Helle Thorning Schmidt skal skrotte S og SFs såkaldte ”udlændingeudspil” der er skrevet med udgangspunkt i dansk Folkepartis menneskesyn og værdier.

Hvis Pernille Rosenkrantz-Theil synes hun har brug for flere gode råd skal hun bare ringe…

Jette Abildgaard

Chris og Thorvald,

o)o)o)

her er fire:

følgende for de fleste mennesker rene udgiftsposter spares bort:

kongehuset

eu ( den såkaldte europæiske union )

capitalismen

folkekirken

Jeg synes Thorvald Andersens forslag er rigtig gode.

Der er kun brug for én god ide, VI SKAL HAVE EN NY GRUNDLOV.

Jette Abildgaard

Søren Lom,

Enig...inkluderende ALLE mennekerettigheder - og stemmeret til ALLE danskere!!

http://www.youtube.com/watch?v=kbul3hxYGNU

Kære Pernille:

Et forslag fra min side ville være, at fjerne grænseaftalen, da den har vist sig at være overfinancieret og for dyr i drift (jfr. regeringsudtalelser 18 milliarder kr. pr. år).

Vil hellere have efterlønordning og en pensionsalder på 65 år for ca. 200000 borgere end have de knap 200 toldere ved grænsen, som VKO har aftalt.

Pernille jeg ved godt du får det svært med mit forslag, da det jo kræver, at et forslag udtænkt og prissat af politikkere på Christiansborg, og derfor jfr. Ellen Trane Nørby er et åbent og ærligt udtænkt godt forslag VKO er kommet med.

Men prøv alligevel.

Thomas Titanium

Det er helt sikkert en god start!

Jeg spurgte, for en måneds tid siden, alle medlemmerne af FT, om det burde være muligt med borgerinitierede referenda. Sjovt nok var det enlige svar fra EL ja, mens alle svar fra S var rungende nej.

Jeg poster en mere sammenfattende artikel på Parlamentet.dk senere på ugen.

Sider