Telegram

Syrien lover at stoppe angreb på civile

Præsident Assad hævder, at aktioner mod demonstranter er stoppet. Men samtidig meldes der om flere dræbte.
Telegram
18. august 2011 kl. 06:06

Syriens militær og politi har indstillet deres aktioner mod de demonstranter i landet, som kræver reformer og indførelse af demokrati. Det oplyser styret ifølge en talsmand for FN.

FN's generalsekretær Ban Ki-moon gav i en telefonsamtale med præsident Bashar al-Assad onsdag udtryk for forfærdelse over de seneste rapporter om fortsatte overgreb på civile og de omfattende overtrædelser af menneskerettighederne over hele Syrien.

Det skriver FN i en pressemeddelelse torsdag, hvor det syriske styres voldsomme fremfærd i Al Ramel-distriktet i byen havnebyen Latakia specifikt kritiseres.

- Generalsekretæren understregede i samtalen med Assad, at alle militære aktioner og masseanholdelser bør ophøre med omgående virkning.

- Og præsident Assad svarede, at militærets og politiets aktioner var ophørt, hedder det videre pressemeddelelsen fra FN.

De seneste fem måneder menes omkring 2000 civile at have mistet livet under urolighederne i landet.

Hvorvidt der så vitterligt er en pause i urolighederne, er dog uvist.

Aktivister i landet oplyser til nyhedsbureauet AFP, at regimets styrker dræbte mindst 10 personer og foretog massevis af anholdelser samtidig med, at Assad talte med FN's generalsekretær.

Assad har tidligere lovet at efterkomme visse af demonstranternes krav, men ifølge flere vestlige regeringer tyder ikke meget på, at Assad har levet op til sine løfter.

FN forlanger også, at Assad sætter gang i en "troværdig og fredelig reformproces".

Desuden skal præsident Assad tillade, at en humanitær FN-mission skal have adgang til alle dele af Syrien.

Det krav er Assad kun villig til delvis at efterkomme, oplyser FN i pressemeddelelsen.

/ritzau/Reuters

Opdateret 18. august 2011 kl. 09:38