Telegram

EL: Op til Sass selv at udlevere PET-papir

Per Clausen (EL) forstår ikke Sass-sagen. Men det har støttepartiet ikke tænkt sig at tage op med Thorning.
Telegram
30. september 2011 kl. 08:09

Det er op til Henrik Sass Larsen (S) selv at afgøre, om Socialdemokraterne skal udlevere flere oplysninger fra PET-undersøgelsen af ham, siger Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen.

Og støttepartiet for den kommende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke tænkt sig at tage sagen op med hende, siger han.

- Henrik Sass må selv tage stilling til, hvad der skal skabe større troværdighed, siger Per Clausen til den udbredte anfægtelse af Sass Larsens forklaring om, at PET ikke har sikkerhedsgodkendt ham som ministeremne alene på grund af et par sporadiske kontakter med en fremtrædende Bandidos-rocker.

Den forklaring afviser Per Clausen at kommentere nærmere.

- Som det ligger forklaret, kan jeg ikke forstå det. Det er det eneste, jeg vil sige, siger han.

Mens medier og politiske modstandere spekulerer i, om der ligger mere alvorlige indsigelser fra PET bag, så siger Per Clausen:

- Det er fantastisk at høre, at borgerlige politikere, som ellers i almindelighed afviser, at PET bør være mere åbne, nu kræver mere åbenhed fra PET. Men det er jo bare noget de nu siger i deres eget partis tjeneste.

Han siger samtidig, at PET bør være mere åbne om efter hvilke kriterier, efterretningstjenesten bedømmer folks egnethed til sikkerhedsgodkendelser.

Det gælder også, når PET afgør, om udlændinge udgør en sikkerhedsrisiko i forbindelse med ansøgninger om statsborgerskab, siger Per Clausen.

- I dag får ansøgere bare besked om, at PET har givet afslag uden nogen begrundelse. Og de har ikke mulighed for at forsvare sig offentligt, siger han.

/ritzau/

Opdateret 30. september 2011 kl. 08:20

Det der skræmmer i denne sag er hvorfor den enes, eventuelle meninger, skal hænges ud som værende farlige, medens modpartens anses som lovgældende.

Måske burde vi debattere hvilke meninger der falder indenfor rammerne af vore meninger, og filtrere de meninger fra?

Hvis Henrik Sass og Socialdemokratiet kan få oplyst, hvad PET har arkiveret om Henrik Sass, hvorfor kan jeg og andre så ikke få oplysninger om, hvad der er registreret for mit vedkommende?

Jeg mener at erindre, at både Karen Hækkerup, SF og Enhedslisten efter PET-kommisionens beretning, lovede en sådan åbning.

Er Enhedslisten nu også på fuld tilbagetog, hvad angår efterretningsvæsner og hemmelige politisk registreringer???

Venstre er nogle idioter i denne sag.

Den eneste som har lov til at offentliggøre noget som helst er Sass, og det er ikke engang sikkert at han må.

PET skal overhovedet ikke til at offentliggøre hvilke kriterier et ministeremne bliver vurderet ud fra. Det er jeg overbevist om at en statsminister eller leder af en dronningerunde udmærket er i stand til at vurdere meningsfuldheden af. Hvis ikke så har vi nogle helt andre problemer som er meget større end en eventuel sikkerhedsgodkendelse.

Hvis problemerne var i småtingsafdelingen kunne HTS have sagt: Det vil jeg skide på. (Måske med et andet ordvalg)

HTS og Sass har så valgt at de informationer som er fremkommet er problematiske. Men om dette er sandt er udelukkende et anliggende mellem HTS og Sass.