Johanne trækker to med ind i København

Både Enhedslisten og De Radikale får kanonvalg i København. Men også Venstre går frem i hovedstaden.
16. september 2011 kl. 00:51Opdateret 16. september 2011 kl. 01:05

Enhedslistens spidskandidat i København, Johanne Schmidt-Nielsen, trak så mange stemmer, at partiet får tre valgt ind i Folketinget fra hovedstaden.

Også De Radikale stormede frem og får tre valgt i København.

Hos SF kan partiformand Villy Søvndal vide sig sikker på genvalg, mens tre andre SF-folketingsmedlemmer må vente i spænding, indtil de personlige stemmer er optalt.

Folketingsmedlemmerne Ida Auken, Kamal Qureshi og Özlem Cekic kæmper om to pladser, der er til rådighed efter partiets tilbagegang.

I rød blok beholder Socialdemokraterne fire mandater. Det betyder genvalg til partiformand Helle Thorning-Schmidt, retsordfører Karen Hækkerup og videnskabsordfører Yildiz Akdogan, mens det fjerde mandat kan gå til medlem af Københavns Borgerrepræsentation Ikram Sarwar.

De Radikale siger farvel til veteranen Lone Dybkjær, men hun afløses af hele tre.

Det kan blive tidligere medlem af Københavns Borgerrepræsentation Manu Sareen, stifteren af Kaospiloterne Uffe Elbæk og Lone Loklint, der er medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Johanne Schmidt-Nielsen, der stod øverst på Enhedslistens partiliste, har trukket statskundskabsstuderende Rosa Lund og bryggeriarbejder og fagforeningsmand Finn Sørensen med sig.

I blå blok gik Venstre et mandat frem i København, mens den konservative tilbagegang også ramte hovedstaden.

Integrationsminister Søren Pind (V) sidder sikkert i sadlen, mens Frederiksberg-rådmand Jan E. Jørgensen, tidligere kulturborgmester i København Martin Geertsen og folketingsmedlem Marion Pedersen kæmper om partiets to andre mandater.

De Konservative får genvalgt kulturminister Per Stig Møller, mens Rasmus Jarlov må sige farvel til Folketinget.

Hos Dansk Folkeparti står folketingsmedlemmerne Peter Skaarup og Martin Henriksen til genvalg.

Liberal Alliance får valgt partiets spidskandidat, Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

København, smukke røde København :-)

Stort tillykke til Enhedslistens 8 nye medlemmer af Folketinget, og tillykke til os alle med en styrket venstrefløj. Den kommende tid vil vise, om danskerne er klar til at diskutere ægte politik for almindelige mennesker.

Og hvorfor ikke fejre det flotte valg med en rød rockklassiker med Finn Sørensens gamle band Røde Mor.