Måling: Valget nærmer sig dødt løb

Ny måling giver Socialdemokraterne katastrofevalg. Thornings forspring er nu skrumpet til kun tre mandater.
12. september 2011 kl. 05:00Opdateret 12. september 2011 kl. 06:20

Mens danskerne i valgspurtens afgørende fase bestemmer sig for, hvor krydset skal sættes, er Helle Thorning-Schmidt (S) snublet på stiletterne.

Hun fører stadig i kampen om at blive statsminister, men rød bloks forspring er nu skrumpet ind til kun tre mandater, og Socialdemokraterne styrer mod et katastrofevalg.

Det viser en måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

I målingen står Socialdemokraterne til at få blot 23,1 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det er det dårligste resultat, som Socialdemokraterne har fået i en Voxmeter-måling siden valgudskrivelsen.

Hvis målingen holder til valgdagen på torsdag, vil Socialdemokraternes resultat samtidig være markant under valgresultatet fra 2007, hvor Socialdemokraterne fik 25,5 procent af stemmerne.

Og det var vel at mærke det dårligste valgresultat, partiet har præsteret i mere end 100 år.

Målingen kommer efter en uge, hvor uenigheder i rød blok om blandt andet 24-års-reglen, ulandsbistand og dagpenge blev afløst af en ny historie i B.T. om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold.

Mens Socialdemokraterne bløder i målingen, så går SF og især De Radikale frem.

I blå blok må statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Venstre også indkassere en lussing med en tilbagegang til 24,5 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti og Liberal Alliance går frem.

Udmeldingen om, at De Konservative ønsker lettelser i topskatten, har tilsyneladende ikke gavnet Lars Barfoed (K) og De Konservative, som nu igen er tilbage på 5,0 procent af stemmerne.

Voxmeter har spurgt 1000 repræsentativt udvalgte personer over 18 år mellem den 9. og 11. september 2011.

Blandt de adspurgte var 8,3 procent i tvivl om, hvem de vil stemme på, mens 10,3 procent ikke vil stemme, ville stemme blankt eller ikke er stemmeberettigede.

Den maksimale usikkerhed i målingen er på +/- 2,6 procentpoint.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det ikke forunderligt?

For en uge siden var Voxmeter det mest røde af alle institutterne, og nu er det det mest blå.

Det er godt at de andre siger noget andet:

Gallup 11/9: 94-81
Epinion 11/9: 92-83
Megafon 11/9: 93-82
Rambøll 12/9: 92-83
Norstet 10/9: 93-82

Man må sige at Voxmeter igen skiller sig ud. Nu bare den anden vej.
Hvis de +/- 2,6% skal have nogen mening, så ligger Voxmeter helt ude i den ene ende af usikkerhedsskalaen.

Jakob Johannsen

Der er en eneste måling der gælder og den foretages efter klokken 2000 på torsdag.

Resten er i bedste fald blot spild af tid og i værste fald skyld i en domino effekt blandt tvivlerne hvor det ender med at være vigtigts at have stemt på vinderne. Lidt ligesom på tips kuponen.

At basere sin stemme på valgkampen er lidt ligesom en blind dommer med hovedet begravet i en bunke vådt sand til en fodboldkamp.

Jesper Frimann Ljungberg

@Marianne Rasmussen.

Meget enig. Det er efter min mening lidt et demokratisk problem. Meeen dem har vi jo så mange af her i Banan Monarkiet Danevang.

// Jesper

Problemet med meningsmålingerne har mange facetter.

Jeg har lidt for sjov prøvet at lave mit eget gennemsnit for alle, mig gennem dagspressen tilgængelige, meningsmålinger. Jeg fandt de fleste tal hos aviserne Berlingske, JP og Politiken. Det gik fint indtil jeg fandt ud af at tallene faktisk blev gengivet forskelligt hos de 3 aviser. For den samme dato og det samme institut kan man finde op til 3 forskellige talsæt hos de 3 aviser. Og så det endda mere reglen end undtagelsen. Og så opgav jeg...

Fejlkilderne er mange.

1) udvælgelsen af de adspurgte. (Det kan kun være for alvor repræsentativt, når man spørger hele befolkningen; ergo et valg)
2) behandling af data. (Institutterne vægter forskelligt; hvordan er vist nok hemmeligt)
3) præsentation af data. (Som det ses foroven kan aviserne ikke rigtig finde ud af at gengive tallene korrekt)

Fejl kan ikke undgås. Men fejl kan desuden laves bevidst, og som regel med et politisk motiv. Denne fordrejning kan ske i alle tre trin.

Konsekvensen er at meningsmålinger bør betragtes med samme skepsis som produktreklamer. Afsenderen har et budskab...

Ny måling giver fortsat føring til rød blok(Politikken i dag)
http://politiken.dk/politik/ECE1389284/ny-maaling-giver-fortsat-foering-...

Måling: Valget nærmer sig dødt løb(Fyens Stftstidende i dag)
http://www.fyens.dk/article/1926113:FV-2011-nyheder--Maaling--Valget-nae...

Måling: Valget nærmer sig dødt løb(Information I dag)

Man kan se at Information og den Mørkeblå FS støtter sig til Ritzau.

Vi behøver efterhånden kun 2 aviser i dette land, en Rød og en Blå.

Det er klart at 10 års magtmisbrug har skabt et blåt netværk,som har bevilget hinanden goder og privilegier og gode stillinger. Derfor ser vi denne desperate og uvederhæftige kamp for at holde på magten. Senest med det ulækre og ulovligt baserede angreb på Thorning fordi at skattevæsenet ikke har opført sig korrekt....Tænk at folk er så indskrænkede og disse blå så nederdrægtige,samvittighedsløse og forbryderiske...og slipper godt fra dette. Det nærmer sig jo Watergateskandalens dimensioner,men folk og pressen er ligeglad...og politiet har goooood tid.........

Og se bare på "eksperternes" udtalelser om at "Helle",som de nedladende kalder hende ,"afbrød for meget". En nøgtern vurdering og optælling viser at det klart var lige omvendt! Der var ingen tvivl om at Løkke ikke fik et ben til jorden og så taler man fejlagtigt om at det var et problem at hun afbrød ham......sagen var at han blev banket ned og det forsøger disse "eksperter" at skjule ved den løgn at hun "afbrød for meget"

Må 10 års mangel på ånd og hæderlighed snart være slut......

Vi ser at alle dissse sortblå koldbrandsmennesker gøre alt for at manipulere sandheden og undgå et systemskifte -for det er jo det der er tale om..

Tænk at man skal diskutere med denne visionsløse og tarvelige bonderøvs regering om vandet skal forgiftes eller ej.og at folk åbenbart(???) er skide ligeglade om deres børn får denne gift i kroppen-bare de kan rage mere til sig på andres bekostning og at de uden en eneste restriktion kan futte rundt i deres lille gud: bilen........skide være med kloden, hvad rager kloden mig er det indre svinske slogan,der til stadighed runger tomt....lad os suge endnu mere ud af kloden og ødelægge endnu mere. Skide være med vores børn og børnebørn, bare vi får!!! Og de andre -de arbejdsløse dovne slamberter-de skal endda gøres endnu fattigere....

Dette er dødens triumf..

Jeg forstår overhovedet ikke at denne rædselsfulde blå blok overhovedet kan få over 20 procent, 10 procent, ja endnu mindre.....men en ondskab og egoisme har grebet en stor del af befolkningen. Denne ondskab ønsker tilsyneladende ikke at slippe taget.

Men der er jo også den med en halvmillion lykkepillespisende danskere og en trediedel med en uhyggelig parasit i hjernen som ændrer folks adfærd til at være mere aggressive, ligesom at mange næsten dagligt er på rødvin og kokainfor at klare presset.

Alt sammen noget som afstumper og forgrover og degenerer.

Jeg kan f.eks ikke forstå at så mange kvinder-som er mødre og som mødre må tænke på deres børn-stemmer på en regering,som skider på ren luft og vand. Ren luft og vand er mere værd end penge, som alene er en social og fiktiv konvention

.Der er ikke meget ved at være rig, hvis vandet er forgiftet.

Må ånden igen komme over Danmark. Grundtvigs gamle fædreland,som burde være langt fra Dansk Folkepartis sympati for indholdet i Breivigs manifest. Men det taler man heller ikke mere om.

Er Danmark forhekset, besat af mørkets kræfter???

I så fald vil jeg bede alle gode mennesker om på alle måder at fordrive denne mørke og sataniske ondskab......

Jeg håber at de mennesker, som er på vej ud af dette dæmoniske hekseri , som har hersket i 10 årpå torsdag holder fast.......

Glem knokkelmanden Fogh Rasmussen.....

Karsten Jachs:

Megafon 12/9: 92-83

Det er rigtigt at meningsmålinger er ganske upræcise, men sammenlagt med alle de meningsmålinger Karsten har listet (samt den lignende liste i kommentarerne fra et par dage siden) plus den nye fra i dag, så ser det ud til at rød blok hele valgkampen har fastholdt et solidt flertal på omkring 10 mandater (+/- det løse).

Det er så kun de enkelte meget udsvingende meningsmålinger (eksempler på den statistiske usikkerhed) som trækker store overskrifter i aviserne, og som de politiske kommentatorer bruger til at slå fast at det er tæt løb, således at de kan lancere valget som "en gyser".