Ministerbørn får 15.000 i pension om året

Pensionsregler forgylder ministerbørn, der hvert år får udbetalt pension af det offentlige.
13. september 2011 kl. 23:32Opdateret 13. september 2011 kl. 23:40

Mens Margrethe Vestager kæmper for, at raske danskere venter med pensionen, så hæver hendes egne tre børn hver en årlig pension på 15.593 fra det offentlige, og det har de gjort det meste af deres liv. Udelukkende fordi hun selv har været minister.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende onsdag.

- Det er fuldstændigt grotesk, og jeg kan ikke forstå, at hun ikke selv har gjort opmærksom på det. Når man tænker på, hvor nidkært hun er med at jagte folk på efterløn og dagpenge, så er det bemærkelsesværdigt, siger Per Clausen fra Enhedslisten til avisen.

Reglerne for ministerpension blev lavet om i 2000, så ministrene først får pension, når de bliver 60 år og ikke som før, når de stoppe som minister. Det samme gælder deres børn, så nu er der kun pension til de børn, en minister får sent i livet.

Til gengæld nyder Margrethe Vestagers børn på lige fod med andre børn af ministre fra Nyrup-regeringen godt af de gamle regler, og det har hun tilsyneladende ikke noget problem med.

- Det er jo sådan, det er. Man bliver minister med den aflønning, der er aftalt med vederlag, eftervederlag, pension og børnepension, siger hun.

Per Clausen vil nu stille forslag om at droppe pensioner til ministerbørn.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Ingrid Uma

Pension til ministerbørn????

udbetales de nu? hvert år? resten av børnenes liv?
eller først når børnene blir "pensionister"?

og HVORFOR?

er der nogen der kan fortælle?

Brugerbillede for Jette Abildgaard
Jette Abildgaard

Ingrid Uma,

Noget siger mig, at det er en af de ting i vort 'dejlige lille demokrati' du bare skal lade ligge...du ved.....skubbe det ind under gulvtaeppet og, saa ikke tale om det mere.... du maa dog gerne - som jeg - taenke: Yrgh...fy for pokker, raaddent el. lign.!!

Brugerbillede for Thorsten Lind

."En pervers sump af uigennemskuelighed"

Sagt af GRECO* ang. pengestrømmene i dansk politik, specielt i forh. til partistøtten.

*Antikorruptionsvagthund i EU

Brugerbillede for Ingrid Uma

Jette, ja, jeg er nysgerrig .... , her er mere info

Bekendtgørelse af lov om vederlag og pension m.v.
for ministre
§ 5
Stk. 3. Bestemmelserne i § 27 henholdsvis § 27 a i lov om tjenestemandspension finder tilsvarende anvendelse for egen- og ægtefællepension, børnepensionstillæg og børnepension samt efterindtægt af pension henholdsvis for efterindtægt af vederlag og eftervederlag i henhold til nærværende lov.

https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=20977

Godnat!

Brugerbillede for Morten Fruergaard
Morten Fruergaard

Thorsten Lind har helt ret: Fordi man kan.

Fordelen ved at lade en del af pengene udbetale til sine børn er - ud over, at det kommer til at fremstå som om månedslønnen er lavere - at man får udnyttet det fradrag, som en del børn ikke selv bruger....

Hov, det lyder som noget vi har hørt før når vi taler politikere. Det kunne ligne en tanke.

God aften og godt valg torsdag.

Morten .

Brugerbillede for Steen Sohn

Står der virkelig i telegrammet, at Margrethe Vestagers børn tilsammen får næsten 50.000 om året, fordi hun i en fjern fortid har været minister?

Så er det jo meget lettere at forstå, hvorfor hun synes det er så vigtigt, at nedslidte lønmodtagere må vise mådeholde og takke nej til efterløn og vente lidt med pensionen.

Madammen er 44 år i dag, er hendes børn allerede gået på pension?

Brugerbillede for Kristian Rikard
Kristian Rikard

Er der nogen A-lønsmodtagere i Danmark, der ikke ved, hvordan deres løn er sammensat?. Jeg tror egentligt godt at Johanne Schmidt og Vestager og Barfoed og Villy Søvndal ved det!

Brugerbillede for Peter Taitto

Det minder mig lidt om min arbejdsplads, hvor den samlede netop har bevilget sig selv 10% lønforhøjelse samt en Audi A4 stationcar i firmabil
Selvsamme ledelse har tidligere i år haft møde med vores tillidsmand, som fik præsenteret fra ledelsen, at de ønskede, at vi gik ned i løn, da det ikke går så godt i firmaet...

Brugerbillede for Jens Høybye

>>>> - Det er jo sådan, det er. Man bliver minister med den aflønning, der er aftalt med vederlag, eftervederlag, pension og børnepension, siger hun.<<<<

Tankevækkende.

Hvad er så forskellen hvis der stod: - Det er jo sådan, det er. Man bliver efterlønner med den aflønning, der er aftalt med vederlag, eftervederlag, pension og børnepension.?

Forskellen er, at for ministre laves indgåede aftaler, forudsætninger og love ikke om bagudrettet, men det gør den for lønmodtagere, der har indgået en efterlønsordning.

Brugerbillede for Jette Abildgaard
Jette Abildgaard

Ingrid Uma,

Aah, ved du hvad Ingrid, - jeg tror at hvis du (og jeg) vidste alt hvad der foregaar i super-Danmark, da ville vi blive syge....rigtigt syge!!

Naar jeg laeser ting som dette her, saa skriver jeg det op paa en lille (efterhaanden lang) liste jeg har, hvorpaa jeg skriver alle ulovlighederne op, som de Danske myndigheder begaar! Listen startede med mine egne erfaringer, men efterhaanden som aarene gik og listen voksede og voksede, fandt jeg ud af, at dette er ting (uhyrligheder) som foregaar mod stort set HELE den Danske befolkning (altsaa os, der ikke kender en, som kender en der kender en tredje....), saa nu har jeg bare udvidet den...planen er paa et tidspunkt at udgive det som bog....paa flere forskellige sprog!!

Jeg overvejer at faa en aftale med et af de firmaer, som producerer braekposer, saa jeg kan vedlaegge et par stykker ved hvert eksemplar af bogen!!

Hvis nogen har bidrag, modtager jeg dem gerne....dokumenterede bidrag vel at maerke....

Brugerbillede for Peter Lassen

Dette vil Helle T elske - så ka hun få penge til sine børn uden selv at blive beskattet. Jeg tror hun mener det er VKO´s skyld, at beløbet ikke er højere - hævelse af miniterpension skal ske ved at indføre millionærskatten - den finansiere jo alt andet.

Brugerbillede for Felix Zelda Xavier
Felix Zelda Xavier

Det er vel meget fair, at børnene bliver kompenseret for, at de har måttet undvære deres forældre. Er der nogen, der kan nævne et eksempel på et lykkeligt ministerbarn?

Brugerbillede for Inger Sundsvald
Inger Sundsvald

Når det lige er Vestager der nævnes, så er det jo nok fordi hun har så travlt med at tale om de raske 65-årige der får penge for ikke at lave noget. Og desuden regner hun mange ting ud efter hvor mange børn der kan undervises i folkeskolen for beløb som hun synes er overflødigt frås, som de højtbeskattede millionærer må punge ud med.

Brugerbillede for Lisa Rasmussen

Tja, Inger, mon ikke det er, fordi hun er den eneste tidligere minister med børn, der følger reglerne fra før 2000, hvor de blevet lavet om.

Iøvrigt tror jeg, at der er tale om misfortolkning. Børnepension udbetales ved dødsfald ligesom ægtefællepension (sådan er det i hvert fald for andre tjenestemænd) og ikke ved afgang.

Brugerbillede for Karsten Aaen

Jeg skal ikke kunne sige hvad der op og ned i dette her, men jeg ved at i min pensions-ordning er der afsat et beløb pr. år til forsørgelse af børn. (nu har jeg ingen børn, så det er ikke aktuelt).

Derudover, hvis det er sådan, at Vestagers børn får pension på cirka 16.000 om året, så er det sådan reglerne er. (og de er så også siden blevet lavet om, kan jeg forstå).

De er vel lavet fordi i gamle dage kunne folk ikke lige gå ud og finde et nyt arbejde, hvis de blev afsat som ministre - af folket...

Brugerbillede for mariann offersen
mariann offersen

@ Lisa Rasmussen.

Børnepension udbetales desuden ved invaliditet, -

at gå af som minister kan vel ikke sidestilles med hverken dødsfald eller invaliditet....

Brugerbillede for Lisa Rasmussen

Mariann, Ja det har du ret i. Siden denne historie ikke er blæst op i alle medier, er det nok sådan, at der ikke nu udbetales noget til ministres (udnævnt før 2000) børn. Vestager ser ikke ud til at være invalid - eller død.

Brugerbillede for Thorsten Lind

."...så hæver hendes egne tre børn hver en årlig pension på 15.593 fra det offentlige, og det har de gjort det meste af deres liv."

...det HAR de gjort!

Brugerbillede for Lisa Rasmussen

Thorsten,

Mon ikke, det snarere er EkstraBladet, der har misforstået, hvad "børnepension" betyder og er løbet med en halv vind.

Brugerbillede for Anonym

@Karsten Aaen

Så kunne de kære politikere jo ligesom andre arbejdsløse leve af brutto 3600 om ugen, flytte til en mindre bolig, sælge ud af møblerne/værdier, tage et lån hvis der mangler til sko/tøj og købe maden på kredit.

Det er jo vilkårene for almene borgere - det er politikerne også.

Ordet "politiker" er en titel som så mange andre titler.

Sider