Telegram

Svensk presse indleder massive sparerunder

Besparelser i de store svenske mediehuse vurderes at ville koste mellem 300 og 400 arbejdspladser i år.
Telegram
29. september 2011 kl. 16:17

Expressen skal spare mellem 50 og 60 millioner svenske kroner. Det besluttede den svenske frokostavis' ledelse torsdag.

Besparelserne skal hentes i form af 10 millioner kroner på både tryk og distribution og 20 millioner kroner på personaleomkostninger. Det kan oversættes til 20-30 job.

Nedskæringerne sker, selv om avisen i årets første otte måneder har et overskud på 80 millioner kroner.

Samtidig gennemføres en central redigering af aviserne fra datterselskaberne Kvällsposten i Malmø og GT i Göteborg til Expressen i Stockholm.

- Som oftest er det Malmø og Göteborg, der rammes af nedskæringerne, mens der ansættes nye medarbejdere i Stockholm, siger Eva Sternäng, der er tillidsmand på Kvällsposten

Samtidig med beskeden om den massive sparerunde oplyser avisen i en pressemeddelelse, at chefredaktør for Kvällsposten, der er Malmøudgaven af Expressen, Lars Mohlin, forlader avisen.

Men Expressen er ikke den eneste avis, der sparer i Sverige. Mellem 300 og 400 stillinger kommer til at forsvinde fra de store mediehuse i år. Det fremgår af en undersøgelse, der er foretaget af tidsskriftet Resumé.

På Sydsvenskan i Malmø ventes mellem 65 og 85 stillinger at forsvinde, og på TV 4 er op mod 100 job i fare. Oven i det kommer der en allerede varslet besparelse på 50 millioner svenske kroner i de nærmeste år inden for nyhedsvirksomheden.

Aftonbladet har allerede advaret de ansatte om, at der er indskrænkninger i gang. Først senere på efteråret vil det blive meddelt, hvor mange det kommer til at dreje sig om.

/ritzau/TT

Opdateret 29. september 2011 kl. 16:25