USA bygger baser til droner i Afrika

USA er i gang med at bygge hemmelige baser til førerløse fly i Afrika, så flyene kan indsættes mod al-Qaeda.
21. september 2011 kl. 10:42Opdateret 21. september 2011 kl. 10:50

Den amerikanske regering er gået i gang med at opbygge en kæde af hemmelige baser til førerløse fly på Afrikas Horn og Den Arabiske Halvø for kunne ramme militante muslimske grupper som al-Qaeda og al-Shabaab.

Det skriver avisen Washington Post onsdag.

En af baserne bygges i Etiopien, der er nær allieret med USA i kampen mod den militante gruppe al-Shabab i Somalia. En anden base opbygges i Seychellerne i Det Indiske Ocean, skriver avisen.

USA har allerede udført angreb med førerløse fly, kaldet droner, mod mål i Yemen og Somalia fra en lille base i Djibouti i Afrika.

Droner kan udføre angreb med raketter og satellitstyrede bomber og anses for at være yderst effektiv i kampen mod terrorgrupper.

Opbygningen af de nye baser i Afrika og på Den Arabiske Halvø kommer, fordi Barack Obama-regeringen frygter, at militante grupper med tilknytning til al-Qaeda vil anvende Yemen og Somalia som base for angreb på vestlige interesser.

USA har allerede udført angreb med droner i Afghanistan, Pakistan, Libyen, Irak, Yemen og Somalia.

I Pakistan og Afghanistan anvendes droner jævnligt til at få ramt på oprørsgruppen Taliban i lovløse områder på grænsen mellem de to lande.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og hvad mon resultatet af denne "hemmelige" eskalering af de illegale likvideringer fører med sig af Blowbacks?

Borgerkrig i Pakistan? Umuliggørelse af nødhjælp til de hungersnødsramte på afrikas horn? Radikalisering af de afrikanske muslimer? osv.

Det er skruen uden ende, de flytter, de andre flytter med. Sagen er blot den, at langt størstedelen af de terrorangreb er lokale, og end ikke en trussel. Ingen af de netværk har interesse i europa og usa som udgangspunkt. Der foreligger fakta der i den grad bestrider krigen mod terror, som værende til nationens sikkerhed. Tværtimod har krigen mod terror undergravet vores sikkerhed.

Breivik typen er omvendt en overhængende trussel, hvoraf fx muslimsk terror planlægning er nede i små forhold. Hvem tjener disse angreb?

Hemmelige baser med hemmelige droner udfører hemmelige operationer på hemmelige steder på hemmelige ordrer.

Det er meget betryggende...

Måske skal vi anlægge en iskold realpolitisk linje ?

D v s, at vi f eks lader islamisterne få lov til at sætte sig fast hvor de kan uden at vi blander os på nogen måde - betragtningen er, at et islamistisk samfund er et primitivt samfund , idet alt skal reguleres efter de religiøse forskrifter, og viden og tanker , der strider mod religionen, bliver undertrykt effektivt.

Vi får så en række "sorte huller" rundt omkrung i verden, som bare ligger og snurrer rundt i sig selv uden at påvirke omgivelserne ? Vil det mon holde stik ?

Jeg tror egentlig ikke tanken har politisk medvind - men man ved aldrig.

Primitivt behøver ikke være dårligt, men det gik da udemærket op til 2001. Nu har vi bombet det halve Mellemøsten uden videre udvikling, terror forsvinder ikke. Terror har i bund og grund intet med religion at gøre. Når man påberåber sig jihad, er det for ikke at ryge i helvede. ( er mit indtryk )

Hvordan folk skal leve i andre lande, er vist ikke vores bord.

Jammen så er USA´s popularitet da sikret i Afrrika, & Terrorkrigen vundet i en ruf!...........eller hva´?

At baserne skal være hemmelige virker smart.
Man må så bare håbe på, at afrikanerne ikke
læser Washington Post.
Min mund er i hvert fald lukket med syv segl! Th

En charmeoffensiv kunne være at bygge dronerne større, så de kan medtage passagerer.

En blaffer langs en af de endeløse afrikanske landeveje, kunne så opleve at få et lift, og ville bagefter kunne fortælle noget positivt om USA.

Hvis ikke USA på et eller andet tidspunkt foretager sig et eller andet sympatisk, vil hele jordens befolkning - minus USA og Israel - ende med at blive aktive medlemmer af Al Queda.

Den larmende tavshed efter at Israels Benjamin Netanyahu satte Obama på plads for et halvt år siden, er øredøvende - får trommehinderne til at buldre - i det meste af verden.

@Ramus Knus
Su skriver:
"Og hvad mon resultatet af denne “hemmelige” eskalering af de illegale likvideringer fører med sig af Blowbacks?
Borgerkrig i Pakistan? Umuliggørelse af nødhjælp til de hungersnødsramte på afrikas horn? Radikalisering af de afrikanske muslimer? osv."
Jeg går ud fra, at det er et retorisk spørgsmål! Diverse tænketanke, efterretningsfolk og mellemøsteksperter og selve USAs pentagon har konkluderet, at vores krige fører til en stigning i hvervning til terroristers rækker og en stigende radikalisering af muslimer (hvilket selvfølgelig hænger sammen). Obama sure knows how to make friends.