Islamister ønsker sharia-zoner i København

En lille gruppe ekstremister vil indføre sharia-zoner i Danmark, hvor man vil patruljere døgnet rundt.
18. oktober 2011 kl. 00:19Opdateret 18. oktober 2011 kl. 12:38

I London har salafister under ledelse af den kendte ekstremist Anjem Choudary i sommer erklæret flere områder for sharia-zoner. Nu gør den danske salafistgruppe "Kaldet til Islam" det samme, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Gruppen bebuder, at den vil patruljere døgnet rundt i første omgang i Tingbjerg-bydelen i København, siden flere steder på Nørrebro og endelig i resten af Danmark.

I sharia-zonerne skal der tages fat i folk, der drikker, spiller, går på diskotek og andet, som ifølge salafisterne strider mod islam.

Muslimers Fællesråd, paraplyorganisation for muslimske foreninger i Danmark, tager afstand fra sharia-planerne.

- Vi skal ikke være blinde for deres ekstreme tilbøjeligheder i vores samfund, siger Mustafa Gezen, talsmand for Muslimers Fællesråd, til Jyllands-Posten.

- Problemet er, at mange unge står i en situation, hvor de vil være modtagelige over for disse holdninger. Vi skal helt ned på folkeskoleniveau fokusere på, at det er vigtigt med demokratisk deltagelse, siger han.

Mustafa Gezen forklarer samtidigt, at salafisterne herhjemme ikke udgør en stor gruppe.

- Vi har 40.000 medlemmer, der ikke repræsenterer de her synspunkter, siger han til avisen.

Talsmand for Islamisk Trossamfund, Imram Shah, understreger over for avisen, at salafisternes synspunkter ikke er repræsentative for danske muslimer.

- Vores budskab er: Lad nu være med at mistænkeliggøre muslimer over en bred kam, siger Imram Shah til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er åbenbart galninge der bekender klør med Islam der er interessante for os i DK. Jeg føler en hvis diskrimination over for alle de andre galninge, især dem dem tanker om marsmænds zoner i DK!!

Henrik Brøndum

Hvis man "patruljerer" og "tager fat" udfoerer men vel et arbejde saa man fraskriver sig muligheden for at modtage offentlig hjaelp?

Der gælder kun en lovgivning her, det er den der vedtages i folketinget af vores demokratiske valgte folketingsmedlemmer. Der findes kun én udøvende magt her, det er de myndigheder der er udpeget af folkestyret. Der findes kun en dømmende magt her, det er vores domstole i henhold til grundloven.

Så er den vel ikke længere.

Jakob Schmidt-Rasmussen

"I sharia-zonerne skal der tages fat i folk, der drikker, spiller, går på diskotek og andet, som ifølge salafisterne strider mod islam."

Om det er negativt kommer fuldstændigt an på, hvad de mener med, at "der skal gribes fat i", samt, hvad de mener med "og andet, som strider mod islam"...

DEn danske muslim, Khaled Alsubehi, mener f.eks., at sharia er løsningen på unge muslimers bandekriminalitet - ja, på bandekriminalitet i det hele taget.

Alsubehi har f.eks. foreslået, at Hells Angels skulle betale blodpenge til familiemedlemmerne til et bandemedlem med muslimsk baggrund, som blev myrdet i H.A.-regi, for at undgå hævn.

Desværre endte Alsubehis arbejde, med at forhindre at unge muslimer bliver rekrutteret til bandekriminalitet, med at banderne jagede ham væk fra Nørrebro, ved at true ham og hans familie, fordi han truede deres ekstremt lukrative hashhandel.

Han var i øvrigt en af hovedpersonerne i gangsterfilmen "Gå med fred Jamil"...

Der er kun een vej ud af religionens galskab: undervisning, undervisning og mere undervisning.

Som der står i artiklen så skal man undervise de unge i skolen i tidlig alder omkring farerne ved religion (i det hele taget) og ekstremisme. Det gælder både Salafisterne, Jehova, Indre Mission og Scientology osv. osv.
Jeg så gerne at den slags undervisning blev gjort til en pligt i alle skoler inkl. privat skoler.

Jeg kender dem godt. De spurgte mig så sent som i lørdags, om jeg havde lyst til at lære om Islam. De fik det sædvanlige svar: "ellers tak, jeg har det ligeså godt." De har ved tidligere lejlighed fået deres tyve-tredive minutters taletid. Jeg læste endda et par brochurer. Jeg var mildest talt ikke imponeret.

Nu er jeg måske heller ikke nem at imponere, når det kommer til hellige brødre, der vil frelse min sjæl fra mit udsvævende liv med lejlighedsvis synd som sex, bajere og joints. Opvokset i en religiøs fanatisk sekt, der render rundt på gader og stræder, ja sågar forstyrrer folk i deres private, hjem for at fortælle andre mennesker, hvad de må og ikke mindst ikke må. Jeg stod selv vandkæmmet, iført slips og pressefolder som 8-årig og prædikede med alvor mine og indøvede salgstaler for forundrede gamle damer og irriterede familiefædre, fanget midt i aftensmaden.

Disse fanatikere er en langt større gruppe end de her par håndfulde holier-than-thou-frelsere, der rider den salafistiske kæphest. Jehovas Vidner patruljerer dog "kun" blandt de 15000 medlemmers egne medlemmer, ikke mindst blandt deres unge.

Organiseret religion er ophøjet idioti. Alene det, at almindeligt intellektuelt begavede mennesker mener sig kaldet til at udråbe zoner til sex-, alkohol- og diskoteksfri zoner, er ligeså idiotisk som, at politiske ekstremister vil have, at Danmark er et samfund hvor, der gælder det ene regelsæt for mangegenerationsdanskere og et andet for nydanskere, og ligefrem vil forhindre indvandring. Sidstnævnte udgør forresten den suverænt største gruppe af ekstremister her til lands.

Sådan er der jo så meget snævertsynet sludder og reaktionære og antidemokratiske fejlslutninger, født i hovederne på religiøse fanatikere og politiske hadprædikanter. Selvretfærdige tosser findes som bekendt overalt.

Imidlertid ser det dog ud til, at man er nødt til at gro et ordentligt franskbrød af et skæg og samtidig læse alt i verden ind i en kontekst af en ekstrem udgave af Koranen for at blive fundet rigtigt interessant.

Men proportionalitet har jo ikke været et interessant parameter for nyhedsvægtningen i pressen i mange år efterhånden.

@ Lars Poulsen:

Undervisning: Det ville betyde, at de islamiske friskoler (madrassaer) skulle afskaffes. Det ville i givet fald være et 'demokratisk' problem.

Der foregår allerede en omfattende 'social kontrol' i de islamiske parallelsamfund, udført af en gruppe af de derboende. Det foreslåede er blot en naturlig forlængelse heraf. Det kan man hverken forbyde eller kontrollere fra samfundets side. Endnu en konsekvens af indvandringen, man må lære at leve med.

Åh nej!

Nu får vi en ny Bandekrig.

Imellem Organiseret Religion og Organiseret Kriminalitet.

Jeg tvivler stærkt på at Banderne finder sig i at Salafistisk Facistisk Forening prøver at pisse territorie af i Bandernes resort.

Rettelse:

"Jehovas Vidner patruljerer dog “kun” blandt de 15000 medlemmers egne medlemmer, ikke mindst blandt deres unge."

Der skulle ikke have stået patruljerer, men "hiver fat i". Altså udøver justits.

Og nu vi er ved selvretfærdige tosser, kan man jo nævne Scientology - og staten, der for begges vedkommende prøver at skræmme mig fra at ryge mig en stille spliff en gang imellem. Scientology med klassisk propagandamateriale forklædt som videnskab, samt en skrøne om titaner, der klynger sig til mig, og staten med skamløst overdrevet bødestraf for besiddelse af lidt græssnuller i cigaretpakken.

Løsningen på problemet med selvretfærdige gamle mænd er naturligvis til stadighed at insistere på at tænke selv og aldrig helt aflægge sig ungdommens oprørskhed. Og, som det også skrives i en kommentar her, ved at lade ungerne vide, at det er ok at være kritisk tænkende. Sidstnævnte er desværre en opgave, skolen i et kapitalistisk samfund aldrig helt vil kunne løse.

Salafisterne gør sig slet ikke begreb om hvilke kræfter de er oppe imod.
De er oppe imod de mægtigste kræfter på denne jord, som selv det mægtige Sovjetunionen måtte give op overfor.

Nemlig de uovervindelige Kapitalistiske markedskræfter.

Kristina Jensen

Jeg læste en rigtig god og grundig antologi om muslimernes islam, ved navnet 'Muslimers islam'. Denne beskrev religionen meget fint og netop fænomenet med ekstremisterne i vesten, som ikke har forstået og fejltolket koranen. Den er værd at læse og kun på ca 200 sider. http://www.pantheon.dk/bog.php?page=36

Når ovenstående er sagt synes jeg vi bør trække en grænse og sende salafisterne ud af landet og derhen hvor der findes sharialovgivning. At lade dem blive i landet og undertrykke gruppen vil kun opildne til terror.

Kristina J.

Hvis Salafisterne blander sig i Bandernes virksomhed ved at forsøge at rekrutere Bandernes Rekrutter, så løser problemet sig helt af sig selv.

Kristina Jensen

Bjarne Hansen, også ud med banderne på en øde ø, sammen med de statsløse kriminelle, der udvises af landet, som Fisfis.

Kristina

"Når ovenstående er sagt synes jeg vi bør trække en grænse og sende salafisterne ud af landet og derhen hvor der findes sharialovgivning. At lade dem blive i landet og undertrykke gruppen vil kun opildne til terror."

Oh, Vise Villy metoden. Ja det skal nok hjælpe fedt på den gensidige tillid at begynde at udvise folk af landet pga deres overtro.

Bortset fra det, gad jeg nok vide, hvordan udviser man eksempelvis en bosnier eller en tyrker til Saudi Arabien?

Og hvor skal vi sende Jehovas Vidner hen?

Kristina J:
Bjarne Hansen, også ud med banderne på en øde ø, sammen med de statsløse kriminelle,(KJ)

Det er en farlig glidebane du er inde på der, en dag kommer turen måske til du og jeg.

Kristina Jensen

Bo S Nielsen

Mig bekendt har Johovas Vidner, bosnier og tyrker ikke gjort krav på områder i Danmark og heller ikke nægtet at overholde dansk lovgivning.

Bjarne Hansen

Jeg er stolt af mit land. Det er ikke perfekt, men jeg indordner mig på godt og ondt.

Kristina Jensen

"også ud med banderne på en øde ø, sammen med de statsløse kriminelle..."

Nå, undskyld jeg kom til at tænke på Villy lige før. Det er tydeligvis andre forbilleder, der taler her.

Tak skæbne...

Ok, en sidste bemærkning til Kristina.

Har det faldet dig ind, at sektmedlemmer kan have alle mulige nationaliteter? Der kan såmænd også sagtens være danske konvertitter mellem de her salafist-prædikanter. Min pointe vare naturligvis, at staten ikke bare kan udvise borgere til lande, de mener har et arbitrært sharia-lovsystem.

Kristina J.
Først kom de for at hente kommunisterne,
men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke kommunist.
Så kom de for at hente socialdemokraterne,
men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke socialdemokrat.
Så kom de for at hente fagforeningslederne,
men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke fagforeningsleder.
Så kom de for at hente jøderne,
men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke jøde.
Da de kom for at hente mig,
var der ingen tilbage til at protestere.

Martin Niemüller (1892-1984)

Kristina Jensen

Bo S Nielsen, nej, men det burde være faldet disse ekstremister ind, at kan de ikke lide lugten i bageriet, så kan de finde andre græsgange til deres livsførelse.

Bjarne Hansen, sat på en spids men jeg forstår din pointe. Vi har bare at gøre med det grundlæggende i samfundet, nemlig kernen; demokrati. Dette skal vi ikke tage for givet og vi skal værne herom, for vores alles skyld.

Danmark har en lang tradition for den slags indskrænkede personager. mest kendt er Indre Mission, der tidligere havde stor udbredelse og hårdt bekæmpede druk, spil og dans. I nyere tid husker nogle måske Evagelist, der fx prøvede at tørlægge landsbyen Gørløse for alkohol og andet ugudeligt. At denne nye flok idioter nu er salafister og stammer fra andre mellemøstlige sekter end kristendommen, gør det ikke mere spiseligt.

Hvis fisterne så gerne vil patruljere, kunne de starte med en rigtig tung opgave, og stoppe den hårde narkohandel i Tingbjerg. Det er der jo relativt gode erfaringer med i Danmark med Junkblokaden i 1979, hvor selvbestaltede vagter kropsvisiterede folk og lavede husundersøgelser for at stoppe narkoen på Christiania - i en periode også uden for staden rundt om på Christianshavn. Lige så kontroversiel selvtægt, men med et langt bedre formål...

Kristina J.
Jeg anser ikke disse sølle Salafister for at være et problem for vort samfund, men de bliver et problem i det øjeblik at de begynder at blande sig i Bandernes livsførelse uden anden bevæbning/beskyttelse end Koranen i hånden.

For det eneste de opnår er at ende i en blodpøl som Martyrer på Nørrebrogade.

Og det er der vist ingen Demokratisk indstillede Borgere der kan bifalde.

Kristina Jensen

Bjarne Hansen, så længe jeg bevæger mig i de områder hvor salafisterne vil patruljere, så ser jeg et problem, idet jeg ikke retter mig efter sharialovgivning, idet jeg anser dette for et brud på min personlige frihed.

Tom Paamand, årsagen til undladelse af narkobekæmpelse skal måske forklares med, at Hells Engels og indvandrebander kæmper mod hinanden om hvem der skal sælge narkoen hvor.

Mandatar Torben Wilken

Når man ikke er kendt og gerne vil være det, så finder man på noget, der kan få flere op af stolen. At lave en stor medie-debat ud af denne "religiøse" bevægelse, hvis det da ikke kun er nogle få forvirrede tåber, er en stor misforståelse. Lad dem have deres meninger. Det er deres ret. Men gør ikke et problem ud af noget, der ikke og aldrig skal være et problem. Hvis unge mennesker føler sig forulempet, generet i det offentlige rum af disse ensomme personer, så klag til politiet og lad dem i det stille "løse problemet"
Kommunisterne ville også engang i 60serne bruge demokratiet til at få magten, hvorefter alle andre partier skulle gøres ulovlige. Den sild faldt hurtigt ynkeligt til jorden.

Sider