Ny regering lemper udlændingepolitikken

Familiesammenføring, permanent ophold og statsborgerskab bliver lettere at få fremover.
2. oktober 2011 kl. 00:07Opdateret 2. oktober 2011 kl. 00:20

Den nye Thorning-regering vil underkaste hele udlændingepolitikken et gennemgribende serviceeftersyn.

Både lovgivning og administrationen af reglerne skal tjekkes, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

Serviceeftersynet fremgår af det regeringsgrundlag, som den kommende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), SF-formand Villy Søvndal og den radikale leder, Margrethe Vestager, ventes at præsentere søndag.

Begrundelsen for et grundigt servicetjek er, at udlændingepolitikken i de 10 år med VKO-flertal igen og igen er blevet strammet på forskellige områder, så der nu mangler et samlet overblik over konsekvenserne, lyder det.

Men allerede før servicetjekket er den nye regering klar til at lempe på en række områder, erfarer Jyllands-Posten.

Ifølge avisen vil det gældende pointsystem for familiesammenføring blive fjernet, uden at der kommer en direkte erstatning på bordet. Dog skal ansøgere fortsat leve op til sprogkrav og krav om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger vil både 24-års-reglen og tilknytningskravet forblive, mens der dog bliver lempet på kravene til for eksempel bolig samt den garantisum, som et par skal stille.

Avisen skriver ligeledes søndag, at reglerne for at få permanent ophold og statsborgerskab skal føres tilbage til tiden før de seneste stramninger.

Angående asylområdet skriver avisen, at det i fremtiden skal være muligt for asylsøgere at både bo og arbejde uden for asylcentrene efter seks måneder.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alt det ovenstående passer jo nogenlunde med, hvad S og SF i forvejen har meldt ud, og som alle fire partier bag den nye regering derfor hele tiden har været enige om.

Så den helt store overraskelse kan man ikke sige, at der er tale om. Til gengæld lyder det som en rigtig god ide med et "gennemsyn" af hele området, for det er ganske rigtigt blevet til lov på lov på lov, og VKO har på intet tidspunkt interesseret sig for at belyse hverken konsekvenserne af eller behovet for al denne lovgivning.

Formålet med de utallige lovændringer på området har i hovedsagen været at give indrømmelser til Dansk Folkeparti og at sende signaler til vælgerne om, at man førte "stram udlændingepolitik".

Søren Kristensen

En stram politik er næsten altid en god ting og så er det næsten lige meget hvad, måske lige bortset fra kulturpolitikken.

@Søren Kristensen. Kunne du eventuelt uddybe lidt? Vi er en del, der har fået ødelagt vores familieliv på grund af en stram udlændingepolitik, så jeg synes ærlig talt dit indlæg er lidt...højrøvet.

Jette Abildgaard

Søren Kristensen,

Er du klar over hvor meget mange danske statsborgere har faaet oedelagt gennem de seneste 10 aar, fordi vi er blevet behandlet vaerre end det vaerste lort i vort faedreland???

Hvis du mener det er i orden, saa synes jeg aerligt talt du selv burde proeve.....