Telegram

PET tavs om øget åbenhed

PET ønsker ikke at kommentere den nye justitsministers ønske om større åbenhed omkring PET.
Telegram
14. oktober 2011 kl. 09:44

Danskerne får ikke PET's syn på, om det er en god idé med større åbenhed omkring efterretningstjenestens arbejde.

Ifølge PET har man ingen kommentarer til justitsminister Morten Bødskovs (S) udmelding om, at tilliden til PET skal styrkes, efter at efterretningstjenesterne igennem de sidste ti år har fået flere beføjelser og flere ressourcer.

PET henviser i stedet til Justitsministeriet, der skal tilrettelægge arbejdet med at øge åbenheden.

Ifølge Berlingske vil landets nyudnævnte justitsminister inden længe sætter gang i et omfattende udredningsarbejde af den danske terrorindsats de seneste år.

- Jeg vil tro, at man uden problemer kan finde på nye måder, hvor man kan forbedre indsigten i efterretningstjenesten inden for de rammer, der er i dag, siger Morten Bødskov til Berlingske.

Han ønsker dog ikke at uddybe sine tanker, inden terrorudvalget har afsluttet sit arbejde.

Ifølge den tidligere operative chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, er der et stort behov for, at PET åbner sig over for samfundet og især den danske befolkning.

PET kan nemlig ikke være til stede over alt i Danmark, og derfor er efterretningstjenesten helt afhængig af hjælp fra helt almindelige danskere.

- Det er os derude, som ved hjælp af PET's åbenhed i dagligdagen kan være opmærksomme på ændringer hos personer eller måske et mærkeligt indkøb. Tænk hvis personer omkring Anders Breivik havde henvendt sig, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Trods større åbenhed kan PET dog aldrig åbne sig så meget, at man risikerer at afsløre kilder eller agenter, understreger han:

- Men så kan man gå ud og forklare, hvorfor man ikke kan sige noget. Det tror jeg, der vil være meget stor forståelse for i stedet for bare at sige "ingen kommentarer", siger Hans Jørgen Bonnichsen til Ritzau.

/ritzau/

Opdateret 14. oktober 2011 kl. 10:28

Skal vi til at oprette et nyt Wamberg-udvalg?

Så kan det måske være at den rigtige grund til at Sass-Larsen blev smidt helt ud af Minister-sfæren og langt væk fra en evt. Formandspost i S, kommer på bordet.

For der er vel ingen der tror på at det er den Rocker-historie der er den virkelige årsag til at han skulle viftes væk fra magten.

Jeg tror at HTS har følt sin position i S truet, da Sass-Larsen er det eneste reelle bud på en ny Formand i S. Og det er også helt sikkert at PET føler sig mere tryg ved den lyseblå HTS fra Bruxelle, fremfor en mere Rød Sass-Larsen.

Og vupti PET levere pistolen og HTS anvender den, et stk. rival er afskaffet.

Andreas Prætorius

Det må jeg nok sige Bjarne. Når man tager i betragtning at Sass var hendes tætteste allierede og personlige ven? Så har vi sgu fået en kold statsminister...

On topic: Nogen andre der synes at det er ironisk at PET er lukkede omkring en foreslået åbenhed? Og kunne vi ikke få skiftet navn på foreningen nu vi er i gang. Man kan sgu ikke tage dem seriøst når deres navn betyder "kæledyr" på engelsk.

Andreas Prætorius:

Kan du huske hvordan Svend Auken blev behandlet, dengang ALLE troede at det var ham der skulle være den nye S-Formand?

Sass var hendes tætteste allierede og personlige ven?(AP)

Hvis han var det, hvordan kan det så være at HTS ikke bare sad PET´s Sikkehedsvurdering overhørig, hvis han virkelig var hendes personlige ven.

Det gjorde Anker Jørgensen i sin tid da en anden Socialdemokrat fik en dårlig sikkerhedsvurdering.

HTS er en iskold og kalkulerende levebrødspolitiker, der for så vidt lige så godt kunne have stillet op for V eller K som for SF og S, hun stiller op der hvor chancen for magt er størst.

Jette Abildgaard

Tjah...grunden til de ikke oensker udtale sig, er vel at de har saa travlt med at rydde op og ud i alle ulovlighederne begaaet gennem de seneste 10 aar, at der ganske enkelt ikke er overskud (mod) til at give udtalelser o)

Vi har lige faaet at vide, at politiet ulovligt, har registreret oplysninger om uskyldige mennesker, fordi de tillod sig at deltage i en fredelig demonstration, - og det er kun politiet...gad vide hvad man saa finder hos PET...

Husk endelig at tilfoeje denne udtalelse til alle de andre loegne I sikkert allerede har noteret om min person PET.....

Så er modspinnet igang.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/10/14/084824.htm

PET til Forsker: Kan du ikke lige sige til alle sammen at vi er enormt åbne, for det er vi ikke åbne nok til at kunne kommentere på.

Kulturforandring hos PET - Good luck with that.

Andreas Prætorius

Jeg var godt klar over at hun er politisk integritetsløs og det er mere eller mindre tilfældigt at hun stiller op hos Soc.dem. Men havde håbet på at hun havde personlig integritet... Det er sjovt at PET stjæler al opmærksomheden om hemmelighedskræmmeri når det er de færreste danskere der er bevidst om at der overhovedet findes en "forsvarets efterretningstjeneste" Altså CIa på dansk...

Det er sjovt at PET stjæler al opmærksomheden om hemmelighedskræmmeri når det er de færreste danskere der er bevidst om at der overhovedet findes en “forsvarets efterretningstjeneste” Altså CIa på dansk…(AP)

Jeg tror heller ikke at den almindelige Amerikanske Borger ved ret meget om hvad CIA fortager sig, det ved vi sikkert mere om end dem.
De har jo deres eget PET i FBI at bekymre sig om.

Vi har jo en tendens til at fokusere på det nære.

Men sjovt nok så hørte jeg om en Amerikaner der var dybt forbløffet over så meget viden Europæere havde om amerikansk udenrigspolitik og CIA, som han ikke selv anede et kvidder om.

Det kan jo være at det samme gør sig gældende for FE

Andreas Prætorius

Det kan være. Det er jo klart at alle lande går meget op i USA's udenrigspolitik, fordi verden er delt op i tre grupper:
Gruppe 1: Lande USA måske invaderer
Gruppe 2: Lande der gladeligt giver deres unge soldaters liv i støtte til USA's invation
Gruppe 3: USA

PET er ikke en stat i staten - det er en del af politiet, som er underlagt justitsministeren.

Det er politikerne , der bestemmer over PET's budgetter , lønninger, stillingsnormeringer , arbejdsforhold o s v . os v o s v . - på samme måde som de bestemmer over alle andre statslige forvaltninger .

Hvis PET's øverste chef - justitsministeren - siger, at der skal være mere åbenhed, så er sagen dermed allerede afgjort.

PET skal ikke kommenterer deres chefs bestemmelser - det er et politisk spørgsmål.

Hvis PET’s øverste chef - justitsministeren - siger, at der skal være mere åbenhed, så er sagen dermed allerede afgjort.(RK)

Det synes jeg er en naiv opfattelse du har der.

Det er stensikkert at PET allerede inden at denne regering har fået samlet sig, har ryddet gevaldigt op i alt hvad en Rød Regering kunne stille spørgsmålstegn ved.

Det gjorde de også under Hilmer Baunsgaard og SR.
Deres værste skrækscenarie er at EL en dag går hen og får så mange mandater at de kan gøre krav på Justitsministeriet, og du kan være sikker på at inden da, så har PET sørget for at der absolut intet er at komme efter.

http://www.leksikon.org/art.php?n=2016

Her kan man få et rimeligt godt overblik over hvad PET har bedrevet.

I hvert fald kan man få et indbilk i det usandsynelige i at PET nogesinde frivilligt skulle åbne for noget som helst.
Og åbner de for noget så er det sikkert løgn.
Vi skal jo ikke længere tilbage end til "Terror-sagen" fra Vollsmose for at kunne konstatere at PET gør hvad som helst for at lægger røgslør over deres aktiviteter. Hemmeligtstemplede PET-Dokumenter der pludseligt ligger og flyder på en Station og ved Panum og mange andre virkeligt underlige ting.

Nu husker jeg det:
"Det gjorde Anker Jørgensen i sin tid da en anden Socialdemokrat fik en dårlig sikkerhedsvurdering."

Det var Ole Espersen som PET ikke kunne Sikkerhedsgodkende.

Hemmeligtstemplede PET-Dokumenter der pludseligt ligger og flyder på en Station og ved Panum (Egne ord)

På den måde fik de fjernet fokus fra at Hovedterroristen fra Vollsmose i virkeligheden var deres egen Civile Agent, en Dansk konvertit der tog opgaven så seriøst at han faktisk blev en pontentiel terrorist.

Så fik PET travlt med at smide alle skæg og Blå briller og tørre denne lortesag af på Odense Politi, som så stod der med aben.

Det jeg vil sige med dette er, at ingen i dette land det være sig Justits/Statsminister eller nogen Borger kan have nogen som helst tillid til PET.

Man burde sætte Indsatstyrken til at besætte samtlige PET´s kontore og bisiddelse og fyre hele banden og skifte dem ud med helt nye kræfter.
For de der sidder der nu er syltet ind i løgn på løgn på løgn............og de har desværre magten til at forplumre enhver undersøgelse.