Telegram

SF-profil kalder ny regering et flop

SF'eren Pernille Vigsø Bagge kritiserer partiet stærkt på Facebook
Telegram
3. oktober 2011 kl. 08:48

SF-folketingsmedlemmet Pernille Vigsø Bagge bryder tilsyneladende med partiet. På sin Facebook-profil skriver hun blandt andet:

- Den nye regering er et FLOP, ikke mindst for mig. Og det får konsekvenser, skriver Pernille Vigsø Bagge.

En anden statusopdatering lyder:

- Gik til valg på 5 ting: efterløn, dagpenge, kirke, ligestilling, nordjyske indflydelse. Efterlønnen er væk, dagpengene også. Kirken gik til en, der ikke er med i foreningen, og formentlig ikke aner noget om den, ligestillingen ditto. Nordjysk indflydelse er long gone ... tror måske ikke, jeg er SF'er dagen ud.

Pernille Vigsø Bagges navn står ikke på den ministerliste, Helle Thorning-Schmidt (S) offentliggør mandag.

Pernille Vigsø Bagge fik ellers et kanonvalg med 9597 personlige stemmer, og var dermed den SF'er, der fik næstflest personlige stemmer kun overgået af partiformand Villy Søvndal, der fik 12.954 personlige stemmer.

Pernille Vigsø Bagge fik personligt 29,4 procent af de nordjyske SF-stemmer. Partiformanden høstede til sammenligning 23,8 procent af SF-stemmerne i sin kreds, har Nordjyske Stiftstidende regnet sig frem til.

Den teologi-uddannede Pernille Vigsø Bagge har blandt andet markeret sig stærkt på kirkepolitik, men posten som kirke- og ligestillingsminister går til den radikale Manu Sareen.

/ritzau/

Opdateret 3. oktober 2011 kl. 10:14

" Kirken gik til en, der ikke er med i foreningen, og formentlig ikke aner noget om den, ligestillingen ditto."

... formentlig ikke aner ... ?

Det er formentlig godt at denne person ikke faar en taburet.

Niels-Simon Larsen

Kirkeministeriet skal da nedlægges.

I øvrigt behøver man ikke være religiøs for at administrere - heller ikke en kirkeordning.

Bagge er iflg. Politiken teologiuddannet. Ikke at det boer komme hende til last, men det giver trods alt nogle uheldige associationer ...

Når man tager det væk, som handler om at blive forsmået, så aftvinger Vigsø Bagge respekt for at sige det unævnelige: SF har solgt deres sjæl for 6 store tyske biler med ministerchauffør........ kønt er det ikke !

Det er aldrig sjovt at blive vraget.

Anders Carlsen

Hold da kæft!. Man må da godt nok skulle anstrenge sig meget for at bevare sortsynet på denne dag, hvor valgsejeren er blevet effektueret. Stakkels Pernille Vigsø Bagge det lille skin, politisk hjemløs, for end ikke Enhedslisten har brug for sortseende nordjydske teologer, men måske DF.

Michael Guderup

Manu Sareen er jo kendt for sin grænseløse tolerance overfor visse medborgeres præmoderne skikke.

Man må håbe at denne tolerance også kan inkludere den slemme, undertrykkende folkekirke. Mandens hidtidige udtalelser hiver dog i den modsatte retning

Jakob Johannsen

Teologer skal holde sig til deres fantasi verden af trolde, hekse, alfer og feer...Eller var det Disney?

Undrer mig at hun overhovedet er i SF som teolog. Kan hun ikke læse deres eget værdigrundlag?

Christina Petterson

Jeg er selv teolog og har set side op og ned på facebook skrevet af præster, der synes at det er en joke at Sareen er blevet kirkeminister, og at han burde være blevet integrationsminister !!! Disse racistiiske opstød kan gøre mig SÅ rasende. Hvornår er det blevet en pligt at en kirkeminister skal være teologi-uddannet? der var jo ramaskrig da Tove Fergo blev kirkeminister af netop den grund, fordi hun så kunne bruge ministerieposten til sine egne personlige korstog. Gudskelov at posten er gået til de radikale, der går ind for adskillelse af stat og kirke. Det er vist på tide at få adskilt den pengesluger, der gemmer på både racister, fundamentalister og sexister. De penge kan da kun bruges bedre andre steder!

Jakob Johannsen

@Anders Carlsen

Hvorfor nævner du EL. De vil nedlægge folkekirken.

Fantastisk at Pernille Vigsø Bagge er blevet vraget. Hun har i lang tid fået lov til at udgyde sine hadske holdninger til kvinder, begrænsninger i borgernes frihed og rettigheder og slet skjulte religiøse bevæggrunde.

Det er da en glædens dag for alle (og især for kvinder?), at hun er blevet sat til side!

Pernille Vigsø Bagges skuffelse handler nok mere om, at hun blev forbigået som minister, end om det politiske indhold i regeringsgrundlaget.

Men når det er sagt, så synes jeg også, at det er en underlig disposition at gøre Manu Sareen til lige netop kirkeminister. For mig at se er det nok den mest tvivlsomme disposition, der er foretaget i forbindelse med udpegelsen af ministre.

Jeg får lidt mindelser om VK-regeringens første dage, hvor daværende kirkeminister Tove Fergo som sin første handling startede med at gøre sig uvenner med de danske biskopper.

Sagen er nok den, at kirkeministeriet er et ret perifert ministerie, og at det derfor ofte er her, man placerer de lidt mere "tynde" ministre, som af en eller anden grund skal med på holdet.

Det er nok udemærket, at hun ikke får en taburet. Hendes reaktion vidner om manglende fornemmelse for politik. Det er simpelthen hverken tiden og slet ikke dagen til at himle op. Det kunne for hende kun handle om at gøre sig mere interessant til næste gang og ikke stå og skrige op om, at hun er blevet overset. Det er og bliver et dårligt personligt træk og som sagt helt sikkert allerede set af hendes kolleger og derfor del i årsagen til forbigåelsen. .

@ Bente

Og nej - den slags offentlige politiske selvmord kræver ikke respekt. Hvorfor skulle de dog det? Det fører ingenting med sig og selv ikke for den Pernille.

@ Anders

Og ja - du har ret. DF er nok et sted kun kunne begynde igen. Hvor sørgeligt det end lyder.

@Anders Carlsen

Plus det faktum, at hun KONSTANT benytter sig at komplet idiotiske stråmandsargumenter, og dæmoniserer folk som er uenige med hende, SPECIELT hvad prostitution angår. Som ligestillingsordfører har hun ikke bestilt andet end at ævle om kvindekvoter i bestyrelser (Som isoleret set måske kunne være en god ide, det er jeg stortset ligeglad med) og dermed fokuseret på kvinder iblandt eliten, fremfor at fokusere på, at løfte samfundets svage, af begge køn.

For nu at citere Hugo Chavez: "God save the world from this menace"
(Fra en rant om George W. Bush)

Jeg er generelt så mega træt af præster, uanset om de er viktorianske fjollehoveder fra SF, cirkusklovne (Definitionen på en præst) i Folkekirken, eller højrefanatiske dæmagoger i Folketinget.

Man fristes til, at citere Diderot, men af hensyn til debat-tonen her på Information, vil jeg afholde mig for det. Interesserede kan kigge her: http://en.wikiquote.org/wiki/Diderot
(Søg efter ordet "priest" i jeres browser når I har siden åben)

Heinrich R. Jørgensen

Diderot-linket er guldkorn på guldkorn. Eminent læsning.

Nu Pernille Vigsø Bagge er på vej mod et andet politisk parti, er hendes synspunkter uinteressante. Det var de såmænd også før ;-)

Mere interessant er, om Manu Sareen er uenig med Diderot og hans oplyste kumpaner?

"Nordjysk indflydelse er long gone "

Ja selvfølgelig. Det var blandt andet derfor vi stemte som vi gjorde. Og hertil kommer at nogle af os er dødtrætte af teologer i dansk politik.

Martin Stoltze

"Det nye regeringsgrundlag er smukt. Den nye regering er et FLOP, ikke mindst for mig. Og det får konsekvenser!"

Hold da op, det er dårlig stil. Hvis hun går lige efter valget fordi hun personligt er blevet vraget i en i øvrigt glimrende ministerbesætning, så bør hun stille sit mandat til rådighed. Folk har næppe stemt SF for at styrke Gud og Nordjylland.

Egns-patrioter, pfffft..

Lige hvad vi IKKE behøver; en forsmået løsgænger der truer den nye regering....

Hun er igang på Facebook.

Ekstremt dårlig stil.

Anne Marie Jensen

At Manu Sareen, iflg. Pernille Vigsø-Bagge, formentlig ikke aner noget om ligestilling er da en helt uforskammet stråmand. Hvad har hun den påstand i?

Men tak skal PVB da have. For vi er sgu nok en del, der har haft lidt svært ved at få øje på det store forkromede progressive ligestillingsprojekt i hendess skingre heksejagt på prostituerede.

Hvis man som socialist mener noget med sin ligestillingspolitik på prostitutionsområdet, så arbejder man naturligvis for at normalisere branchen så meget, som det overhovedet er muligt: Ryd grundigt op i de umenneskelige forhold for gadepigerne, sæt alle sejl ind mod menneskehandel, og lad de almindelige prostituerede indgå på arbejdsmarkedet under samme vilkår og med de samme faglige rettigheder som alle andre faggrupper.

Sexarbejderrettigheder er ægte feminisme!

Uden at vide noget som helst om Sareens holdning til prostitution, har jeg ret svært ved at forestille mig, at han skulle være det dårlige valg af de to.

Niels G Madsen

At Pernille Vigsø Bagge offentligt truer med at forlade sit parti på selve dagen for regeringsdannelsen, og envidere sviner Manu Sareen til på et tilsyneladende løgnagtigt grundlag (-Sarren siger jo selv at han er medlem af statskirken) er ikke bare urkomisk, men også udtryk for at hun er levebrødspolitiker af en type der bestemt ikke er værd at samle på for noget som helst parti.

Vibeke Nielsen

Jeg synes, det er fantastisk, at de på provokerende vis har valgt at udnævne lige ham til kirkeminister. Rønn og DF er allerede faret i blækhuset. Han er langt mere en rød klud for dem end Bagge nogensinde ville kunne blive - og det til trods for, at han er blå...

Karen von Sydow

Rønnebærene er sørme sure, hva' Pernille Vigsø Bagge?

Pinligt.

Inger Sundsvald

Jeg er bestemt ikke utilfreds med at PVB ikke blev minister, det har hun tilsyneladende ikke format til med den elendige stil. Til gengæld er jeg rigtig glad for den provokation valget af Manu Saren åbenbart er i synet på smålige præster og kristelige.

Dog kommer det som en overraskelse for mig at PVB skulle have sagt at:
”SF har solgt deres sjæl for 6 store tyske biler med ministerchauffør” .
Det vil jeg gerne se dokumenteret, og, i tilfælde af at det er en nedrig løgn, trukket tilbage og undskyldt.

Tjah PVB.

Det måtte vel komme. Det jeg har læst og hørt af dig tyder ikke lige frem på den store diplomatiske sans eller empati.

To dyder som en minister må være i besiddelse af.

Din reaktion på manu's udnævnelse og din - udokumenterede - gåen efter manden bekræftiger mig blot.

I øvrigt er Manu Sareen medlem af folkekirken. Han overvejede at melde sig ud fordi homoseksuelle ikke kunne blive kirkeligt viet. Men det er måske ikke den forening PVB hentyder til.

Tine Sørensen

Pyha, - hvor flovt...
- og nu har hun sparket sig selv ind i et hjørne, hvor det bliver rigtig svært, at finde en vej ud....
De eneste, der kan sætte pris på hendes opførsel er blå........ - Og de vil kaste sig over hende med smigrende tilbud. Dér vil hun blive fetéret...
Hun har fået mange stemmer som SF'er, og har i dén grad et ansvar overfor rød blok.
Det blir interessant at se, hvad HUN vil "sælge sin sjæl" for........

Inger Sundsvald

Nå, men nu har hun undskyldt. Det hjælper da lidt på det.

Anne Marie Jensen

Inger Sundsvald

Der er åbenbart ingen officiel undskyldning til Manu Sareen, som om nogen burde have en sådan.

Inger Sundsvald

Jeg håber den undskyldning kommer også til ham.

Sider