Telegram

Skoleranglister nu på Venstres hjemmeside

Venstre lægger ranglister af skoler på deres hjemmeside, efter minister fjerner dem fra uddannelsesministeriet
Telegram
10. oktober 2011 kl. 12:35

Venstre vil gå solo og holde liv i rangliste over de danske folkeskolers karakterer ved 9. klasses afgangsprøver på deres egen hjemmeside.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har fjernet de omstridte ranglister fra uddannelsesministeriets hjemmeside, men fremover kan interesserede altså læse dem på Venstres hjemmeside.

- Fremover vil ranglisterne være at finde på venstre.dk, siger folkeskoleordfører Karen Ellemann (V).

Skolernes resultater er fuldt tilgængelige, og derfor vil Venstre indsamle oplysningerne om skolerne via udvalgsspørgsmål til ministeren.

- Vi vil holde listerne løbende ajour ved at stille spørgsmål og få svar fra ministeriet, siger Karen Ellemann.

Dermed sætter Ellemann den nye regerings embedsværk på arbejde for at opdatere de ranglister, som regeringen vil have afskaffet.

- Vi gør det af den principielle årsag, at vi mener, det ikke hjælper noget at holde oplysninger skjult. Det er misforstået af den nye minister, at hun fjerner listerne. Hun går et skridt tilbage, siger Ellemann.

- Men hvis hun (Antorini, red.) ombestemmer sig, og igen lægger dem på uddannelsesministeriets hjemmeside, hvor de hører til, så fjerner vi dem selvfølgelig fra venstre.dk.

/ritzau/

Opdateret 10. oktober 2011 kl. 13:03

Jens Bastian Kjar

Man blir så træt

Den der med "at samarbejde bredt" er vist en dødssejler ;o\

Søren Kristensen

Hvad skal de ellers lave?

Jakob Schmidt-Rasmussen

Det er første gang, jeg alvorligt har overvejet, at stemme på Venstre!

Go, Ellemann!

Marianne Mandoe

Vorherretilhestaltsaa...

@ Jakob Schmidt-Rasmussen

Ja, lad os dog stemme på nogen, der laver ranglister istedet for at løse problemerne. Overfladisk symbolpolitik længe leve!

lad os nu se hvor meget den nye regering vil dele med oppositionen, jeg mener ikke at VKO var særlig samarbejdsvillige i sin tid, hvorfor skulle S-R-SF-Ø så være det?, desuden er det jo til grin for de lister var jo til at starte med ubrugelig symbolpolitik, så det skulle se ud som om at VKO gjorde noget på området.

Pøblens selvtægt.

Jakob Schmidt-Rasmussen

Lom skriver: "Pøblens selvtægt.

Men nix-nej; det er proletariatets diktatur.

Jette Abildgaard

For fanden da.....det er jo vaerre end at starte i foerste klasse! Er der nogen af de mennesker der selv reelt har gaaet i skole???

Marianne Mandoe

Det er vel nok svaert at give slip paa magten, men saa kan man jo altid oprette sin egen alternative regering ikke ogsaa V?

Torben K L Jensen

Jacob
Hvad fanden er det for en umoden og barnagtig
udmelding at komme med?
Lever du i en tid,hvor Marx og Engells lige har fået
udgivet den kommunistiske manifest?

Lars Christensen

"Vi gør det af den principielle årsag, at vi mener, det ikke hjælper noget at holde oplysninger skjult".

Fint, Mor Karen, hvor på Venstres hjemmeside er det lige at jeg finder oplysninger om bidragyderne til partiets valgkamp?

Jakob Schmidt-Rasmussen

Jeg er ikke marxist, men det var Marx, som bekendt, heller ikke...

Jens Jørn Pedersen

Det ser mere og mere ud til, at vi nu har to regeringer.
1) Den reelle regering
2) Den afsatte regering (legeregeringen)

Mere og mere tyder på, at Venstre ikke vil acceptere de demokratiske spilleregler. De vil oprette en skyggeregering.

Der er selvfølgelig det lille problem, at Danmarks Riges Grundlov kun åbner mulighed for den reelle regering. Den afsatte regering må således "lege" regering!

Magen til dårlige tabere skal man lede længe efter. LLR har sikkert også beholdt en kopinøgle til Statsministeriet.

Jens Jørn Pedersen

LLR ser ud til at have en del lejesoldater især kvinder!

Kristian Rikard

Det jeg synes der er mest deprimerende er, at politik nu synes at være reduceret en strid om nogle tal som Gud og hvermand efterhånden ved har nogle indbyggede metodiske uklarheder eller direkte fejl.

Hvor er hun modig - det var hun ikke m.h.t. sikring af drikkevand og miljø.

Håber at regeringen er ligså længe om at besvare spørsmål om de lister, der er afskaffet, som Karen Ellemann har været om at besvare spørgsmål om pesticider i drikkevandsboringer.

Når Venstre så gerne stadig vil udøve magt, så kunne Venstre jo passende bruge venstre.dk til at anvise hvordan og hvorfor landbruget skal/bør indbetale for meget udbetalt kompensation (500 mill. kr. pr. år i jordskattelettelser) for en ikke indført pesticidaftale vedtaget i 2008.

Er det ikke en krænkelse af ophavsretten? Tilhører listerne ikke ministeriet?

Undskyld - af ejendomsretten?

Marianne Mandoe

Registerlovgivning siger vist noget om registre foert af ikke-offentlige....

Jens Jørn Pedersen

Den afgåede regering med Lars Løkke i spidsen gør sig selv mere og mere ubrugelige i den offentlige debat.

Lars Løkke "lokker" kvinderne omkring sig til at gå ud med det beskidte, hvorefter han sidder og undskylder, hvis det ikke bliver modtaget godt.

Det samme skete under åbningsdebatten i Folketinget. Desværre ser det ud til, at det især er kvinderne, der lader sig lokke - med hvad?

Gad vide hvad Karen Ellemann ville have sagt, hvis Socialdemokraterne havde lagt en liste ud på nettet, hvor lærerne på hendes daværende skole blev bedømt?

-Jaså ? Er der monstro andre "ranglister" der opbevares af medlemmer den afgåede VKO-regering og i givet fald hvorhenne, og ikke mindst hvorfor ?
-Er (især) Venstre igang med at opbygge et autonomt parallelsamfund med egen private gabestok ? Vil man blæse på parlamentarismen og beholder man det sølle trolex-ur ? (-som var en gave, ja det var så !!)

Grethe Preisler

Hovedløs høne kan også stavre et par skridt, før det går op for den, hvad der skete, da øksen faldt.

steffen pedersen

Listerne har ingen værdi med mindre man har et politisk projekt, der går ud på at sælge ideen om en privatiseret folkeskole, til en flok ukritiske vælgere. De skal bruges til at vise hvor meget bedre privatskoler er end folkeskolerne. Bagefter kan de kom og fremvise det sort på hvidt, at det er billigere og bedre at gå i privatskole. Den ukritiske masse vil så sluge det råt og forlange at hele lortet bliver privatiseret.

De skjuler samtlige relevante infomationer. Privatskoler selv kan vælge hvilke elever de vil optage.Og hvilke konsekvenser dette har for karrakter gennemsnittet og pris pr. elev.

Når hele lortet så er privatiseret, så falder landets gennemsnitlig iq et par point, og de får en endnu større ukritisk masse at manipulerer med. Før vi for set os omkring, er danmark et u land. Skal vi absolut lave de samme fejl som usa, når vi nu kender resultatet.

Det burde ikke være så svært.

MENNESKER FREM FOR PROFIT!

Dorte Sørensen

Hvis ranglister er så vigtige, hvorfor beder Venstre så ikke Folketinget lave ranglister over Folketingsmedlemmernes deltagelse i møder, udvalg osv. Hvis Folketinget mener at der er vigtigere ting der skal bruges kræfter på , så kan Venstre jo lave deres egen rangliste og offentliggøre på deres hjemme side, hvis de føler at ranglister er så vigtige..

Venstre ved du hvor du har!

Sider