Telegram

Søvndal: Israel provokerer

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) understreger, at Danmark anerkender Palæstina, hvis FN-sporet fejler.
Telegram
10. oktober 2011 kl. 18:00

Udenrigsminister Villy Søvndal siger i forbindelse med sit første møde med kollegerne i EU, at der langt fra bliver tale om dansk enegang, hvis Danmark anerkender en palæstinensisk stat.

Søvndal understreger, at han foretrækker europæisk enighed. Men at den nye danske regering er klar til at anerkende Palæstina, hvis ikke det lykkes at komme videre med det aktuelle forsøg på at få gang i israelsk-palæstinensiske forhandlinger i FN-regi.

I den forbindelse langer udenrigsministeren voldsomt ud efter Israel, der den forløbne uge har insisteret på sin ret til at fortsætte udvidelsen af bosættelser. Han kalder Israels melding "stærkt skadelig".

- Det er en provokation midt i et forhandlingsforløb at starte en ny omgang bosættelser, siger han.

-Der er forlydender om, at der er endnu en omgang på vej. Hvis det er rigtigt, er det i ekstrem grad med til at besværliggøre tilliden mellem parterne, siger Søvndal.

Udenrigsministeren vil ikke sætte en dato på, hvornår hans og de danske regeringspartneres tålmodighed er brugt op.

Men han siger, at Israels regering og det palæstinensiske selvstyre har fået en måned til at sætte en tidsramme for forhandlinger.

Hvis ikke det lykkes, og hvis EU til den tid stadig ikke har en fælles holdning, er Danmarks holdning klar.

- Skulle det komme til et punkt, hvor EU står splittet, så vil vi være at finde blandt de lande, der vil støtte en opgradering af palæstinenserne i FN.

- Det er i mit klare indtryk, at et solidt flertal af EU-landene så vil støtte anerkendelsen af en palæstinensisk stat, siger Søvndal, som ikke ser noget problem i, at Danmark i så fald går lodret imod USA's politik.

- Sådan er det jo i international politik. At man støtter de synspunkter, der er rigtige, siger udenrigsministeren.

/ritzau/

Opdateret 10. oktober 2011 kl. 18:05

Dansk erhvervslivs store virksomheder vil givet få bedre afsætning i de arabiske lande efter det her, så det gavner beskæftigelsen.

Om det er politisk klogt er noget usikkert - hvis det ender i en krig i Mellemøsten, så er det ikke godt, men udenrigsministeren har sikkert alle nødvendige informationer til at vurdere dette aspekt ?

Sønvdal lukker ikke blot normativt shit ud hér - han lægger også sig selv frivilligt i bælte på at Danmark vil gå imod den amerikanske linje om en måneds tid. Dén slags går naturligvis ikke, når man skal føre aktivistisk udenrigspolitik i selskab med vores 'nærmeste allierede'.

Hvis nu Søvndal virkelig ville flytte noget - hvis han virkelig ville bruge den erobrede politiske platform til at få skubbet til bevægelsesmønstrene, alliancerne og de kleptokratiske normer i det internationale samfund, så ville han naturligvis argumentere højlydt for omgående anerkendelse af en palæstinensisk stat (som på længere sigt kunne danne trædesten for en (gen)forening af jøder og palæstinensere i samme stat). Han ville ikke tale om 'opgradering' eller varsle en holdning. Han ville leve den. Være den.

Men Villy er ikke villig til at sætte noget på spil. Vi har jo også vort omdømme, vort renommé og vore forbindelser at tænke på. Vore venskaber. Vor parlamentariske holdbarhed; essensen af de rigtige synspunkters paradis.

Jens Allan Jensen

Den eneste vej fremad for fredsprocessen er at anerkende staten Palæstina, omfattende de besatte områder Vestbredden/Gaza. Netanyahu ønsker ikke fred med palæstinensere, da han i sin forskruede tankegang betragter den besatte Vestbred som værende en del af Israel. Han baserer sin magt på netop bosætterbevælgelsen, som hylder mordet på Rabin, og som fremstillede Rabin som nazist, umiddelbart inden at han blev myrdet af en jødisk/zionistisk terrorist og bosætter.

Israel ændrer sig kraftigt rent demografisk i disse tider; Flere og flere fanaitiske og stærkt hjernevaskede unge vokser op i bosætter bevælgelsen, som bruger deres kvinder som rene fødselsmaskiner. Disse afstumpede unge Israelere i på den besatte Vestbred udgør en stadig større andel af det samlede Israelske vælgerkorps.

På denne baggrund kan det ingenlunde forventes, at Netanyahu's regering vil komme til fornuft og indlede reelle forhandlinger med Palæstinenserne, som ifølge Isralesk ideolog anses for undermennesker samtidig med at de jødiske Israelere anses for et herre-race folk.

Istedet skal presses til indrømmelses gennem anerkendelse af Palæstina som selvstændig stat og gennem massiv økonomisk boykort.

Jeppe Brogård

@Peter Jensen

jeg forstår ikke dit indlæg. Er det det, Udenrigsministeren siger, eller er det måden han siger det på, som du forsøger at anholde?

Jeppe Brogård:
Begge dele, vel. Min lidt forgiftede rygmarvsreaktion var et udfald mod den 'diplomatiske' tøven. Jeg vedgår gerne at være pænt irriteret over de retræter, regeringen allerede nu har foretaget på det udenrigspolitiske område.

Lars Villumsen

@Jens Allan Jensen
1) PLO blev etableret 1964, 3 år før (du ved) - Hvorfor krævede de ikke allerede dengang en egen stat af Ægypten og Jordan?

2) Gaza er ikke besat. Israel trak sig ud (med alle bosættere) i 2005!

3) I 1967 prøver Ægypten, Syrien og Jordan kræfter med Israel og taber med et brag = taber Gaza, Vestbreden og Golan?

Israel har i dag 1,9 mio muslimere som er israelske indbyggere, de har muslimere i parlamentet og i den israelske hær (selv blandt generalstaben).

Israel er det eneste demokratiske land i mellemøsten og er omgivet af arabiske stater som er 650 gange større end dét lille område.

PLO charter, artikel 15: Likviditation af zionistisk tilstedeværelse i "Palæstina"

15/9-2011: "Palæstinensiske flygtninge som bor i flygtningelejre indenfor den palæstinensiske stat, vil IKKE blive betragtet som borgere" Abdullah Abdullah, Daily Star Lebanon.

UNRWA: 1,8 mio. ud af Vestbredens og Gaza´s 3,9 mio. vil i så fald fortsat være statsløse i et nyt "palæstina"

I et Judenrein Palæstina, vel at mærke!

Velbekomme!

Jens Allan Jensen

@Lars Villumsen:
Det er korrekt, at udslettelsen af Israel stod på PLO's ønskeliste i mange år, men de ændrede siden 1988 kurs og det bør man respektere. Jvf. f.eks Abbas' tale til FN for nylig, hvor han netop respekterede Israels grænser af 1967.

Derimod vil den nuværende Israelsek regering ikke acceptere sine egne grænser af 1967, men kræver stadig mere 'lebensraum' på bekostning af de sagesløse palæstinensere. Dette skyldes den zionistiske race-ideologi, som Villumsen ikke kommenterer på.

At der findes racister blandt palæstinensere og arabere er også et faktum, men flertallet af palæstinensern bakker op omkring Abbas' ansøgning om anerkendelse af Palæstina bestående af den besatte Vestebred og Gaza (som om at jeg ikke vidste at Israel havde rømmet dette område, men de holder det stadig i et kvælergreb og udsulter befolkningen).

Med hensyn til terrorisme, så var det Israelske terrorgrupper; Ingyrn & Stern, som bragte terror til mellemøsten; bombeanslag med overfyldte markeder, bomber med busser i myldretiden, sprængning af hoteller. Altsammen noget som jødisk/israelske terrorister udførte efter 2. verdenskrig for først at tvinge de engelske mandat myndigheder ud og dernæste for at skræmme den opringelige befolkning; Palæstinenserne på flugt.

Det var først efter 1967 at Palæstinenserne selv svarede med terror mod Israel. Det er hyklerisk og mangel på respekt for den historiske sandhed kun at kritisere Palæstinenserne for brug af terror.

Henrik von Stijnbergen

"Derimod vil den nuværende Israelsek regering ikke acceptere sine egne grænser af 1967, men kræver stadig mere ‘lebensraum’ på bekostning af de sagesløse palæstinensere. Dette skyldes den zionistiske race-ideologi, som Villumsen ikke kommenterer på."

Din retorik er så plat og ulækker at jeg ikke gad at læse videre.

Henrik von Stijnbergen

Jødedommen er i øvrigt en tro, ikke en race eller ideologi.

Jens Allan Jensen

@Henrik von Stijnbergen:
Jeg har på intet tidspunkt udtalt mig omkring Jødedommen, som ganske rigtigt er en religion. Den opmærksomme læser vil vide, at jeg udtaler mig om Zionisme, som er en racistisk ideologi og det er faktisk vedtaget i FN.

Således kan man se at de Zioniske børnehaver indoktrinerer Israelske børn med racehad mod Palæstineserne - ligesom palæstinensiske børnehaver, som styres af Hamas, hjernevasker deres børn med anti-semitisme (jødehad).

Jens Allan Jensen

@Henrik von Stijnbergen:
Men rent faktisk den Israelske stat kraftigt støttet den fundamentalistiske Hamas bevægelse - inklusive oprettelsen af børnehaver, hvor de palæstinensiske børn indpodes med anti-semitisme. Derimod slog den Israelske stat hårdt ned på den sekulære Fatah bevægelse, når de eks. forsøgte at etablere skoler og børnehaver, som skulle give børn en sekulær opdragelse uden racehad.

Lars Villumsen

@Jens Allan Jensen

Kan vi være enige om følgende:

1) 1948: Zionisterne/Israel accepterer FN´s anbefaling i resolution 181(II) 1947 som opdeler det britiske mandatområde til et jødisk og arabisk område med Jerusalem som international by. 5 arabiske lande erklærer herefter krig og angriber Israel. Krigen ender med våbenhvile og Israel har besat mere terrirtorie end res. 181 gav dem. Et resultat af selvforsvar! Jordan besatte ulovligt Vestbreden og ingen lande (med undtagelse af Pakistan) anerkendte Vestbreden som Jordansk - heller ingen arabiske lande!

2) 1967: Ægypten, Syrien og Jordan (bakket op af USSR) puster sig igen op overfor Israel. Og det lykkes endda Ægypten at få FN´s generalsekretær U-Thant til trække FN´s sikkerhedsstyrke tilbage fra Sinai halvøen, ligesom de blokerer Tiran strædet (imod 1957-aftalen). Israel vandt som bekendt krigen og Israels tilstedeværelse i Vestbreden er således et resultat af selvforsvar. I øvrigt er Vestbreden ikke besat område, da det ikke tidligere har været suverænt landområde.

PLO og de arabiske stater har siden afslutiningen af WW1 været imod en jødisk stat og en to-deling af "Palæstina". Selvom to-delingen jo i praksis har fandt sted for mange år siden = 78% af det britisk mandat gik til Transjordanien, i.e. Jordan.

Nå, vi kommer nok ikke videre, men med din argumentation skulle Alsace-Lorrain vel også tilbage til Tyskland!

PS! Apropos 1988: I 1996 udtalte Arafat: "Vi eliminerer staten Israel og danner en ren palæstinensisk stat"

Jeg har en spådom. Hvis Danmark støtter den palæstinensiske stat ved at anerkende den, så vil Danmark blive ramt af den første egentlige terroraktion som straf.

Lyder det som et paradoks. Det gør det kun, hvis man ikke har gennemskuet 'krigen mod terror' og dens perverse omvendte logik.

Den zionistiske regering og dens lyssky organer har længe udført terroraktioner for at kunne iscenesætte sig selv og skræmme deres modstandere. Terror bliver begrundelsen for den offerrolle Israel har dyrket i alt for lang til. Det bliver også incitamentet til de umådelige summer af financiel støtte fra USA, dette rige lande får.

Jeg vil også vove den påstand, at Israel straffede Norge via Utøja. Folk er alt for fikserede på Breivik, og ser slet ikke sammenhængene. Norge støttede aktivt det samme, som Villy Søvndal nu lægger an til, de trak sig ud af Libyenkrigen, som også stank af USA-imperialisme og zionisme. Det samme med den ægyptiske pseudorevolution, der nu er endt med et nyt militærstyre.

Hvornår holder man op med at falde for det stupide og gennemskuelige - skulle man ellers tro - trick, at der skulle foregå nogensomhelst 'fredsproces' og at Israel på mindste måde er interesseret i en sådan. De har hele tiden gjort alt, der stod i deres magt for at sabottere den.

Det er som om hele verden - bortset fra den arabiske - har indgået en underligt pagt med løgnen, ved at lade som om, at de ikke ved det. Mange almindelige mennesker ved det. I en stor undersøgelse blandt 30.000 om bla. hvilken nation, der var den mest upopulære i verden kom Israel ind på en suveræn og skamfuld 1.-plads. USA kom ind på 4.-plads. Midt imellem var vistnok regimer, vi ikke bryder os om at være i stue med.

Hvis man så sammenligner med det to folkeslags selvforståelse er der en afgrund. De mener selv, at hele verden elsker dem. Amerikanerne, fordi de jo er så velmenende og åh-så-gerne vil frelse verden og bringe deres pragtfulde værdier til at nødlidende folk. Israelerne fordi hele verden jo har så ondt af dem og derfor sympati for deres uendelige lidelser.

Et meget godt eksempel på, at virkelighed og selvforståelse ikke altid stemmer overens. Nogen ville måske gå så langt som til at kalde det et psykopatisk træk. Eller neurotisk i det mindste. Eller paranoidt. Vælg selv.

Henrik von Stijnbergen

@Morten Hansen og Allan Jensen for den sags skyld.

Jeg syntes at jeres formuleringer bærer lidt præg af et had til Jødedommen, som her i palæstina debatten bliver luftet i god tro. Men jeres retorik ikke er bedre, end den som en ikke eksisterende zionistisk verdens sammensværgelse benytter sig af.

Jeg har boet i Tyskland i 15 år, og har deltaget i adskillige debatter i de Tyske medier. Dernede er mange på yderfjøjende nemlig enige om en ting. At det stadig er Zionisterne der er verdensfredens fjende nr, bakket op ad USA. Se nu at komme videre, eller bak jeres teorier op med nogle seriøse kilder.

Jakob Schmidt-Rasmussen

"Jeg vil også vove den påstand, at Israel straffede Norge via Utøja."!

Du er racist, for at sige det mildt...

Jens Allan Jensen

Altså, nu tar vi den for gud ved hvilken gang:
Jødedom er ikke lig med Zionisme og Zionisme ikke lig med Jødedom.

Jødedom er en religion, slet og ret.

Zionisme er derimod en politisk bevægelse og en racistisk ideologi, som hævder at kun jøder har ret til at bo i det 'hellige land', som svarer til hvad man i moderne tid betegner som; Israel, den besatte Vestbred, samt Gaza, samt et par 'bidder' mere.

Lars Villumsen

@Jens Allan Jensen

Enig, Jødedom er en religion.

Zionisme er en racistisk ideologi siger du!

Hmmm............. Af Israels ca. 7,2 mio indbyggere er ca. 20% israelske arabere!

Hvor mange arabiske israeler/jøder er bosat i dit utopiske wonderland af et utopiarabia?

My God!!

Stig Rasmussen

Morten Hansen:

Du har rent ud sagt knald i låget, hvorfor skriver du ikke inde på DNSAPs hjemmeside?

Jens Allan Jensen:

Hvad med at du læser lidt om zionisme inden du kommer med dine fordomme som du intet belæg har for? - du lyder lidt som Søren Espersen når han snakker om islam.
Zionisme nævner ikke på noget tidspunkt at det kun er jøder der har ret til at bo i Israel.

http://da.wikipedia.org/wiki/Zionisme

Jens Allan Jensen

Grunden til at der bor 20% (måske endda 22%) af den oprindelige Palæstinensiske befolkning i Israel er, at de Israelske beslutningtagere dengang valgte ikke at udrense dem. Desuden har jeg aldrig hævdet at alle Israelere er Zionister, men det er bosætterne så sandelig, og det er Israels nuværende regeringslder Netanyahu desværre også.

Hvis du spørger om Israelere som bor sammen med Palæstinensere, så kan jeg nævne Imira Hass. En journalist beretter om de horrible forhold som palæstinenserne lever under på den besatte Vestbred. Hun modtager ofte dødstrudsler, men godt nok aldrig fra sine Palæstinensiske naboer, men fra hendes forskruede landsmænd, som opfatter den besatte Vestbred som en 'befriet' del af Israel.

Og undertegnede er rent faktisk modtager af alle former for etnisk udrensning, uanset race og religion.

Jens Allan Jensen

@Stig Rasmussen:
udemærket pointe, der er desværre en tendens til at ordet 'Zionisme', ligesom f.eks: Facisme, bliver illagt alle mulige betydninger.

Men lad mig i denne forbindelse spørge:
Hvorledes skal man betegne en person, som har den grundholdning, at de jødiske Israelerne er bedre mennesker end Palæstinenserne, og har en hellig ret til at bo på den besatte Vestbred end den oprindelige befolkning; Palæstinenserne har. og som endvidere mener at jødernes hellige steder er mere hellige end Palæstinenserne.

Disse er for mig rendyrket racisme og religiøs chauvenisme. Hvis det ikke skulle vise sig at være Zionisme, så forklar mig venligst hvad det så er???

Lars Villumsen

@Jens Allan Jensen

!

Du er meget nyttig for dem der har behov for nyttige .......

I give up and rest my case.

Stig Rasmussen

Jens Allan Jensen, du bliver nødt til at skille tingene ad:

"Hvorledes skal man betegne en person, som har den grundholdning, at de jødiske Israelerne er bedre mennesker end Palæstinenserne."

Det er en simpel racist med overmenneskebegreber, det har intet med jødedom eller zionisme at gøre, men kan sagtens være en eller flere jøder der tror på dette, såsom (Avigdor Liebermann og i den anden ende, Raed Salah),ligesom racister findes i andre samfund, jøder er hverken bedre/værre på dette område.

", og har en hellig ret til at bo på den besatte Vestbred end den oprindelige befolkning; Palæstinenserne har."

Det andet relaterer sig til det religøse, ikke af det gør det mere charmerende, men det er igen ikke zionistisk betinget da zionisme er sekulært funderet Der findes rabbinere der fortolker dette helt fra at jøder ikke skal være i landet før Messias kommer til at alle palæstinensere skal smides ud.

" og som endvidere mener at jødernes hellige steder er mere hellige end Palæstinenserne."

Det er vist en grundholdning blandt alle religioner i verden at deres helligdomme er mere værd end andres.

Jens Allan Jensen

@Stig Rasmussen:
Udemærket svar, men lad mig lige understrege, at jeg taler om at Israelerne ikke respekterer Palæstinensernes hellige steder og afspærer dem adgang til dem. Dette er en mere alvorlig sag end blot trosforskelle.

Jens Allan Jensen

@Lars Villumsen:
Du er velkommen til at 'ræste din kasse', men svar mig venligst på følgende spørgsmål:

Hvor har du selv dine oplysninger fra?

Har du eksempelvis læst disse 2 bøger:
- Benny Morris: "The birth of the palestinian refugee problem, Revisited"
- Ilan Pappe: 'The ethnic cleansing of Palestine'

Der findes mange andre værker om konfliktens ophav, men disse er hovedværker og 'must-read'.

Der er ingen tvivl om at Israel begik etnisk udrensning af palæstinenserne, men der er tvivl om motiverne bag Israels handling: Var det en planlagt aktion, kaldet 'Plan Dalet' eller var det en ad-hoc løsning af et sikkerhedsproblem, hvor Israel risikerede at have et flertal af befolkningen som potentielle indre fjender.

Men der er til gengæld ingen undskydning for bagefter at begå historie-forfalskning og her er Israel klart skyldig.