Telegram

Vrede i Kina over vidner til kvæstet pige

Over en halv snes vidner så apatisk på, at lille pige lå hårdt såret i det sydlige Kina.
Telegram
18. oktober 2011 kl. 08:41

Over en halv snes forbipasserende ignorerede en lille pige på to år, der lå hårdt kvæstet i en gade i det sydlige Kina efter at være blevet kørt over to gange, skriver det officielle nyhedsbureau Xinhua.

Episoden, der er blevet dokumenteret med overvågningskameraer, har skabt voldsom harme på hjemmesider i Kinas sociale medier.

Billedoptagelser viser, at en række mennesker går forbi den lille pige ved navn Yue Yue, som først blev ramt af en varevogn og derefter af en lastbil uden for hendes familie forretning i byen Foshan.

Ifølge Xinhua var det en mand, som samlede affald, der til sidst kom pigen til undsætning og flyttede hende væk fra vejen og råbte om hjælp. Han blev imidlertid ignoreret af flere forretningsindehavere, før det omsider lykkedes ham at få sporet pigens mor, som hurtigt fik bragt datteren til et hospital. Pigen har ifølge talsmænd for hospitalet kun ringe chancer for at overleve og er tæt på at være hjernedød.

- Samfundet er alvorligt sygt. Selv hunde og katte kan man ikke behandle så hjerteløst, skriver en blogger på Sina Weibo, der er en kinesisk mikroblog magen til Twitter.

Andre bloggere fremfører, at en mand kom galt af sted og blev retsforfulgt, da han ville hjælpe en ældre kvinde efter en ulykke. Manden havde øjensynligt ikke forstået særlige regler på området.

Politiet har anholdt de to chauffører, som kørte pigen over.

/ritzau/AFP

Opdateret 18. oktober 2011 kl. 08:50

Marianne Rasmussen

Uanset det triste aspekt i denne historie, giver den - kombineret med nutidens medier og dokumentationsmuligheder - et skub til, at synet på at hjælpe medmennesker i nød ændres mange steder. Ikke mindst i mange af de lande, hvor man traditionelt har lært ikke at kere sig om andre end ens nærmeste familie, hvis man ellers vil hytte sit eget skind.

Sikke en verden vi efterhånden lever i, ethvert normalt menneske ville blive dybt rørt af denne historie, denne kyniske ligegladhed med andre menneskers ve og vel er nem at se når man tror at alle problemer skal løses med bomber og falske påstande om terror forsøg, vi bære alle sammen et ansvar for at verden ser ud som den gør. det nytter ikke at skubbe ansvaret fra os og sige det ikke er vores problem, folk kan starte her

Terrorstorm

http://video.google.com/videoplay?docid=-2287289656196868504

Endgame

http://www.youtube.com/watch?v=x-CrNlilZho

Mørkets lakajer

http://www.youtube.com/watch?v=9XjpoykANrw

Når vi alle ved sandheden så kan de den 1% ikke styre de 99% længere, viden er magt, vi skal løsrive os og lære at tænke selv.

Hvis indbyggerne i et stort og efterhånden ret tætbefolket land begynder at opføre sig som insekter kan det blive farligt.

Jeg har tidligere hørt om adfærd i busser o.lign. der tyder på en ret åbenlys fjendtlighed blandt folk, der ikke i forvejen har relationer.

I hvert fald ikke noget med at rejse sig for ældre damer og den slags.

@ Gorm

Indrømmet: det her er virkelig et yderst skræmmende eksempel på ligegyldighed, fremmedgjorthed og måske angst og m.m.

Jeg har heldigvis set eksempler på i DK, hvor folk bekymrede sig om nogen, der var kommet noget til. Men tro mig, det er langt fra altid, der er hjælp at hente - også i DK eller andre vestlige lande for den sags skyld!

Og hvad med den dame, der dødede foran løbende kamera på et US-hospital, hvor hun sad i et døgn på venteværelset, uden der var nogen, der tog sig af hende?

Hvad med hjemløse eller andre, der får lov til at falde om på gaden, ligge i kulden på Strøget, uden at nogen gør noget?

En undersøgelse i England viste, at folk stort set kun hjælper til, hvis 1. den forulykkede har pænt tøj på og 2. hvis der allerede er en anden, der hjælper. SÅ træder de andre også til...

Jeg tror, vi hver især må tænke over vores måde at forholde os over for andre mennesker på. Personlig mener jeg, før vi kan forvente, at mennesker hjælper en fremmed, vil det være nødvendig, at genfinde en grundlæggende samhørighedsfølelse som mennesker. Det kunne starte med at 'se' hinanden, at udvise en form for respekt for hinanden, at hilse på hinanden.

Og så videre derfra!

John Vedsegaard

Sådan er det også i Rusland, hjælper man en tilskadekommet person, eller bare tilkalder en ambulance, bliver man anholdt indtil myndighederne har fundet ud af hvad der i virkeligheden er sket, resultat alle afholder sig fra at hjælpe andre..

Nogle lande trænger til en kraftig oplæring i medmenneskelighed! Vores eget system er heller ikke perfekt i den retning, men alligevel noget af det bedste i verden.

@ John V:

Jeg kan forestille mig, at man i DK og alle mulige andre steder i verden også skal til rådighed for vidneudsagn og lign.

Desuden ved jeg ikke, hvor fantastisk det altsammen er herhjemme: Da jeg en gang for mange år tilbage prøvede at komme en mig ukendt kvinde til hjælp, der blev slået af en mand på et værtshus og efterfølgende selv blev skubbet m.v. gik jeg for at anmelde det til politiet dagen efter. Der fik jeg dog blot at vide, at jeg skulle passe på med, hvad jeg ville foretage mig, da JEG ellers ville blive meldt som deltager i et slagsmål!!!

Og da jeg en gang (også for mange år tilbage) ringede til en ambulance ang. en ældre mand, der lå på fortovet og jeg knapt nok kunne se, om han levede eller hvad, fik jeg at vide af lægen, at han 'jo blot var fuld'...

Ærlig talt, jeg kan ikke se de aspekter, der gør vores system til 'noget af det bedste i verden.'

Michelle Poulsen

Vi er for mange mennesker i verden og vore hjerner er slet ikke udviklet til at leve i så store flokke som vi gør i storbyerne. Vi burde gøre meget mere for at nedbringe antallet af mennesker på denne planet, og dermed sørge for at sådanne tragiske tendenser kan minimeres.

@britta.

Hvis du fortæller politiet at du blot har hjulpet og intet set lader de dig gå. Det er også sjældent de beder om navn og CPR.

I øvrigt er der en paragraf i straffeloven du kan dømmes efter, hvis du ikke hjælper. Det er godt nok sjældent den benyttes, men den er der altså.

Flemming Adelskov

Jeg er p.t. i Kina og har baade paa CNN og kinesiske medier fulgt historien. Gorm Petersen generalisering og sammenligning med at kineserne skulle have empati som insekter hvor GP samtidig henvise til betaenksomhed i Danmark, er et andet skraemmende eksempel paa gennralisering. Kinesere er lige saa forfaerdede over det haendte og de ansvarlige er mere end taget i skole. Jeg har fundet megen venlighed og hjaelpsomhed i Kina de 3 aar jeg har boet her og de over 100 gange jeg har kommet her.