Dansker anmeldt for hærværk i antikke Rom

En dansk gymnasieelev er blevet anmeldt for at smadre en uerstattelig sten i det antikke Rom i Italien.
4. november 2011 kl. 20:04Opdateret 4. november 2011 kl. 20:20

En dansk gymnasieelev er blevet anmeldt for hærværk under en studietur i Rom, fordi han angiveligt med vilje smadrede en uerstattelig sten på den centrale plads i det antikke Rom, Forum Romanum.

Det skriver den italienske avisen La Repubblica ifølge tv2.dk.

Ifølge avisen løftede drengen en tung sten for at vise sig for sine venner, og lod den efterfølgende falde mod jorden, så den gik i stykker og samtidig ridsede en anden antik sten.

Stenen kan dateres tilbage til de første århundreder efter Kristi fødsel og er uvurderlig for Rom. Ifølge avisen har den danske gymnasieelev ødelagt for omkring 7.000 euro - cirka 52.000 danske kroner.

Han er blevet anmeldt for episoden.

Den danske konsul i Italien Dennis Blicher bekræfter avisens oplysninger over for tv2.dk, men har ikke yderligere kommentarer.

- Jeg kan bekræfte, at vi har ydet konsulær bistand til en person i forbindelse med Forum Romanum. Men desværre kan jeg ikke udtale mig i personsager, siger Dennis Blicher.

Forum Romanum blev grundlagt mange 100 år før Kristus og var i cirka 1000 år centrum for det religiøse, politiske, juridiske og sociale liv i Romerriget.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

måske kan der findes en lignende sten, men det vil nok blive noget som kunne minde om et sisyfos-arbejde, at forsøge at finde en sådan sten.

Poul Christensen

"Forum Romanum blev grundlagt mange 100 år før Kristus og var i cirka 1000 år centrum for det religiøse, politiske, juridiske og sociale liv i Romerriget."

- Der var en journalist der ikke lige gad læse op på sin historie..

forfærdelig kombi, TV generationen og alkohol, men nu er der vel plads til at opføre en statue af deres elskede leder, Silvio B., i t-shirt med pandebånd

Nic Pedersen:

"Hvis stenen er uerstattelig, hvorfor koster den så kun 7000 Euro?"

Alting har sin pris i Italien, selv uerstattelige ting. (Dette ikke sagt som støtte til snotungen, som absolut fuldt ud fortjener sin straf, det er blot en kommentar til de, om man så må sige, italienske tilstande i Italien).

Michael Kongstad Nielsen

To ideer til sagen:

Lad være med at trampe på kulturearven. Tramp i det hele taget ikke på egne rødder.

TV2: find nogle mere væsentlige nyheder.

Hvad kom vores hjemlige snotunge, der lavede graffitti på Jellingstenen egentlig til at bløde, hvis der er nogen, der ved det?

"Dansker anmeldt for hærværk i antikke Rom"

Nu er der jo (hvis man skal stole på overskriften) tale om en op mod totusind år gammel sag, så mon ikke forældelsesfristen træder i kraft......

Nu er der jo (hvis man skal stole på overskriften) tale om en op mod totusind år gammel sag

-------------

det næste bliver vel en anmeldelse for at være ikke-catolic ?