Telegram

Markant færre får fast ophold i Danmark

Antallet af permanente opholdstilladelser styrtdykker. Det var ikke hensigten, siger Dansk Folkeparti.
Telegram
25. november 2011 kl. 01:54

Antallet af personer, der får permanent opholdstilladelse i Danmark, falder dramatisk.

Det viser nye tal fra Udlændingeservice under Justitsministeriet, skriver Berlingske.

Frem til 30. september i år har Udlændingeservice udstedt 525 permanente opholdstilladelser mod 1796 i samme periode sidste år. Det er et fald på over 70 procent. Til sammenligning er antallet af afslag steget fra 1486 til 2449.

Det markante skifte falder tidsmæssigt sammen med pointsystemet for permanent opholdstilladelse, der blev indført i 2010 af VK-regeringen og Dansk Folkeparti.

Pointsystemet strammede blandt andet kravene til danskkundskaber, job og aktivt medborgerskab i for eksempel foreningslivet.

Peter Skaarup, næstformand i Dansk Folkeparti, erkender, at det ikke var hovedformålet med loven at få antallet af permanente opholdstilladelser til at styrtdykke.

- Det var for at få folk til at bidrage til det danske samfund. Jeg tror, at tallene vil stige, efterhånden som folk begynder at kunne opfylde for eksempel kravene til erhvervserfaring, siger han til Berlingske.

Venstres integrationsordfører Inger Støjberg afviser, at pointsystemet virker mod hensigten:

- Meningen var, at vi skulle få udlændinge til Danmark, der kunne og ville bidrage til det danske samfund, og tallene viser jo soleklart, at mange udlændinge ikke har opfyldt de krav, siger hun til Berlingske.

Den ny regering har i regeringsgrundlaget varslet en afskaffelse af pointsystemet. Justitsminister Morten Bødskov (S) vil dog ikke garantere, at flere udlændinge vil få permanent opholdstilladelse.

- Når lovkataloget fremlægges i næste uge, vil man se, hvordan og hvornår regeringen udmønter området, siger Morgen Bødskov til Berlingske.

/ritzau/

Opdateret 25. november 2011 kl. 02:00

Det kan da ikke være rigtigt, som der står i artiklen; at det land, der hver måned står med hånden fremme for at modtage min skat, men i øvrigt ikke vil give mig stemmeret, nu også kræver danskkundskaber, job og aktivt medborgerskab i foreningsliv for at yde opholdstilladelse. Det er jo fuldstændig sygt.

Og hvis man desuden ser på, hvordan f.eks. Tyskland og Sverige, med rigtigt mange flygtninge/indvandere, glider ovenpå i krisen, så er det da også helt ulmindelig ubegavet krav. Man kan næsten sige landsskadeligt.

Inger Støjberg afslører endnu engang sin grænseløse uvidenden eller alternativt vilje til at manipulere groft med danskerne.

Permanente opholdstilladelse handler ikke om at "få udlændinge til Danmark". Det handler om, hvilke livsvilkår, man tilbyder udlændinge, der fuldt lovligt har boet i Danmark i mange år.

Dem, der søger nu, har for det meste boet her i 7 år og kom altså hertil under regler, som Inger Støjbergs parti selv har fastsat.

Ud fra dette nyhedstelegram må man noget overraskende konkludere, at Venstre nu har overhalet Dansk Folkeparti højre om, idet Peter Skaarup fremstår som væsentligt mere moderat og fornuftig i sine udtalelser end Inger Støjberg.