Telegram

Fogh gik tidligt efter Nato-topposten

Fogh havde dårlig nok vundet valget i 2007, før han bad Bush om støtte til at blive Nato's generalsekretær.
Telegram
16. december 2011 kl. 11:46

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gik tidligere end hidtil antaget efter at blive generalsekretær for Nato.

En ny rapport fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) beskriver, hvordan Anders Fogh Rasmussen få måneder efter valgsejren i november 2007 bad den daværende amerikanske præsident George W. Bush om støtte i sit forsøg på at blive forsvarsalliancens næste generalsekretær.

- En amerikansk diplomat med indgående kendskab til forholdet mellem Danmark og USA under Fogh/Bush fortalte, at Det Hvide Hus første gang hørte om Foghs ønske om at blive generalsekretær under den danske statsministers besøg i præsidentens private bolig i Crawford, Texas, i februar 2008.

Sådan hedder det i rapporten "Hvad fik Danmark ud af det? Krigene i Irak, Afghanistan og forholdet til Washington".

Rapporten er baseret på en række interviews med højtstående danske og amerikanske diplomater.

- Fogh havde luftet sit ønske for den amerikanske præsident under en privat køretur, hvor han ved samme lejlighed havde bedt om USA's opbakning til sit kandidatur. Det havde han fået, hedder det videre i rapporten.

Biografien "Præsidenten: Foghs Danmark 2001-2009" har tidligere beskrevet, at Anders Fogh Rasmussen kort efter folketingsvalget orienterede sine betroede topembedsmænd i Statsministeriet - de såkaldte "operationelle" medarbejdere - om, at han ville væk fra landet og videre i sin karriere.

Men det er første gang, at det afsløres, at den daværende statsminister lige fra starten havde øjnene rettet mod Natos toppost.

Alligevel afviste Anders Fogh Rasmussen helt frem til ugerne op til det afgørende Nato-topmøde i april 2009 kategorisk rygterne om, at han var aktiv jobsøgende, ligesom han forsøgte at overbevise vælgerne om, at det eneste, han var kandidat til, var endnu en periode som dansk statsminister.

/ritzau/

Opdateret 16. december 2011 kl. 11:55

Fyrens seneste bedrag ... han gik til valg vel vidende at vælgernes gunst skulle benyttet til noget helt andet end det vælgerne troede.

En rigtig guttermand !

Heinrich R. Jørgensen

Så meget for "kontraktpolitik".

løftebrud... kaldes det vel..?

Vel bare endnu et udtryk for kreativ bogføring ...

jens peter hansen

Fogh gik efter statsministerposten da han var dreng og har sikkert sigtet højere da han fik den post. Og hvad så ???

Endnu én i hans lange række af løgne.

Heinrich R. Jørgensen

Det hedder: vælgerbedrag.

At søge et tillidshverv, med falske begrundelser og med skjulte intentioner, og med hensigt om misbrug af den viste tillid til egennyttige formål og til magtfordrejning.

Der er tale om bevidst vildledning. Det er usselt.

Spørgsmålet er vel, hvor meget afpresning Fogh blev udsat for af Bush, for at fastholde sit kandidatur i resten af hans statsministerperiode?

Hvor mange danske love blev til, eller blev påvirket i deres indhold, for at sikre Foghs private karriere?

Det må da ikke mindst bekymre Søren Pind &Co, som jo er selverklærede væbnere for dansk politiks upåvirkelighed overfor fremmede nationers interesser?!

The Prince

Hvor mange unge danske mænds liv gik til, for at opfylde AFRs amibitioner?

/O

@Jens Peter Hansen:

Det potentielle problem består i at Fogh måske har sat sine egne interesser over statens. Dvs. ført krig for at stille sig godt som kandidat til nato posten og ikke fordi det var det rigtige for Danmark.

Rolig nu, manden har helt konsekvent dyrket falskhed i hele sin politiske karriere. Jeg håber meget at juridiske begavelser "lægger i ovnen" til hans tilbagevenden til Danmark, for hvis nogen fortjener en straf er det da ham. Straf kan ikke være forbeholdt franske eks-præsidenter..
Det ville da være pinligt, hvis et flertal beslutter at holde hånden over AFR og overlade den moralske dom til fremtidens historieskrivere

Jeg er ret ligeglad med hvornår Fogh fik ideen om at blive generalsekretær for NATO

Jeg er mere spændt på, hvad han nu går og planlægger som næste punkt i sin karriere - formand for EU-Kommisssionen eller noget andet "dyrt" ? - generalsekretære for FN ? - der er flere muligheder, som bookmakerne hen ad vejen kan tilbyde de spille-glade.

Egentlig tror jeg heller ikke , at vores nuværende (internationalt velorienterede) statsminister til sin tid vil være fremmed for en god udlandspost ?

Jo flere danskere på udenlandske top-poster jo bedre for Danmark og for dansk indflydelse..

Jan Aage Jeppesen

Jeg tror Fogh kan slå Helle, hvis man vender hjem igen til andegården, der tydeligvis mangler en leder med internationalt format. ;-)

John Houbo Pedersen

Retrospektivt må man vel sige: Løgn og bedrag havde gode vilkår under den tidligere regering, men vi må vel se hvad kommisionen kommer frem til

Martin Haastrup

Forstå Foghs flugt : Her er ikke noget at komme efter.

Pilli Villi Søvngal på sin overgalantiske sturdierejse bedyrer iflg artkl. på pol.dk overfor Killeri Klinton at 'HAN (også) er klar til at føre krig med GRU.S.A.'

Her ER bare ikke noget somhelst at komme
efter mere!

Jan Aage Jeppesen

Ellen Rosted kalder Fogh 'en reptil i ulveklæder' og konkluderer:

"Anders Fogh Rasmussen orienterede sine betroede topembedsmænd i Statsministeriet om, at han ville væk fra landet og videre i sin karriere.

Departementschefen burde øjeblikkeligt have foranstaltet en rigsretssag, da Fogh havde afsløret sin intention om at begå landsforræderi."

Gad vist hvorfor Jens Otto Krag - man har et standpunkt til man tar' et nyt - ikke blev stillet for en Rigsret da han løb af pladsen efter at have solgt ud af landets suverænitet til EF, hvorefter han helligede sig kunstneriske sysler i udkantsdanmark. ;-)

Grethe Preisler

Semper Fidelis (en aftale er en aftale) står der på Anders Fogh Rasmussens våbenskjold.

Man kan vel ikke bebrejde manden, at han er forblevet tro mod sin ungdoms idealer: "Noget for noget" og "Enhver er sin egen lykkes smed".

Networking er som bekendt en integreret del af neoliberalisternes karrierestrategi.

Foghs internationale rolle kommer ikke til at gå let i glemmebogen:

- Denne 8 minutters montage indeholder klip fra mange af de videoer der er blevet bortcensureret fra Youtube:

Yes, can, Libya:

http://tu.tv/videos/yo-si-puedo-libia

Ikke den store nyhed for deltagerne på Informations debat, vi har gennemskuet manden for lang tid siden.

Politikerlede.!

Det første der vælder op i mig, når jeg læser dette Ritzau-telegram - er politikerlede.
Man påberåber sig de højere magter.:

-Giv mig politikere jeg kan stole på.!

HVis ikke det er muligt, så dog bare politikere der vil erkende deres løgne og spin.!
Er det heller ikke muligt, hvad fanden er der så tilbage af håb.!

"Men det er første gang, at det afsløres, at den daværende statsminister lige fra starten havde øjnene rettet mod Natos toppost".

Af Mylenberg og Steensbecks bog "Præsidenten" fremgår det, at Fogh først gik efter en toppost i EU, Kommissionsformand eller formand for Det Europæiske Råd, Merkel spurgte ham "Har du bestemt dig?", men da Fogh fandt indholdet i EU-præsidentposten uklart, valgte han EU fra.

Jeg kan ikke citere fra bogen, da jeg ikke har den lige nu :-)

Misbrug af sprog kan føre én langt, nogle ender i et hul, andre på magtens trone.

Kan tilføje at Anders Fogh Rasmussen ikke i beg. var USA's foretrukne kandidat.

Nej måske nok, men han var aktiv jobsøgende, samtidig med at han forsøgte at overbevise medierne om, at det eneste han var kandidat til, var endnu en periode som dansk statsminister.

jens peter hansen

Det potentielle problem består i at Fogh måske har sat sine egne interesser over statens. Dvs. ført krig for at stille sig godt som kandidat til nato posten og ikke fordi det var det rigtige for Danmark.

Skrives der. Ja alt er muligt. Det kunne også tænkes at Thorning-Schmiidt i virkeligheden er agent for et foretagende, der har til hensigt at køre socialdemokraterne tilbage til tiden før 1. verdenskrig og Villy Søvndal i virkeligheden er plantet for at smadre SF og Lund Poulsen er agent for et netværk der ønsker at banke Venstre tiulbage til naturlig størrelse.
Jeg tror Fogh har drømt om jobbet lige siden han hakkede roer i på Viborgegnen.

Og hvis det ikke havde været fordi vi har 2 mere eller mindre Venstreorienterede nyhedskanaler, TV2 og DR1, så ville vi i dag have haft en ny Ole Sohn-sag, angående " upræcise " svar til medierne.

At Danmarks deltagelse side om side med USA og Stor Britanien i krigene i Irak og Afghanistan, med de dertil umenneskelige følger for lokalbefolkningerne såvel som for soldaterne, skulle gøde jorden for at Anders Fogh kunne få sig en international toppost, er så lysnede klar, at man blændes og efterlades tilbage med sviende øjne og et rystet sind.

Ja, selv ultramørke solbriller vil næppe kunne dæmpe meget af den egoisme og kynisme der stilles til skue, og som i al sin gru afslører, at dem som mistede livet og dem som mistede førligheden, ikke gjorde det for skabe en bedre fremtid for iraker og afghanerne, men derimod gjorde det for at skabe en bedre fremtid for Anders Fogh.

Meget sjovt, at jeg skrev ovenstående kommentar omkring Anders Fogh Rasmussen, samtidig med at Jyllands-Posten var igang med at genoptage deres Ole Sohn-sag.

Og når han så er færdig med at husere i OTAN, daffer manden sikkert af til USA, over til sønneke og vennerne, så kan vi jo prøve og få ham udleveret derfra ...

Sider