Telegram

Jacob Winther fastholder sin uskyld

Søren Gades tidligere spindoktor afviser igen at være manden, der lækkede følsomme militære oplysninger.
Telegram
13. december 2011 kl. 08:15

Tidligere spindoktor Jacob Winther fastholder, at han ikke er manden bag lækagen om danske jægersoldaters udsendelse til Irak.

Det skriver han i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

- Som tidligere sigtet i sagen har jeg haft mulighed for at gennemgå hele politiets sag, og hæfter mig blandet andet ved, at chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste udførligt beskriver omstændighederne, da oplysningerne kom frem til journalisterne under en briefing i Irak. En rejse jeg ikke selv deltog i, siger Jacob Winther.

Ekstra Bladet har fået fat i en lydfil, hvor Winther bliver udpeget som kilde til de følsomme oplysninger.

Indholdet af lydfilen vil Ekstra Bladet lægge ud på sin hjemmeside klokken 12 tirsdag.

- Jeg har ikke hørt den omtalte lydfil, men Ekstra Bladet har overfor mig oplyst, at dens indhold stemmer overens med den vidne erklæring, Guldbrandsens har givet til Københavns Politi for 1½ år siden, og dermed er der ikke noget nyt i sagen, siger Jacob Winther og understreger:

- Jeg fastholder, at jeg ikke er kilde til oplysningerne.

Omkring klokken 10 vil Københavns Politi udsende en pressemeddelelse om de nye oplysninger i den ellers afsluttede sag.

/ritzau/

Opdateret 13. december 2011 kl. 08:55

Jeg kan høre det for mig.

Lillelars: "Vi fra Venstres side har fuld tillid til Jacob Winther. Politiet har jo allerede foretaget en grundig undersøgelse og de kunne intet finde på ham. Dette er intet andet en regeringens forsøg på at trække opmærksomheded væk fra deres egne utallige fadæser. Og så har jeg iøvrigt ikke flere kommentarer"

Winther, som gudhjælpemig nu er ansat som 'kommunikationschef' i Danske Regioner, gør måske regning uden vært - for nok er lydfilen næppe bevis for noget, men det må alt andet lige styrke indicierne at det formentligt kan bevises at Guldbrandsen (som måtte tåle endnu en tilsvining i den borgerlige presse (dvs. stort set hele den danske presse)) talte sandt.

Og så skal vi huske Plummer, that bummer. Michael Christiansens gyldne dukkedreng.

Men Bo det er jo det eneste Vænstre efterhånden kan sige uden at lyve!

For selvfølgelig har de fuld tillid til sine spindoktorer. De har jo indtil nu handlet loyalt og fulgt alle ordrer om at udføre det beskidte arbejde. Spindoktorerne er oven i købet villige til at tage hele skraldet. Hvis det ikke skaber tillid så ved jeg ikke hvad gør.

Jacob Winther var fuld, da han lækkede :)

Og så sidder han gudhjælpemig stadig i det offentlige i en høj stilling!!? Man skulle fandme tro de var idioter.

Hvorfor er der ingen der spørger, hvem der har optaget samtalen?

OK, glem mit spørgsmål ...

Daværende DR-journalist Nils Giversen optog et interview på en lydfil, hvor TV 2’s journalist Rasmus Tantholdt tilkendegiver, at Jacob Winther er kilden.

DR’s daværende generaldirektør, Kenneth Plummer, beholdt et eksemplar af lydfilen i en boks, og hans efterfølger, generaldirektør Maria Rørbye Rønn, vil heller ikke udlevere lydfilen.

Så må det vel være Plummer eller Rørbye, der har lækket samtalen til EB ..

Bjarne Bisgaard Jensen

Om ikke andet så står det nu lysende klart at der eksisterer en indspisthed og noget fordækt "kammerateri" mellem den tidligere regering og den toneangivende presse, hvor de journalister som kunne komme ind i varmen hos ministrene og deres doktorer tilsyneladende var parat til at betale en endog høj pris på deres faglighed og renomme - det glemmer vi ikke,