Der er nok frisk nytårstorsk til alle

Der kommer få Nordsøtorsk på nytårsbordene, men mange fra Østersøen. Men der vil være torsk nok til alle.
30. december 2011 kl. 08:00Opdateret 30. december 2011 kl. 08:05

Den friskfangede Nytårstorsk ser ud til at være reddet trods de seneste dages dårlige fiskevejr.

Det har blæst for meget i Nordsøen til, at ret mange af de små kystfiskerbåde har været ude af havnen. Men der ser ud til at blive landet torsk nok fra Østersøen til, at alle, som ellers vil, kan få friskfanget torsk på bordet nytårsaften.

Det skønner auktionsmester Sten Rønn Steen fra Danske Fiskeauktioner, der dækker vestkysthavnene i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande.

- Der har ikke været de store landinger. Vi har lidt dårligt vejr i Nordsøen, og de både, der har været ude, har haft halvdårligt fiskeri. Så de fleste nytårstorsk vil i år komme fra Østersøen.

- Jeg tror dog, der vil være torsk nok til alle, der vil have dem, siger auktionsmesteren.

Han oplyser, at der torsdag blev landet 3000 kilo Nordsøtorsk i Thyborøn, men at auktionshuset ikke regner med at få nogen torsk overhovedet fredag.

Til gengæld har auktionen i Hvide Sande fået tilført 60.000-70.000 kilo Østersøtorsk.

Det mærkes hos Fiskerikajen, der har butikker i Rungsted Havn og Torvehallerne i København. Her melder Ina Collin forud for de helt store salgsdage fredag-lørdag, at der er rigeligt med torsk fra Øresund.

Men det kniber mere med Nordsøtorsken:

- Vi købte, det der var sidste gang. Og vi gør alt for at få alt det hjem, som vi skal bruge. Vi håber, at der er torsk nok, siger hun.

I Vejle melder Rasmus Jørgensen fra Ratatouille (det tidligere Fiskehuset), at butikken har Nordsøtorsk nok.

Fiskerikajen sælger hele Nordsøtorsk for 180 kroner per kilo og Østersøtorsk uden hoved og hale for 95 kroner per kilo.

Ratatouille sælger hele Nordsøtorsk for 140 kroner per kilo. På fiskeauktionen i Thyborøn fik Nordsøtorsken hammerslag ved 80 kroner per kilo.

Nordsøtorsk er generelt større end Østersøtorsk.

- Nordsøtorsk regnes for finere og er de mest efterspurgte. Man siger, at der er lidt mere væde i Østersøtorsk, så de er knap så fast i kødet. Men det kan være svært at smage forskel, hvis man ikke er kender, siger Sten Rønn Steen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu