Troels Lund Poulsen hyrer stjerneadvokat

Advokat Karoly Németh bliver bisidder for Troels Lund Poulsen, når en kommission skal undersøge skattesagen.
9. december 2011 kl. 10:29Opdateret 9. december 2011 kl. 11:20

Det bliver nogle af landets tungeste advokatdrenge, der skal omgive nøglepersonerne i anklagerne om udlevering af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skattepapirer.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) oplyser i en pressemeddelelse til Ritzau, at han har hyret den kendte advokat Karoly Németh som bisidder, når undersøgelseskommissionen i skattesagen går i gang med sit arbejde.

- Jeg er glad for, at advokat Karoly Németh har påtaget sig hvervet som bisidder, og jeg ser nu frem til, at undersøgelseskommissionen påbegynder sit arbejde, siger Troels Lund Poulsen.

- Advokat Karoly Németh har betydelig erfaring i relation til undersøgelseskommissioner - såvel som udspørger og som bisidder - og regnes blandt de førende procesadvokater i Danmark, siger han.

Tidligere på ugen kunne Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor Peter Arnfeldt fortælle, at han har hyret stjerneadvokat Henrik Stagetorn.

På Stagetorns CV står blandt andet et forsvar for Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte og faderen til den misbrugte pige fra Tønder.

Karoly Némeths liste af tidligere klienter lader dog ikke noget tilbage i den forbindelse. Németh har blandt andet forsvaret islamkritikeren Lars Hedegaard og Dansk Folkepartis Jesper Langballe i deres respektive racismesager.

Desuden har han været advokat for den dopingdømte cykelrytter Michael Rasmussen og den voldsdømte fodboldmålmand Arek Onyszko.

Troels Lund Poulsen har som følge af sagen taget orlov fra Folketinget, mens Peter Arnfeldt er anmeldt til politiet for lækagen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man må forbavses.

En advokat for at forsvarer en politiker, der måske har forbrudt sig mod folkestyrets regler.

Hellige Amerika her kommer vi fra Danmark sørme også.

Grethe Preisler

Vær nu lidt rimelige over for Troels Lund Poulsen,

Er der noget odiøst i at han hyrer en advokat at læne sit hoved til, når han skal afgive forklaring for undersøgelseskommissionen om lækagesagen og hans tidligere spindoktors andel i samme?

Den arme venneløse mand har jo allerede fået silkesnoren af sine partifæller og sin sortsnakkende partiformand. Så hvis nogen har brug for en bisidder, når afhøringen af vidner i lækagesagen går i gang, må det da være ham.

Gud mildner luften over de klippede får, der er allerede gået Michael Jackson i den. TV2 news, venstres forlængede presseafdeling lugter guld.

Kan nu godt forstå hovedpersonerne har været hurtigt ude mht. at få kvalificeret advokatbistand, sagen kan hurtigt udvikle sig til, at mange vil få brug for bistand! Også her er det først til mølle princippet der gælder...

Heinrich R. Jørgensen

Jeg havde nu hellere set Karoly Nemeth i rollen som udspørger ;-)

Interessant, at Peter Arnfeldt vælger Henrik Stagetorn fra advokatfirmaet Stagetorn Wenzel Lund Poulsen, som advokat.

Er der en familiær relation mellem advokat Jakob Lund Poulsen, og Trolle?

Trolle har i øvrigt tidligere være assistent for Venstres pressechef, Michael Kristiansen. Det åbner for et vist perspektiv for mandens bekendtskabskreds, og tankesæt.

Hvis ministre nu skal have advokatbistand til at klare de politiske ærter, hvad skal vi så med politikere og ministre?

Man ser det for sig en minister har to medierådgivere og en topadvokat til at rådgive sig.

Jeg menernu at den lille tlp er et skvat og en skændsel for sin minsterpost. Lad ham endelig få snor på og blive væk fra folketinget, når han nu ikke engang kan være mand nok til at passe sit arbejde, når han netop ikke mener, at han har gjort noget forkert.

De kan tage alle de advokater de vil.
I politik er juridisk skyld eller uskyld et ligegyldigt tema. Det er langt vigtigere at vi fortsætter folkedomstolens moralske fordømmelse af at VKO, Fogh, Løkke osv. har medført at det OVERHOVEDET er kommet så vidt!
De har jo fra deres side ikke været sene til - uanset det substantielle eller juridiske indhold i sager - at råbe svindler, løgner, landsforræder efter politiske modspillere.
Disse sager klæber til Venstre, Konservbative og Dansk Folkeparti, som er de politiske kræfter, der har styret landet hen i suppedasen.
At sagen er lækket er et faktum, at Sass' sag blev lækket er et faktum. At møder uden berettigelse er afholdt er et faktum. At ombudsmanden blev forholdt oplysninger er et faktum.
Det er hamrende ligegyldigt, hvilke enkeltpersoner der gjorde det. 10 års regering placerer entydigt ansvaret for DET MILJØ, hvor disse ting blev mulige.
VKO følte sig så magtfuldkomne som en ren kopi af Erich Honecker: De købte og bestilte grænsebomme førend forslaget var fremsat.

Bjarne Bisgaard Jensen

Vi må alle håbe at der findes en formand for komissionen som har de n...... der skal til for at dette ikke udvikler sig til et juridisk spilfægteri, hvor essensen går tabt. Det det sgu for alvorligt til