Telegram

Syriske oprørere tager iranere til fange

De syriske oprørere pågriber fem iranske revolutionsgardister i byen Homs, siger oberst for oprørshær.
Telegram
28. januar 2012 kl. 10:18

Syriske oprørere har taget syv iranere til fange, heriblandt fem militærfolk, siger den næstkommanderende for Syriens Frie Hær, oberst Malek al-Kurdi.

Iranerne blev anholdt i byen Homs, der har været skueplads for nogle af de hårdeste sammenstød mellem demonstranter og den syriske hær, siger Kurdi til avisen Asharq Al Awsat.

Obersten, der er afhopper fra den syriske hær, fortæller, at fem af de anholdte er militære eksperter fra den iranske revolutionsgarde. De to sidste er civile.

Han gør ikke rede for, hvor iranerne befinder sig nu, eller hvad oprørerne vil gøre ved dem.

Det iranske nyhedsbureau Irna skrev torsdag, at 11 iranske pilgrimme er blevet bortført i Syrien.

Den syriske opposition beskylder Iran for at støtte præsident Bashar al-Assad og hans regime i Damaskus.

/ritzau/dpa

Opdateret 28. januar 2012 kl. 10:30

Arash Shariar

There you go... Disse så fredelige oprørs styrker der ikke kunne finde på at gøre en flue fortræd og slet ikke at slå sikkerheds styrker ihjel, eller på nogen måde sætte selvmordsbomber i Damaskus, tager iranere til "fange". (Ja ikke "kidnappe", for det er hvad vores "fjender" gør, vi og vores allierede "fanger" kun.)

Ahh endnu en bevis på hvordan vestlig indflydelse intervenere i endnu en arabisk stat og skaber kaos og ustabilitet. Ja faktisk elsker vi i vesten disse syrier, det er DERFOR vi skaber kaos og død i deres land... Præcis som i Libyen.

Desuden er det da opløftende at terrorist gruppen der har kidnappet Iranerne har bare lidt selvrespekt fore deres arbejde at de indrømmer iranerne er civile.

Michael Guderup

Teokratiets mand er fluks på pletten, når der bare er det mindste optræk til negativ omtale af styret der hænger bøsser i kraner.

Og som altid er det hele vestens skyld.

John Houbo Pedersen

Man må håbe PET læser information, og har bedre efterretninger end vi kan have.

Mansour Heydari

De 11 fanger er pilgrimme, på vej til et helligt sted i Syrien, sammen med mange andre iranere i en bus. De blev udplukket og bortført af terroristerne. For at overbevise de vestlige journalister at fangerne var iranske militære folk, viste terroristerne en af fangernes kort, der skulle dokumentere hans tilknytning til iransk Revolutionsgarden. Men kortet er blot et bevis for at manden har tjent sin værnepligt (et kort man får i Iran ved afslutningen af sin 2-års militærtjeneste).
Hykleriet omkring Syrien har ingen grænser i vestlige medier!

Arash Shariar

Michael Guderup

Du har åbenbart ikke noget meningsfuldt at sige? Its okay i forgive you and your stupidity. :)

John Houbo Pedersen

Jeg er skam sikker på at PET har undersøgt mig. :) Og måske stadigvæk gør?

Men det er egentlig også her hvor vores tanker står i kontrast. Hvor jeg mener at vi ikke behøvede at leve i en samfund hvor pga mine pacifistiske ytringer om nul krig, drab og interventioner uden for vores grænser skulle gøre mig en kandidat til overvågning af PET. Hvorimod havde jeg set at folk som dig der prædiker for præcis krig, drab og interventioner over alt i verden for kandidater der var samfunds skadelige.

Jeg forstår ikke hvad i lærte i de 9 år i gik i folkeskole? Selv små børn ved at de skal argumentere for deres tanker og holdninger, hvor går det galt med jer?

I hvilken omgangskreds eller i hvilket liv er det meningsfyldt at hoppe ud som en trold og påstå noget for så at løbe ned i sin hul for at gemme sig igen??

Hmm ærligt kan jeg ikke se hvordan min øverste kommentar har noget som helst med teokratier og andet eksotisk at gøre. Det havde mere noget med DK, medierne og Syrien at gøre. :) hmm underligt..

Arash Shariar

Michael Guderup og John Houbo Pedersen

Jeg har lige fået en genial ide, og vil gerne vide hvad i synes om det?

Da Iran er en så interessant og vigtig stat at alle i verden venter spændt på nyheder mht Iran, og derfor vi kan være sikre på at medierne vil publicere en masse telegrammer osv om Iran, tænkte jeg at jeg ville blive omvendt til at besidde samme tankegang som jer. Hvad siger i til det?

Jeg vil i de næste telegrammer og artikler om Iran kommentere på samme måde som jer. Mon ikke vi så kunne blive venner? Jeg er i gang med en personlig charme offensiv for tiden. Tag det som, "bare fordi jeg kan" ideologi.

Hvad synes i om tanken? Kan jeg få smidt min titel som "teokratiets mand" bort? Og måske få en... ja hvilken titel ville jeg få? Kan jeg smide min historie bort og søge nye græsgange?

Jeg synes det kunne være en sjov gimmick, og måske ændre ved vores tankegang mht at smide folk i kasser. :)

Anders Sørensen

@ Hedari: Mon ikke oprørerne behandler den nævnt iraner med tilknytning til Revolutionsgarden mere humant, end hvordan Iran selv vil behandler den iransk-amerikaner, der tildigere har haft tilknytning til det amerikanske forsvar, og som netop har fået en dødsdom for dette?

Henrik L Nielsen

Mansour, af ren nysgerrighed, hvilke pilgrimsmål ligger der i Syren?

Anders Sørensen, du ved vel godt at den omtalte amerikanske, nu dødsdømte, spion egenhændigt stod bag alle spiongrupper i Iran, var personligt involveret i alle angreb på de der har med atomarbejde at gøre, betalte personligt for zionistisk propaganda worldwide og ledede både eu's sanktioner og opildnede til intern uro.......

Thomas H. Pedersen

Man kan også vende dem om og se dette på endnu et eksempel på Iran udnytter enhver konflikt til at styrke deres position i mellemøsten... Iran er klart mellemøsten svar på USA.

Henrik Nielsen:

Damaskus er, så vidt jeg ved, et stort pilgrimsmål indenfor islam. enten var det i Damaskus eller Jerusalem at Mohammed døde... derudover mener jeg Saladin kom fra området.. ellers blander jeg dem sammen :)

Arash Shariar

Come on... har i tænkt jer at ignorere mit forslag?

Jeg gør pt mit bedste for at arbejde for sagen.

http://www.information.dk/291832

Det må give credit? Thomas Dhal? Anders Sørensen? Mikael Petersen? Jeg er ikke længere på fjendens "side"...

Thomas H. Pedersen

booyakasha baby! maaad respect Arash for du støtter jøderne, du er en halvmåne iblandt stjerner.. måske er der håb for fred i mellemøsten hvis alle sammenarbejder.. alot of streetcredit to you my brotha peace!

Gode ide Arash, jeg tror ikke der går længe før du får tilbudt dit eget radio program, ligesom Nasser Khader.

;)