Acta-demo: Politikerne kan ikke ignorere os

Internettet er et demokratisk forum, lyder det fra arrangør, der er tilfreds med dagens demonstrationer.
25. februar 2012 kl. 17:51Opdateret 25. februar 2012 kl. 18:00

Da demonstrationerne mod Acta-aftalen begyndte kl. 15 lørdag eftermiddag, var det med et klart formål: At signalere til politikerne på Christiansborg, at Acta møder stor kritik i den danske befolkning.

Og det er lykkedes, hvis man spørger Henrik Chulu, der talsmand fra Stop Acta, som står bag demonstrationerne.

- Jeg er meget tilfreds. Der har været virkelig, virkelig mange mennesker og inspirerende taler i dag.

- Og vi har fået understreget, at det ikke bare handler om piratkopiering, men at det handler om ytringsfrihed og retten til privatlivets fred, siger han til Ritzau.

Demonstranterne i København gik fra Israels Plads til Christiansborg Slotsplads.

Og selv om der ikke var politikere inde bag vinduerne på Christiansborg, håber Henrik Chulu på, at de folkevalgte har fulgt med i den store mediedækning af demonstrationerne.

- Hvis der er nogle politikere, der har set fjernsyn i dag, så indser de, at det her er noget, der lægger deres vælgere på sinde, og at det noget, de skal tage alvorligt, siger Henrik Chulu.

Danmark underskrev i starten af februar Acta-aftalen sammen med 21 andre EU-lande.

Det er en international handelsaftale, der opsætter en række fælles regler i kampen mod kopivarer. Det gælder både fysiske kopivarer som tøj, tasker og ure - men også digitalt materiale som film, musik og billeder.

Efter planen skal EU-Parlamentet vedtage aftalen til juni. Sker det, bliver internettet ifølge Henrik Chulu "et kabel-tv".

- Spørgsmålet er, om internettet skal fungere på den måde, at det er nogle bestemte interesser, der sender indhold ud, som folk kan forbruge, eller om det skal være et demokratisk forum, hvor vi sammen kan skabe og videreudvikle kulturen, siger han.

Demonstrationerne har fundet sted i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Sønderborg.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Anne Marie Jensen
Anne Marie Jensen

Det er også rigtigt, der var 6-7000 mennesker. Og så kom der 10.000 flere. Det var en flot demo. Tak til Henrik Chulu og de andre arrangører. Nu venter vi på hvad regeringen har at sige til deres forsvar.

Brugerbillede for Dennis Berg

Der var 15.000 i Krakow, hvilket resulterede i, at ACTA blev smidt ud dér. Da Polen er 8x større end Danmark, synes jeg 10-15.000 er fint (jeg var der selv, og der var langt mere end 6-7000, men jeg tvivler meget på 20.000).

Men i lyset af antallet af demonstranter til COP15, før det til anti-Irak-demonstrationerne, og andre gange kæmpe fagbevægelses-demonstrationer, uden at det gav resultater af nogen som helst slags, så er jeg også skeptisk denne gang.

Jeg er bange for, at DK er kommet lige så langt ud demokratisk som USA.

Brugerbillede for Jette Abildgaard
Jette Abildgaard

undskyld..det var faktisk ikke meningen at skrive ordet ''principielt' flere gange...det er vist bare ved at vaere paa tide at hoppe under dynerne....Godnat Danmark og, sov godt!!

Brugerbillede for Anne Marie Jensen
Anne Marie Jensen

Dennis Berg

"Men i lyset af antallet af demonstranter til COP15, før det til anti-Irak-demonstrationerne, og andre gange kæmpe fagbevægelses-demonstrationer, uden at det gav resultater af nogen som helst slags, så er jeg også skeptisk denne gang."

Med den lille forskel, at det var under Fogh. Nu har den nye regering chancen for at vise, at der trods alt er en slags forskel på de to regeringer. At man trods alt tager demokratiet lidt mere alvorligt.

Brugerbillede for Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid
Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid

Mja, altså, set fra én synsvinkel (ikke den pressen plejer at anlægge) så har HTS da været mere forhandlende og ikke så stærkmands agtig.

Brugerbillede for Peter Hansen

Det store problem for Danmark i relation til ACTA er jo, at vi forlængst har opgivet at bidrage til verdens forbedring med andet end et hipt udseende. Det, synes jeg, ikke man skal beskytte.

Brugerbillede for Mona Jensen

Pia Olsen Dyhr fremstår ikke som det, jeg ville kalde forhandlingsvenlig – endsige åben for en almindelig demokratisk og åben diskussion.

Så det er nok ikke hende vi skal satse på . Om det så kunne være Helle Thorning Smith, har man da lov at håbe på, medmindre hun vil betragte et nej til ACTA som endnu et nederlag i regeringsgrundlaget.