Telegram

Æres Robert til instruktør Henning Carlsen

Den 84-årige Henning Carlsen: - Jeg har ventet på den i 84 år.
Telegram
5. februar 2012 kl. 20:48

Årets Æres Robert går til instruktøren Henning Carlsen, der blandt andet har lavet filmen "Sult" i 1966.

Han modtager prisen til aftenens eneste stående applaus i Cirkusbygningen ved Dansk Filmakademis prisuddeling.

- Sid ned, lyder den første kommentar fra den 84-årige instruktør, da han får ordet - til stor morskab for hele salen, der straks sætter sig ned på Henning Carlsens ordre.

- Jeg er fuldstændig målløs. Nu har jeg ventet i 84 år på den her Robert, og endelig kommer den. Tusind tak til akademiet. I kan fandeme tro, at jeg er glad, siger Henning Carlsen.

Den aldrende instruktør har instrueret hele 36 dokumentarfilm og 16 spillefilm. Blandt de mest kendte kan nævnes "Limfjorden", "Sult" og "Springet".

Og selv om Henning Carlsen lavede sjov med, at han har ventet på at modtage en Robert i 84 år, lagde han ikke skjul på, at det kom som en stor overraskelse at være modtager af årets Æres Robert.

- Jeg er fantastisk overrasket, da jeg fik det at vide for tre dage siden, og jeg er så glad for det, at jeg måtte fortælle det til taxachaufføren på vej herhen i aften, slutter han af.

Tidligere modtagere af en Æres Robert tæller blandt andre tidligere Bogart-vært Ole Michelsen og chef for Nordisk Film Distribution i Danmark, Jan Lehmann.

/ritzau/

Opdateret 5. februar 2012 kl. 22:15

Brian Pietersen

Henning, stort tillykke med roberten. c¨,)

Bjarne Bisgaard Jensen

Bedre sent end aldrig bør man vel sige