Telegram

DF støtter ny ramme for energiforlig

Først accepterede Venstre regeringens økonomiske ramme for et energiforlig. Nu følger Dansk Folkeparti trop.
Telegram
7. februar 2012 kl. 09:57

Endnu et borgerligt parti accepterer nu regeringens foreslåede økonomiske ramme for en ny aftale om den fremtidige energipolitik.

Efter at Venstre har foretaget en kovending i spørgsmålet, følger Dansk Folkeparti trop.

- Nu har Venstre accepteret rammen, og så er det fjollet, hvis Dansk Folkeparti sidder uden for forhandlingsdøren. Som udgangspunkt accepterer vi derfor rammen på de 3,9 milliarder kroner.

- Dansk Folkeparti anerkender, at regeringen har bevæget sig en del, selv om vi gerne havde set, at den gik endnu længere ned end de 3,9 milliarder kroner, siger Dansk Folkepartis energiordfører, Mikkel Dencker, og fortsætter:

- Men Dansk Folkeparti vil stadig prøve at sikre en mere rimelig social fordeling af byrderne på danskerne. Her tænker jeg på dem, som ikke kan erstatte deres nuværende energikilder - og særligt de mange med oliefyr.

Selv om Venstre har accepteret den økonomiske ramme på de 3,9 milliarder kroner, så har det tidligere regeringsparti dog stadig en række såkaldte centrale krav til de videre forhandlinger:

Regningen skal være mindre for husstande med oliefyr. Der skal være penge i kassen, før de bliver brugt på den ene af de planlagte havvindmølleparker, og der skal regnes på, hvilken park det bedst kan betale sig at bygge først.

/ritzau/

Opdateret 7. februar 2012 kl. 10:05

Det er sku da ikke Venstre der har foretaget en kovending, det er regeringen med R i spidsen.