Telegram

Læs her hvad Acta går ud på

Telegram
25. februar 2012 kl. 13:33

- Acta, som står for Anti-Counterfeiting Trade Agreement, er en international handelsaftale, der opsætter en række fælles regler i kampen mod kopivarer.

- Det gælder både fysiske kopivarer som tøj, tasker og ure - men også digitalt materiale som film, musik og billeder.

- 39 lande er en del af aftalen, som i begyndelsen af februar blev underskrevet af Danmark og 21 andre EU-lande.

- Verden over protesterer folk mod aftalen, som kritiseres for at være formuleret så upræcist, at den blandt andet kan give mulighed for censurlignende overgreb mod deling af information og data.

- I Danmark kritiserer gruppen "Stop Acta" aftalen for at begrænse ytringsfriheden og retten til privatlivets fred på internettet. Gruppen er en del af en international protestgruppe med samme navn.

- I USA er to lignende aftaler blevet lagt på hylden efter massive protester. Det drejer sig om Sopa (Stop Online Piracy) og Pipa (Protect IP Act).

- Efter planen skal EU-Parlamentet stemme om Acta-aftalen i juni. Uden en ratificering i parlamentet kan aftalen nemlig ikke træde i kraft.

/ritzau/

Opdateret 25. februar 2012 kl. 13:40

Jens Overgaard Bjerre

Nå endelig fik Information den endelige forklaring på Acta: "Læs her hvad Acta går ud på". Så sgu Fanden stå i alle de diskussioner og debatindlæg, som har været i avisen. Nu er den afklaret. Tak Ritzau og Information.

Jette Abildgaard

Jeg vil kraftigt tilraade at der IKKE bliver ratificeret i parlamentet!!!

IKKE mere hjernevask og fratagelse af menneskerettigheder i Europa, tak!!!

Jette Abildgaard

Jens Overgaard Bjerre,

Godt med lidt loerdags-ironi Jens....tak ;)

Martin Jeppesen

Sjovt nok er dette nyhedstelegram faktisk en af de mere ærlige beskrivelser af ACTA... ikke noget sludder om beskyttelse af rettigheder eller Danmarks økonomiske interesser, men adskillige kritikpunkter nævnes.

Ritzau, jeg er sgu positivt overrasket!

Steffen Nielsen

Husk demoer imod ACTA kl 15 i dag København, Aarhus, Aalborg og Odense http://modkraft.dk/nyheder/article/hele-landet-pa-gaden-mod-acta

Kommer ACTA bliver det sikkert dejligt nemt at være konspirations-teoretiker.
Ikke mere mere pjat med at dokumentere diverse påstande med til den tid sikkert ACTA-cencurede videobeviser og dokumenter.

Fremover kan man som konspirationsteoretiker uden besværlig og ACTA-censureret bevisbyrde postulere således ; FORDI JEG SIGER DET. Og så må samfundet lade sig nøjes med det udsagn !

Kort sagt; Det er gør ikke nogen væsentlig forskel som sådan på forholdene som de er nu - hvor politikernes og mediernes tilgang til konspirationsteorier er som de 3 abers -ikke se - ikke høre - ikke forstå.

Præmie til Ritzau for mest misvisende overskrift. Det eneste dette telegram fortæller os om ACTA er hvad forkortelsen står for (hvilket vi vel alle kan slå op på internettet selv). Man kan aldeles ikke læse her "hvad ACTA går ud på". Der står jo ingenting!

Ritzau har ingen klæder på.

Socialdemokraterne vil bruge ACTA til at standse tab af arbejdspladser:

http://www.b.dk/politiko/s-acta-skal-redde-arbejdspladser

Lige præcis her går det galt for Trine Bramsen. Og det gør det fordi stort set alt tab af danske og vestlige arbejdspladser til Kina mv. intet har at gøre med kopi-varer af f.eks. Grundfoss, Legos og Danfoss's produkter, men alt at gøre med at virksomhederne selv, som f.eks. Vestas placerer fremstillings-industri af bl.a. pumper og vindmøller - i Sydøstasien, herunder Kina.

Og her går det altså galt, imo, for Trine Bramsen:

"Når man hoster en hjemmeside, må man også være med til at tage et ansvar. I forhold til om internetudbydere skal lege politifolk, skal vi have en løbende drøftelse omkring det, og hvordan vi sikrer den rette balance. Men vi må også bare sige, at det fungerer ikke, som det er i dag. Vi må alle sammen tage et ansvar, også dem som hoster hjemmesider, siger Trine Bramsen.

- Lige præcis på det her område, mener vi, at der faktisk er behov for strammere lovgivning. 'Dit og mit’ findes også på nettet. Jeg ser ikke det store problem, for det går ikke på den måde, det er på i dag."

Mellem linjerne siger hun sådan set, at internet-udbyderne skal lege politi-folk og gennemse alt, hvad der sker på nettet. Og fjerne materiale - eller blokere hjemmesider - som blot mistænkes for at have et link eller mistænkes for selv at have links - til hjemmesider hvor der evt. kunne ligge en artikel, en video mv. som rettigheds-haverne ikke har givet tilladelse at linke til f.eks. eller ej har givet tilladelse til må bringes f.eks.

Og jeg tillader mig igen at henvise til den tyske Verfassungsgerichtsafgørelse fra i går den 24.02.2012, hvor dommerne slog fast, at der skal tungtvejende grunde til, hvis politiet og efterretnings-tjenesterne skal have udleveret passwords og pincodes til al elektronisk telekommunikation. Den måde, det hidtil er foregået på, dømte Forfatnings-domstolen i Karlsruhe - delvist forfatnings-stridig. Og begrundelsen var: det stred mod Forfatnings - das Grundgesetzes - påbud om brev og tele-hemmeligheden. Og netop derfor har Tyskland ikke skrevet under på ACTA - mener jeg. Og selv hvis de gjorde, skulle der nok være en borger eller ti som henvendte sig til Forfatnings-domstolen...

Dramatiseret ; Efter ACTA må man sikkert nøjes med at postulere f. eks følgende således ;
"Månelandingerne fandt ikke sted (som påstået) FORDI JEG SIGER DET !"
Til Illustration ; Efter ACTA er fuld dokumentation for påstanden som set i dette link sikkert fuldstændigt umulig.
http://www.disclose.tv/forum/evidence-that-apollo-images-are-manipulated...

http://stopacta.nu/

Vidste slet ikke der var sådan en hjemmeside

Frank Klevenhaus

I bund og grund handler ACTA, SOPA og hvad de ellers kaldes vel om , at kunne stoppe sider som f.eks. wikileaks.
DET har virkeligt provokeret magtens folk, at man ikke bare kunne lukke for pinlighederne.

Tæt på det allerforventeligste i de sammenhænge
Både proletarerne og evt. middelklasse,
gør jo nok oprør før eller siden;

for at også middelklassen og wannabemiddelklassen,
( indtil de oprør evt. gennemføres );

fra den ene side
er bytte for s.k. netkopister, kopister…som kopier løs;
og fra den anden side
af storcapitalister med storcapitalfordele; og
( så for prosaisk udtrykt ) stordriftsfordele, m.m. -
var og er vel bare det allerforventligste.

at de fleste i middelklassen ligger, eller kommer til at ligge, som de reder,
indtil de evt. slutter sig sammen med proletariatet i deres oprør