Sultestrejkende dansker indlagt i Bahrain

En livstidsdømt dansk statsborger er nu indlagt på et hospital i Bahrain efter flere dages sultestrejke.
13. februar 2012 kl. 11:40Opdateret 13. februar 2012 kl. 13:40

Den livstidsdømte danske statsborger Abdulhadi Alkhawaja er ifølge Udenrigsministeriet blevet indlagt på et hospital i Bahrain efter flere dages sultestrejke.

- Han har sagt, at han sultestrejker "til frihed eller til døden", siger Ole Hoff-Lund, der er pressechef i Amnesty International.

Abdulhadi Al-Khawaja har boet i Danmark i en årrække, efter han fik politisk asyl og senere statsborgerskab.

Siden en demonstration mod styret i Bahrain i april 2011 har han siddet fængslet og er idømt en livstidsstraf.

Samtidig bekræfter Udenrigsministeriet, at Abdulhadi Al-Khawajas datter Zainab Al-Khawaja, der også er dansk statsborger og menneskerettighedsaktivist, er blevet fængslet efter søndag at have deltaget i en fredelig demonstration mod styret.

Hendes søster - og Abdulhaldi Alkhawajas anden datter - Maryam Al-Khawaja, der arbejder for Bahrains center for menneskerettigheder, skriver i en mail til Ritzau, at hun er meget bekymret over sin fars situation.

- Familiemedlemmer og kolleger er bekymrede over hans fortsatte fængsling og sultestrejke samt hans tidligere historie med tortur.

- Vi er bange for, at hans hurtigt forværrede tilstand vil blive fatal, skriver hun i en mail til Ritzau.

Amnesty International fører en global underskriftskampagne for de fængslede fredsaktivister, men Ole Hoff-Lund skyder nu bolden over til den danske regering.

- Vi opfordrer den danske regering til at kritisere styret i Bahrain og få udenrigsministeren og kongen i tale, så vi kan besøge fangerne og få dem stillet for en retfærdig domstol, siger han.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) fortæller i en mail til Ritzau, at han senest var i kontakt med Bahrains udenrigsminister i december, hvor han understregede, at man fra dansk side er "overordentligt bekymrede for den helt uacceptable behandling".

- Det blev i samme forbindelse understreget, at vi fra dansk side forventede, at Al-Khawaja og andre anholdte menneskerettighedsforkæmpere bliver sikret en fair rettergang, skriver ministeren til Ritzau.

Tirsdag 13. februar er et-årsdagen for demonstrationerne mod det sunnimuslimske styre i Bahrain.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

NEJ RITZAU : ikke "sunnimuslimske styre",

MEN korrupte, undertrykkende VESTLIG støttet REGIME i Bahrian TAK! som ovenikøbet fik en orden af den danske dronning.

Men pudsigt nok er Abdulhadi Al-Khawaja shia muslim. Endnu engag ser vi, hvordan sketeriske opgør i udlandet skal til at øve indflydelse på dansk indenrigspolitik. Jeg er ved at være godt træt af andres religionsforstyrrelse.

undskyld det har intet at gøre med et sekterisk opgør, det er en stor løgn.

Beviset er at der også sidder mange sunnimuslimer i fængsel, og baggrunden er den samme at de modarbejder det diktatur som den DANSKE DRONNING støttede med sin orden.

Og sådan er det på tværs af den muslimske verden, at diktaturerne fænglser og undertrykker alle der er imod, sunni, shia osv...og er støttet af Vesten og udøver undertrykkelse med Vestens billigelse, ligesom Mubarak der var den 2. største modtager af amerikansk støtte.

Så vi er godt træt af vestens udenrigspolitiske interesser i vores lande TAK!!!

Befolkningen i Bahrain demonstrerer håbløst mod regimet og dets saudiske og usanske indblanding.
Saudiske soldater og kampvogne hjælper regimet med at myrde løs på alle som demonstrerer mod det pro-usanske regime.
- altså hvis man skal tro den arabiske presse med deres billeder og øjenvidenberetninger :o)

Stig Rasmussen

Martin : Men det er vel helt i overensstemmelse med dine holdninger siden du ikke ønsker vestlig indblanding i Syrien?

Jaweed: Er du ikke dansk statsborger siden du siger "vores lande"?

Stig Rasmussen

Stig Bøg: Naturligvis forfærdeligt at styret inviterer saudierne til at undertrykke shiiterne og jeg frygter at Syrien vil gøre det samme med at invitere iranske revolutionsgardister til landet, hvis rebellerne begynder at få overtaget.

Rasmussen

Du burde være ekspert hos Ritzau med sådanne skarpe iagttagelser at debattatører skriver i overensstemmelse med sine egne holdninger.
Du skulle prøve det selv :o)

Desværre er vesten stærkt indblandet i befolkningens undertrykkelse i Syrien, så det kan jeg og alle andre skyde en hvid pil efter. Havde befolkningen haft vestens oprigtige støtte havde vestens og Assads blodbad sikkert været slut nu til gavn for folket.

Din tyrkertro på vestens påstået medhjælp til gamle kolonier er enhver hvid højreekstremist værdig. Det gælder såmænd også russernes og iranernes hjælp, skønt sidstnævnte er nabo.

Stig Rasmussen

Martin Kaarup:

Aha, jeg skulle bare forstå din forsimplede verden, undskyld det tog så lang tid, så jeg kan konkludere at du mener at:

Syrien tyran = god fordi Vesten er imod ham

Bahrain tyran = ond fordi Vesten ikke er imod ham.

Har du overvejet at sammenligne dræbte Bahrain vs Syrien?