USA anerkender Maldivernes nye styre

USA betragter Maldivernes ny regering som legitim, selv om ekspræsidenten siger, at han blev afsat ved et kup.
9. februar 2012 kl. 20:19Opdateret 9. februar 2012 kl. 20:35

USA anerkender Maldivernes ny regering under ledelse af præsident Mohamed Waheed.

- Det gør vi, svarede talskvinden for det amerikanske udenrigsministerium, Victoria Nuland, bekræftende på spørgsmålet om, hvorvidt USA betragter det ny styre som legitimt.

Nuland brugte betegnelsen "præsident Waheed" om den ny magthaver og henviste til Mohamed Nasheed som "tidligere præsident Nasheed".

Tidligere på dagen havde USA's viceudenrigsminister Robert Blake givet udtryk for, at landet støtter en "fredelig løsning" på den politiske krise i østaten, hvor Mohamed Nasheed siger, at han har været udsat for et kup.

Robert Blake har forsikret Nasheed - som Maldivernes ny regering har udsendt en arrestordre på - om, at USA vil "udtrykke vores synspunkter over for regeringen om, at de skal sørge for hans sikkerhed", oplyser Victoria Nuland.

Blake besøger Maldiverne i weekenden, tilføjer hun.

I kølvandet på det, Nasheed betegner som et kup, har uroligheder spredt sig til de fjerneste hjørner af landet, der består af mere end tusind øer. Regeringen har sat hæren ind for at forsøge at skabe ro og orden.

Nasheed, der er Maldivernes første demokratisk valgte præsident, har appelleret til det internationale samfund om hjælp.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

ja usa er der nok ingen hjzlp at hente fra, og de skal såmænd nok blokere alle forsøg pé hjælp, hvis den nye magthaver passer bedre i deres kram (turistindustri, militær, etc.)