Venstre jubler over droppet betalingsring

Der er stor tilfredshed at spore hos Venstre, efter at flere medier oplyser, at betalingsringen er droppet.
21. februar 2012 kl. 17:08Opdateret 21. februar 2012 kl. 17:20

Hos Venstre glæder man sig over, at betalingsringen tilsyneladende er blevet fortid, før den er blevet indført.

- Vi glæder os ikke mindst på vegne af de mange storkøbenhavnske og sjællandske borgere, der havde en risiko for at få en ekstraregning på op mod 20.000 kroner om året, siger Martin Geertsen, der er trafikordfører i Venstre.

Han afviser dog at hovere.

- Og vi vil heller ikke skrive det ind på listen over regeringens løftebrud. Vi er bare glade og tilfredse med resultatet og glæder os på vegne af hovedstadens borgere, siger Martin Geertsen.

Den linje lagde Lars Løkke Rasmussen (V) allerede mandag, da regeringen meldte ud, at man ville holde møde om betalingsringen tirsdag morgen. Mandag eftermiddag skrev Lars Løkke Rasmussen på sin Facebookprofil;

- Det er ingen skam at blive klogere og bøje sig for argumenterne. Fra min side hermed et løfte om, at vi i Venstre ikke vil udstille regeringen for løftebrud, hvis den kommer til fornuft i denne sag.

Martin Geertsens reaktion kommer nu efter, at Børsen og flere andre medier i dag har skrevet, at der ikke indgår en betalingsring i den løsning, som regeringen præsenterer onsdag.

Martin Geertsen mener, at danskerne kan takke sig selv for at blive fri for betalingsringen, som blandt andet har mødt stor kritik blandt borgerne i de storkøbenhavnske kommuner.

- Jeg tror, at det er den store folkemodstand mod betalingsringen, som der også er sivet helt ind på Christiansborg og tilsyneladende også i Statsministeriet, der har fået regeringen til at droppe planen, siger Martin Geertsen.

På sit ugentlige pressemøde tirsdag fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at der onsdag kommer "en løsning" på betalingsringen - uden dog at ville uddybe, hvad det konkret vil blive.

Og den løsning vil Martin Geertsen heller ikke komme med bud på.

- Det her forløb har unægtelig været lidt bizart, så det der med at forudsige, hvad der så nu vil komme af forskellige former for løsningstiltag, det hverken kan eller vil jeg gisne om, siger han.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu